29 maaliskuuta 2017

RUUHKAVUOSI, MIKÄ SANA!

chihuahua, sisustus, olohuone
chihuahua, sisustus, olohuone
chihuahua
chihuahua, sisustus, olohuone

Jos kuulen puhuttavan (tai luen) ruuhkavuosista niin kylläpä se särähtää korvaani. Eikös se ole normaalia arkea ja elämää? Miksi normaalille elämälle pitää keksiä joku inhottava negatiivissävytteinen sana? En voi sille mitään, mutta vihaan suorastaan tuota ruuhkavuosi sanaa. Ja kyllä tiedän mitä lapsiperheen arki on, olenhan kasvanut suurperheessä, kolmanneksi vanhimpana. Ja ei, ei meillä ollut ruuhkaa kuin joskus eteisessä kouluun lähtiessä. Tämäkin ratkesi laajentamalla taloa. Juttelin ystäväni kanssa tästä samasta aiheesta ja hän kolmen pienen lapsen äitinä, työssäkäyvänä ja harrastuksia omaavana oli samaa mieltä. Tämähän on vain elämää!

Arki koostuu omista valinnoista, toiset tykkää aikatauluttaa sen aamusta iltaan. Itse tykkään tehdä mitä kiinnostaa. Monesti istun sohvalla rapsuttaen koiria ja samalla lukien vaikkapa sisustuslehtiä. Samaan aikaan voisin maalata tai tyhjentää tiskikonetta tai juosta harrastuksissa, mutta valintoja, valintoja. Elämästä pitää nauttia!

16 kommenttia:

 1. Samaa mieltä! Jokainen luo arkensa itse, jokainen haalii ne kiirettä tai kiireettömyyttä aiheuttavat elementtinsä itse. "Ruuhka" on ihan oma valinta. Onneksi sitä ei ole näkynyt minun kodissa ja arjessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Äsken lenkillä mietin et mitä se "ruuhka" edes on? ei lapset voi tuoda ruuhkaa, tai harrastukset.. jos tekis töitä esim 14 tuntia, olisiko se ruuhkaa? ei välttis koska sit ei ehtis olla kotona ja vapaa ajan vois vain olla :D. Ei meilläkään näy ruuhkaa, paitsi arvaa mitä, just tuli Ruuhkalasku postissa :D. Lomalla ollessa oli niiiiin ruuhkaa, että laskulla muistivat. Oiskohan tämäkin keino parempaan talouteen, lasku kaikille jotka elävät ruuhka-aikaa ;). vitsivitsi.

   Poista
 2. Olen meinannut kirjoittaa samaisesta aiheesta, mutta onneksi sinä toit asian esille. Olen kauhistellut sanaa ystävien ja mieheni kanssa. Minun sanavarastoon ei sana kuulu ja ehkäpä en ole moista kokenut vaan leppoisaa elämää kolmen harrastavan lapsen, neljän koiran ja maailmalla reissaavan yrittäjä mieheni kanssa. Toki elämään kuuluu aikoja joita kauhistelee näin jälkeenpäin. Sellaisia olivat mm. Mökin rakennus aika jolloin miestä ei näkynyt kotosalla ja pyöritin arkea neljän lapsen kanssa (vauva, 2v.,4v.,10v.).. Mutta niin hyviä aikoja nämäkin. Täytyy olla onnellinen ettei ruuhkavuodet ole sattuneet omalle kohdalle, niistä en varmaan selviäisi..ainakin ne saadaan kuulostamaan valtavan raskailta ( ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ja yleensä aina tuohon sanaan liittyy jotain negatiivistä, tai samaan lauseeseen. Monesti sitä kyllä jälkeen päin miettii miten tuosta on selvinnyt :D, mutta hyvin näköjään! Onneks ei munkaan kohdalle ole tulleet ;). On kait sitä kiire ja kiire, jos niin ajattelee. Mut jos ajattelee että kiva kun on tekemistä niin ei ole kiire..

   Poista
 3. Minulle ruuhkavuosi ei kalskahda negatiiviselta, mutta kuvaa hyvin sitä tunnetta, miten arki on minulle ollut tasapainoilua kalenterin ja haluamisten välillä. Olisin halunnut tehdä ja pysytä niin paljon enempään, mutta pakolliset menot ja vuorokauden tunnit eivät niihin toiveisiin venyneet.
  Voi miten ihailen sinua, että osaat ottaa aikasi olemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen samaa mieltä! Mullekaan sana ei tuo negatiivisia viboja vaan nimenomaan kuvaa hyvin näitä vuosia kun lapset ovat vielä suht pieniä ja omat vanhemmat suht iäkkäitä - kun huolta ja murhetta on välillä vähän kaikista ja kiire tuntuu välillä jatkuvan aamusta iltaan. Ja nimenomaan, ruuhkavuodethan ovat nimenomaan elämää, isolla E:llä. Vuorokauden tunnit meinaavat vain loppua kesken - mun mielestä ruuhkavuodet tarkoittaa juurikin sitä! Luulisin nimittäin, että sitten taas eläkepäivillä vuorokauden tunnit riittävät kaikkeen mitä haluaisi tehdä ja harrastaa :)

   Poista
  2. Se mikä siinä tekee negatiiven, on se että siihen aina liitetään jotain koska, kun, mutta jne. Varmasti kaikilla on tasapainoteltavaa kalenterin kanssa, vaikka olisi yhdenihmisen perhe. Ei se sitä katso onko lapsia vai ei.. Ja kyllä, todellakin pitää ottaa aikaa olemiseen. Elämä on tässä ja nyt. Ja siitä pitää nauttia!

