09 tammikuuta 2017

AAMU-, VÄLI- JA ILTAPALAT


healthy, smoothiebowl
smoothie, marja smoothie
smoothie
smoothie
banana pancake, banaaniletut
banaaniletut, banana pancake

Miten sitä joulunaikaan tulikaan tuhottua niin monta suklaarasiaa? No nyt on taas palattu normaaliin arkeen ja ateriarytmiin loma repsahduksen jälkeen. Syksyllä keräsin osittain itse ja osittain ostin torilta pakkasen täyteen marjoja. Mutta eipä tarvinnut mennä jouluunkaan asti kun lähes kaikki vadelmarasiat on tyhjänä. Hyvä näin! Viime aikoina olen tehnyt useasti smoothien ja smoothiebowl niin että laitan sekaisin mustikoita, mansikoita, mustaherukoita ja puolukoita reilusti sekä banaanin ja loraus tai suurempi loraus kaura- tai soijamaitoa. 

Tässä raikkaan smoothien ohje (kahdelle):

noin 2,5-3 dl jäisiä mustikoita, mustaherkukoita, puolukoita, vadelmia ja mansikoita
noin 1,5 dl kauramaitoa
(5 parapähkinää)
banaani 

Kaikki sekaisin blenderiin tai jos haluat jäykempää smoothiebowlia niin laita vähemmän maitoa ja sauvasekottimella kaikki sekaisin. 

Meidän aamu-, väli- ja iltapalat koostuukin usein smoothiesta, smoothiekulhosta tai banaaniletuista. Niin herkullista ja samalla terveellistä!

edit. muokkasin parapähkinät sulkuihin, koska niitä ei pidä syödä liikaakaan.

12 kommenttia:

  1. Varmaan hyvää, mutta noita parapähkinöitä ei kaiketi ole terveellistä syödä noin paljoa. Ehkei se haittaa jos syö tuollaisen satsin vain kerran viikossa. Liikaa seleeniä saa parapähkinöistä. http://www.pronutritionist.net/2014/09/voiko-hyvia-ravintoaineita-saada-liikaa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, muokkasinkin ohjetta koska tuo kourallinen on kaikilla erilainen.. eli laitoin ite tuohon kahden annokseen tuon 5 parapähkinää. Kiitos linkistä! EN ollut aiemmin sen enempää perehtynyt tähän!

      Poista
  2. Aivan upeat kuvat ja mä rakastan parapähkinöitä! Miten sä siis onnistut, jaksat, ehdit ja luot näitä upeita kuvia <3??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ♥, vaikka osa onkin valaisimen alla pikaisesti napattuja :). Niin minäkin, mutta pitää vähän rajoittaa niitten napsimista. Ja hei siis kun ei suunnittele ja mieti, räpsii vain! Se on mun juttu :).

      Poista
  3. Kiitos kaunis. Onneksi pian on taas valoa enemmän niin kuvaaminen on helpompaa! Onko sulla joku suosikki banskuletun ohje? Ei olla vielä löydetty sitä parasta..
    -e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Vaikka olen päättänyt että ei tämä pimeä vuodenaika ole este kuvaamiseen vaan omat taidot :D. Joo on suosikki ja tässä linkki:
      http://www.villah.fi/2016/05/banaaniletut.html

      Ja kun ei paista liian kuumalla niin onnistuu!
      (tuosta postauksen vikakappaleen harmaasta banaaniletut sanasta kun painat niin tulee mun kirjoittama ohje).

      Poista
  4. Nam, täällä on innostuttu kanssa jälleen smoothieista ja iltaisin tai aamuisin tulee pyöräytettyä eri makuisia versioita. Aivan ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just ostin vihersmoothie tarpeet ruokaostoksilla käydessä, koska lähes aina teen marjoista. Eihän noihinkaan kyllästy näköjään :D. Niin nopea ja helppo herkku!

      Poista
  5. Täällä olen kovasti yrittänyt saada itseni tykkäämään smoothieista, mutta en vaan oikesti saa niitä alas, vaikka kuinka yritän. Makoisilta ne näyttää silti ja nämäkin kuvat tekee niistä vielä houkuttelevampia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot tehny vääränlaisia? Tee marjoista, banaanista ja maustamattomasta jogurtista paksumpaa ja lusikoi! Meillä onneksi miehenikin tykkää! Mun mielestä aivan parasta herkkua, kylmää ja niin hyvää.. mutta tosiaan kaikki ei tykkää kaikesta :D

      Poista
  6. Ihania kuvia, itse en olekkaan pitkään aikaan pyöräyttänyt smoothieta, täytyykin testata tämä ohje. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä syödään niin paljon smoothieita että kohta on marjavarastot tyhjänä :D.

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.