23 maaliskuuta 2017

TOIMIVAMPI ARKI: SIIVOUSPÄIVÄ


Rakastan rutiineita, ne helpottaa arkea ja antaa enemmän aikaa harrastuksiin. Niinpä minulle on muodostunut siivouspäivä maanantaisin jolloin pyykätään, imuroidaan ja mopataan sekä jynssätään tai pestään joku erikoisempi kohde. Onpa mahtavaa aloittaa uusi viikko tehokkaasti. Kun  koti kiiltää voi vielä käydä leikkokukat maljakkoon. Nämä erikoisemmat siivouskohteet on esimerkiksi näitä alle listattuja:

-uuni
-saunan lasit
-ikkunoiden pesu
-poistoilmaventtiileiden puhdistus
-kiuaskivet
-ovet ja kaappien ovet
-terassin käsittely
-kaappien sisältä pölyjen pyyhintä
-kaappien järjestely
-pesuhuoneen pesu
-jääkaapin pesu
-pakastimen sulatus
-silitys

Joskus pyykkiä on 5 koneellista ja toisinaan vain yksi koneellinen. Meillä pyykit kuivuu kodinhoitohuoneessa jonka ovea tykkään pitää aina kiinni. Mutta pyykkipäivänä ovi pitää olla auki jotta pyykit kuivuvat nopeammin ja siksi pesenkin pyykkiä vain yhtenä päivänä viikossa. Ja kyllä imurointia meillä riittää vaikka jokapäivälle, siitä pitää pari karvaisempaa kaveria huolta. Mutta sehän menee jo "kahvitauosta" kun ulkoiluttaa imuria joka toinen päivä.

Mitkä on sun vinkit toimivampaan arkeen?

4 kommenttia:

 1. Oi ei, olet kyllä supertehokas! <3 Tuo olisi itselläkin toive, mutta nuo erikoisemmat jutut jää kyllä ihan perussiivouksen jalkoihin, kunnes sitten on pakko tarttua toimeen. Mä imuroin joka toinen päivä, kun on pakko ja muuten siivouspäiväksi on muodostunut torstai. Pyykkiä meillä pestään lähes joka päivä, välillä kaksi kertaa päivässä... Täällä olisi seuraava isompi urakka ikkunoiden pesu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko olla että ehtii :D. Heh, se taitaa olla kyllä vain luonteesta kiinni... Täälläkin ikkunanpesu on parin viikonpäästä edessä. Jos en ennen sitä jo sisäpuolelta pese.

   Poista
 2. Oi, kunpa maanantaisin jaksaisi olla tehokas, olisi tosiaan mukavampi viettää viikkoa puhtaassa/siistissä kodissa.
  Sulla on nuo ihanat naulakot, onko kätevät? Meillä eteisen/kuraeteisen remontti alkamassa ja naulakkoa mietin ja noi just yks haave!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on siivottava heti maanantaina että pystyn keskittymään töihin. Kotona työskentelyn hyvä puoli on kyllä se että välillä voi jynssätä vaikka uunia ja sitten taas jatkaa töitä.

   Joo nuo on kyllä olleet tosi kätsät kodarissa. Meillä roikkuu noissa aina pyyhkeet. Siihen käyttöön hommasin ja hyvin on kestäneet.. tai no märkiä pyyhkeitä ei kannata laittaa kun väri irtoaa..

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.