21 toukokuuta 2019

VALKOSUKLAA-POPCORN KAKKU


resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku

Nyt tulee resepti helppoon ja niin herkulliseen (ja makeaan) valkosuklaa-popcorn kakkuun kesän juhliin. Tein tällä reseptillä pieneen vuokaan kakun ja lopuista ainekset kokosin laseihin kuppikakuiksi. (Muokkasin hieman aiemmin laittamaani reseptiä.)

villa h, resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku
Villa H, resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku

 

Pohja:

145 g valkosuklaata

35 g voita

popcorneja

 

Valmista popcornit ohjeen mukaan. Mittaa voi sekä paloiteltu valkosuklaa kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon. Levitä ja painele popcorniseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 18 cm).

 
resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku, pionit, Villa h
Villa H , resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku



Täyte:

2 dl kermaa

1 prk mascarponea

1 tl vaniljasokeria

120 g valkosuklaata

3 kpl liivatelehtiä

 

Upota ensiksi liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota ensiksi kerma. Sekoita seuraavaksi kermavaahdon sekaan mascarpone ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää sulatettu suklaa täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota pieneen määrään kiehuvaa vettä. Vatkaa liivateseos taikinan joukkoon. Lopuksi kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.

 
Villa H, pionit, resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku
Villa H, resepti, kesän juhlat, valkosuklaa-popcorn kakku



Koristelin kakut mansikanmakuisella tomusokerilla, tuoreilla mansikoilla, macaroneilla, kultaisilla suklaasydämillä sekä pienillä marengeilla.

 
Villa H:

2 kommenttia:

  1. Tuo popcorn-pohja on hauskan makuinen, mutta mulla jäi tekeminen yhteen kertaan, koska sitä on niin vaikea leikata. Ei millään saa sellaisia sektorin muotoisia paloja, koska popcorn lohkeaa mistä huvittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä niin paras kakkupohja etten muuta teekään :D. Mie oon leikannut aina terävällä veitsellä niin hyvin menee poikki siitä mistä haluaa :). Ihanaa viikonloppua!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.