07 marraskuuta 2020

LASTENHUONEEN SÄILYTYS JA JÄRJESTYS

 


Miten meillä säilytetään lelut ja miten lastenhuone pysyy oikeastaan aina siistinä? Minun vinkkini siihen miten lastenhuone näyttää aina siistiltä on se, että hanki vain leluja mitkä ovat kauniita ja mitä voi pitää aina esillä. Näin lelut käyvät sisustuksesta ja leikit voi jättää kesken ilman että lastenhuoneessa näyttäisi olevan kaaos.  

 


Leluja ei myöskään tarvitse olla paljoa. Minusta meilläkin on jo ehkä hieman liikaa leluja, sillä välillä osa unohtuu kaappiin. Toisaalta ehkä osa leluista on jo mennyt pieneksi, tai on kasvettu niitten lelujen ohi. Ja välillä osa leluista unohtuu ja sitten ne tuntuvat taas uusilta kun ottaa taas kaapista esille pienen tauon jälkeen.

 

 

Meillä leluja säilytetään kaapissa, avohyllyissä, kannellisissa punotuissa koreissa sekä muovisissa pinottavissa koreissa. Kaapissa säilytetään kirjat, autot, palapelit ja muistipelit. Kannellisessa nallekorissa on kaikki yksittäiset lelut muun muassa erilaisia nalleja, pallo sekä traktori. Muoviset korit ovat aina päällekkäin ja ruskeasta löytyvät legot, vaaleanpunaisesta soittimet ja valkoisesta pienet eläimet. Muut lelut ovat aina esillä. Astiasto on pöydällä, ruuat ja kattilat leikkikeittiössä ja korissa sekä nukkeleikit nukensängyssä. Nalleja löytyy myös sängystä. Junaradan osat ovat vierashuoneessa omassa korissa.

 


On kyllä ihana seurata ja leikkiä A:n kanssa, kun hänellä on niin paljon mielikuvitusta. Yksi päivä hän pinosi legoja ja sanoi, nam jäätelöä. Seuraavaksi hän laittoi kolme palaa päällekkäin ja sanoi: äiti katso, sateenvarjo ja nosti legovarjon päänsä päälle.

 


Ja hänen nukkeleikit ja hoivaaminen on niin suloista seurattavaa. Lisää tuttipulloon lisää maitoa leikkikeittiöstä jatkaa nukkevauvan hoitamista. Tuo kesken leikkien äidillekin lautasella tomaattia ja lusikan. Ja sanoo, saa syödä. Tekee kalakeittoa kattilassa lisäämällä leikkikalan ja porkkanan.  Ja sitten onkin jo kahvin vuoro ja kaataa ensiksi kahvia teekannusta ja maitoa ketsuppipullosta.

 


Laitoin lastenhuoneeseen entisen olohuoneen maton. Ja nyt näyttää siltä että täällä on kokolattiamatto. Suurempi matto tuo kyllä tilantuntua pieneen huoneeseen ja antaa monta neliötä lisää leikkitilaa, sillä onhan matolla kivempi istua ja leikkiä kuin lattialla.

  Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Kaunis lastenhuone ja kivat leikit siellä. Ja, onpa A kasvanut hurjasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ja joo, hän on kasvanut hurjaa vauhtia!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.