01 helmikuuta 2018

KODINHOITOHUONEESSA

kodinhoitohuone, khh, sisustus, villa h blogi
 
Meillä kodinhoitohuone ja pukuhuone ovat yhtä ja samaa tilaa. Ja tämä on kyllä kätevä näin, koska meillä kodinhoitohuone on oikeastaan käytössä ja täynnä vain joka viikkoisena pyykkipäivänä. Silloin oven kahvat ja pyykkiteline on täynnä pestyä pyykkiä. Kolme korkeaa komeroa (pyykkikoneen vastapäätä) on siivouskaappina sekä pyyhe/ lakanakaappina. Kolmannessa komerossa on tanko vaatteille, joka on ehkä vähän turha, sillä enemmän tuolla olisi tarvetta hyllytilalle. Nyt sieltä kaapista löytyy harrastusvälineet ja työ-ulkovaatteita. Koska taka-ovesta ei kuljeta sisälle, ei tosiaan tankotilalle ole täällä tarvetta vaan kaikki ulkovaatteet ja kengät säilytetään eteisen liukuovikaapistossa.
 
 

Pyykkikoneen päällä tasolla on kori silitettävälle pyykille ja yläpuolelta kaapeista löytyy pesuaineet ja wc- ja talouspaperit. Kapeassa kaapissa, istuintilan alla, on palautettavat pullot sekä kauppakassit. Yläkaapista taas löytyy kodinhuoltoon liittyviä tavaroita, niin vasaraa, ruuvimeisseliä kuin teippirullaa ja pattereita. Niin ja likaiset pyykit on pyykkikaapissa pyykinpesukoneen vieressä.
 
wc, viikunapuu,
wc,

 
Viereinen wc on meidän arki wc. Tai wc jossa pestään hampaat ja laitetaan hiukset jne. Peilikaappi ja laatikosto vetävät hyvin tavaraa, kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Alun perinhän suunnittelin tänne pelkästään peiliä, mutta rakennusvaiheessa muutinkin suunnitelmaa ja tilasin peilikaapin kalustetilauksen yhteydessä. Niin kätevä kun saa putelit ja purnukat riviin hyllyille ja näin löytää kaiken helposti.
 
 

Tuo viikunapuu pudotti syksyllä kaikki lehtensä ja näytti kuolleelta. Vein sen kodinhoitohuoneeseen pois silmistä ja kas kummaa, syksyllä se alkoi kasvaa kauhealla vauhdilla! Nyt se kukoistaa uusineen varsineen ja lehtineen wc:ssä. En taida uskaltaa siirtää sitä enää ulos terassille kesäksi, koska missään muualla se ei ole viihtynyt noin hyvin kuin tuossa tilassa. Heh. Eli helppohoitoinen kasvi. Vie vain pois silmistä ja kastele silloin tällöin.
 

Jos nyt suunnittelisin tuota tilaa, niin ainoat muutokset koskisivat mustia tasoja ja mustaa kiiltävää laattalattiaa. Niissä näkyy nimittäin kaikki pöly. Vaikka olisi just pyyhkinyt pölyt ja siivonnut niin jostain niitä pölyhiukkasia ja koirankarvoja vaan tulee saman tien. Muutoin kodinhoitotila on kyllä juuri sopiva meille ja kaikella on siellä paikkansa.

 

4 kommenttia:

 1. Ihana ja toimivan näköinen kodari <3 Mä niin haaveilen kunnon kodarista, jossa olisi kaappitilaa puhtaille pyykeille ym. Ehkä joskus. :) Ja mulla kävi aika samoin viikunan kanssa, nyt pukkaa lehtiä kunnolla, vaikka näytti hetki sitten vielä kupsahtaneelta.

  Mukavaa torstai-iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kyllä se on meidän pienelle perheelle just sopiva. Joo toiset tykkää et kodarin yhteydessä vaatehuone tai että sinne kaappeihin saa puhtaat vaatteet. Minä taas olen vanhanaikainen ja tykkään pukeutua makkarissa :). Ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Teidän kodinhoitohuone näyttää kyllä avaralta ja toimivalta. Ja, ihanat yksityiskohdat nuo mustat naulakot.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka se on käytävämallinen niin on kyllä tilava. Pyykkitelineen ohi sopii vielä kulkemaan takapihalle tarvittaessa. Ja nuo on kyllä kivat erilaiset naulakot. Kiitos ja samoin sinne!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.