05 syyskuuta 2017

LISSABONIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Lissabonin plussat:

  • Rossion aukiolla oli ihana  Pastelaria Suiça -kahvila, jonka terassilla kahvia nauttiessa oli kiva seurata aukion tunnelmaa ja ohi kiirehtiviä ihmisiä. Täällä kahvi olisi ollut ihan eri hintaista sisällä nautittuna, mutta mieluusti maksoin enemmän terassilla olosta. Vanhassa kaupungissa pienessä kahvilassa, samanlainen kahvi+leivos maksoi reilusti yli puolet vähemmän kuin tässä kahvilassa.
  • Kaupungin tunnelma sekä ystävälliset ihmiset. Kauniit ja osittain ränsisyneet rakennukset loivat kotoisan tunnelman. Vanhoissa rakennuksissa on sitä jotain..
  • Lissabonissa osataan kyllä leipoa niin herkullisia croissantteja ja leivoksia. Hotellin lähettyvillä oli pieni kauppahalli/valintatalo, Mervado da Figueira, jossa myytiin kaikenlaista pientä purtavaa täytetyistä patongeista keittoannokseen sekä kahvia, puristettuja tuoremehuja, leivoksia ja hedelmäannoksia  mukaan ja seisoma pöydissä nautittuna. Vaniljatäytteiset croissantit oli minun suosikkejani. Pidemmällä lomalla olisi voinut shorsit käydä jo pieniksi. 
  • Lentokentältä Rossionaukiolle pääsi kätevästi puolessa tunnissa metrolla. Ladattava vihreäkortti on kätevä ostaa, jos on aikomus käyttää metroa/bussia enemmänkin. Yksi matka maksoi 1,35 e. Aikaisen lähdön takia matkasimme lentokentälle taksilla (metro kiinni 1-6.30), matka kesti 15 minuuttia ja maksoi 16 e. Tilattiin taksi hotellin kautta ja he kirjoittivat kuitin valmiiksi taksikuskille. Näin ei matkan hintaan tullut yllätyksiä.
  • Dama E Vagabundo oli herkullinen pizzeria, nam! Suosittelen käymään jos matkustat Lissaboniin. Sieltä sai myös herkullisen näköisiä pasta-annoksia, mutta niitä en ehtinyt testaamaan. 
Lissabonin miinukset:
  • Huumeet. Tämä yllätti, nimittäin olimme kävelleet vasta puoli tuntia Rossion aukiolta Rue Augustaa rantaan päin niin meille oli jo neljä kertaa kaupiteltu huumeita.
  • Kaupustelijat. Niin aurinkolasia kuin muuta rihkamaa yritettiin kaupustella kesken kahvihetken tai ruokailun ravintolan terassilla. Ei kiitos, haluan nauttia kahvini ilman turhia häiriötekijöitä. Näistä pääsi nopeasti eroon huomioimatta heitä lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.