   Minäkin voisin haluta vaikka mitä tehdä, mutta ei riittäisi tunnit joten enpä tee kaikkea :D.

   Marja: niinpä just normaalia Elämää ei sen kummempaa :). Jokaisella on omat huolet ja murheet se on totta. Joskus kiireisempää ja joskus rennompaa, mutta sitähän se on justiinsa elämä. haha, tunnen eläkeläisiä jotka sanovat että eläkkeellä sitä vasta onkin kiire :D :D.

   Poista
 4. Samaa mieltä! Olen jopa joskus miusta tehdyssä lehtijutussa (muistaakseni kodinkuvalehti) tästä sanasta purppassut 😊

  VastaaPoista
 5. En koe itse ruuhkavuosia mitenkään negatiivisena asiana. Ne vaan kuvaa sitä elämänvaihetta kun on eteisessä vähän ruuhkaa ja joutuu asioita aikatauluttamaan ja suunnittelemaan jos meinaa halutut asiat saada aikaiseksi :)

  Elän itse ruuhkattomia aikoja jokatoinen viikko kun muksut ovat isällään ja kyllä näillä viikoilla on ihan selkeä ero :D Ei ole ruuhkaa eteisessä kun yksinään lähtee aamulla liikenteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuleekin siinä, kun yleensä ottaen sanan tullessa esille, siihen liittyy jotain negatiivista. mutta, koska, kun... jne. Se on totta, kaikilla on aikataulutettavaa ja menemistä ja tulemista ei se kato onko lapsia vai ei.. normi elämää, ei sen kummempaa. Omia valintoja mitä haluaa. Ja tosiaan kaikki joutuu varmasti tehdä kompromisseja ja valintoja, kaikkea ei voi saada ja kaikkeen ei aika riitä. Eihän se sitä kato onko lapsia vai ei.

   Poista
 6. Samaa mieltä. Toki välillä koen riittämättömyyttä, kun olisi kiva osallistua ja tehdä enemmän. Aika vain ei riitä. On omasta asenteesta kiinni, miten asiat ajattelee. Minä ajattelen, että saan ja pystyn, en täydyn ja koska pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eihän elämä kellään ole "täydellistä". Kaikilla on tunteja samanverran ja varmasti kaikki haluaisi tehdä enemmän ja aika ei riitä. Just niitä valintoja ja asenteesta todellakin kiinni :). Ja just noin!

   Poista
 7. Ihan totta, hyvä huomio! Ehkä se liittyy siihen, että nykyaikana kaikki on tapana "brändätä", oli se sitten ikä-/elämänkausi, tietty elintapa tms. Aiemmin kaikki kai vain....elivät. Kukin tavallaan. :) Itsestäni sana "ruuhkavuosi" kuulostaa aika hurjalta ja pelottavaltakin, mutta kuten sanoit, niin ihan tavallista arjen eloahan se on! Monellahan se aika elämästä voi jopa olla rauhallisempaa kuin esim. opiskelivuodet...

  Ihanat kuvat muuten, varsin ilmeikkäitä "sisustuskoiria!":)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sitä se varmaan on! Kuulostaa varmaan hienommalta sanoa et elää ruuhkavuosia :D :D :D. Niinpä, opiskelijavuodet tai työelämä ilman lapsia..

   Nuo on kyllä sellaisia linssiludeja ♥.

   Poista
 8. No itse koen kyllä eläväni just niitä ruuhkavuosia :D Viisi lasta harrastuksineen, omat ja miehen opiskelut työn ohessa ja vanhenevat vanhemmat, joita haluaisi auttaa enemmän, mihin resurssit riittää. Elämää kaikki tämä ja valintoja. Mutta kyllä täytyy myöntää, että välillä koen suurta riittämättömyyden tunnetta. Ja koen sanana ruuhkavuodet pelkästään lohdullisena terminä tätä vaihetta kohtaan, en negatiivisena juttuna.Tämä on täyttä elämää ja valintoja. Mutta kyllä elämä on tähän ikään opettanut myös sen, ettei kaikki ole valintoja. Esim.se, että työn vuoksi asuu paikkakunnalla, jossa ei ole tukiverkostoa, asiat hoidetaan itse ja samalla myös avut sisarusten ja vanhempien kanssa puolin ja toisin ei ole osa arkea. Myös opinnot ovat olleet pakonkin sanelema lisä, vaikka hyvin antoisakin lisä. Ei myöskään vanhempien vanhenemiseen liittyvä sairastelu ole valintaa. Valintaa on moni arkinen asia ja se, miten asiat järjestää...mutta, kun elämä on välillä muutakin. Tosin elämää kaikki sekin :D Asenne toki ratkaisee.

  VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.