17 huhtikuuta 2017

RAIKAS PERSIKKA-RAHKA KAKKU

leivonta, pääsiäinen, persikka-rahka kakku
leivonta, pääsiäinen, persikka-rahka kakku
leivonta, pääsiäinen, persikka-rahka kakku
leivonta, pääsiäinen, persikka-rahka kakku
leivonta, pääsiäinen, persikka-rahka kakku
 
Meidän pääsiäiseen on kuulunut herkut ja hyvä ruoka. Lauantaisiin juhliin leivoin raikkaan persikka-rahka kakun. Helppo tehdä ja ihanan raikas eikä lainkaan liian makea kakku! Tästä onkin helppo muokata erilaisia makuja.. kesä ja mansikat jo mielessä. Lauantaisiin juhliin kuorrutin kakun keltaiseksi värjätyllä kermalla sekä koristelin pisaroilla (täällä ohje). Pienemmän kakun koristelin suklaamunilla.
 
pohja:
150 g  wilhelmiinakeksejä
50 g    voita sulatettuna
 
Hienonna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle.

täyte 1:
 
250 g      maitorahkaa
1/2 rkl     vaniljasokeria
3/4 dl      sokeria
2             liivatelehteä
1/4 dl      sitruunasta puristettua mehua
1 dl         kuohukermaa
 
Laita  liivatteet kylmään veteen likon. Sekoita rahka ja sokerit. Vatkaa kerma. Purista sitruunamehu, kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet (purista ensiksi ylimääräinen vesi pois). Vatkaa liivate rahkaseokseen kovasti vatkaten ja lisää lopuksi kerma vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen tekoa.

täyte 2:

2 tlk     persikoita (240 g per tölkki)
1 dl       sokeria
5          liivatelehteä
½ dl     sitruunasta puristettua mehua

Laita liivatteet kylmään veteen. Valuta persikoista ylimääräinen neste pois ja soseuta persikat sauvasekoittimella hienoksi sokerin kanssa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Vatkaa liivateneste persikkasoseeseen ja kaada vuokaan täyte 1 päälle. Ja anna taas hyytyä noin tunnin verran jääkaapissa ennen viimeisen kerroksen tekoa.

täyte 3:
 
250 g      maitorahkaa
1/2 rkl     vaniljasokeria
3/4 dl      sokeria
2             liivatelehteä
1/4 dl      sitruunasta puristettua mehua
1 dl         kuohukermaa
 
Laita  liivatteet kylmään veteen likon. Sekoita rahka ja sokerit. Vatkaa kerma. Purista sitruunamehu, kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet (purista ensiksi ylimääräinen vesi pois). Vatkaa liivate rahkaseokseen kovasti vatkaten ja lisää lopuksi kerma vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
Ja herkullista toista pääsiäispäivää!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuo oli todella hyvää, seuraavan kerran mansikoista :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tuo onnistui kyllä täydellisesti, ei ollenkaan liian makea!

      Poista
  3. Voi nams! Niiiin herkullisen näköinen 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siis oli todellakin täydellisen herkullista ;).

      Poista
  4. No niin, ensi viikon syntymäpäiväjuhlien tarjoiludilemma taisi juuri ratketa! :)
    En kestä miten herkullisen ja raikkaan näköinen, en malta odottaa että pääsen itse taiteilemaan keittiöön tämän kanssa (ja syömään sitä!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli todella hyvää, pystyi monta palaa syömään ;). Heh. Ja sitruuna toi ihanasti raikkautta molempiin täytteisiin. Ihania juhlia!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.