Meidän pääsiäiseen on kuulunut herkut ja hyvä ruoka. Lauantaisiin juhliin leivoin raikkaan persikka-rahka kakun. Helppo tehdä ja ihanan raikas eikä lainkaan liian makea kakku! Tästä onkin helppo muokata erilaisia makuja.. kesä ja mansikat jo mielessä. Lauantaisiin juhliin kuorrutin kakun keltaiseksi värjätyllä kermalla sekä koristelin pisaroilla (täällä ohje). Pienemmän kakun koristelin suklaamunilla.
pohja:
150 g wilhelmiinakeksejä
50 g voita sulatettuna
Hienonna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle.
täyte 1:
250 g maitorahkaa
1/2 rkl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunasta puristettua mehua
1 dl kuohukermaa
Laita liivatteet kylmään veteen likon. Sekoita rahka ja sokerit. Vatkaa kerma. Purista sitruunamehu, kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet (purista ensiksi ylimääräinen vesi pois). Vatkaa liivate rahkaseokseen kovasti vatkaten ja lisää lopuksi kerma vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen tekoa.
täyte 2:
2 tlk persikoita (240 g per tölkki)
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
½ dl sitruunasta puristettua mehua
Laita liivatteet kylmään veteen. Valuta persikoista ylimääräinen neste pois ja soseuta persikat sauvasekoittimella hienoksi sokerin kanssa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Vatkaa liivateneste persikkasoseeseen ja kaada vuokaan täyte 1 päälle. Ja anna taas hyytyä noin tunnin verran jääkaapissa ennen viimeisen kerroksen tekoa.
täyte 3:
250 g maitorahkaa
1/2 rkl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunasta puristettua mehua
1 dl kuohukermaa
Ja herkullista toista pääsiäispäivää!
Herkulliselta näyttää taas!
VastaaPoistaTuo oli todella hyvää, seuraavan kerran mansikoista :)
PoistaTätä tartteekin testata :)
VastaaPoistaTuo onnistui kyllä täydellisesti, ei ollenkaan liian makea!
PoistaVoi nams! Niiiin herkullisen näköinen 😋
VastaaPoistaJa siis oli todellakin täydellisen herkullista ;).
PoistaNo niin, ensi viikon syntymäpäiväjuhlien tarjoiludilemma taisi juuri ratketa! :)
VastaaPoistaEn kestä miten herkullisen ja raikkaan näköinen, en malta odottaa että pääsen itse taiteilemaan keittiöön tämän kanssa (ja syömään sitä!).
Tuo oli todella hyvää, pystyi monta palaa syömään ;). Heh. Ja sitruuna toi ihanasti raikkautta molempiin täytteisiin. Ihania juhlia!
Poista