27 helmikuuta 2014

VERHOT TERASSILLE
Tammikuussa lomalla saimme mieheni kans idean, et hei laitetaan terassille valkoiset liehuvat verhot! Nyt sit oonkin yrittänyt ehtiä sopivia verhokiskoja kiinnitettäväksi kattoon. Ikealta löytyikin, mut liian lyhyet.. Tietäiskö joku et mistä sais ainakin 2,5 m pitkiä kattoon kiinnitettäviä verhokiskoja? Vai voiko noita Ikean kiskoja laittaa pari peräkkäin? Toimiikohan ne sit?
Ja toinen kysymys koskee sit verhoja.. Pitääkö ulkona olla jotain erilaista kangasta, ulos sopivaa? Oon pinterestin kansioon pinnaillut vastaavia kuvia, vähän sitä mitä haen (kuvat sieltä). Verhot tulee meillä lasituksen sisäpuolelle, et kastumaan ne eivät pääse.

Kohtahan sitä pääsee jo terassia sisustamaan :).

4 kommenttia:

 1. Aivan mieletön idea :). Itse olen ajatellut samaa lasitettuun parvekkeeseen. Olen miettinyt että josko saisi jonkun vaijerin ja siihen verhot roikkumaan?! Varmaan jotkut kevyet verhot ja varsinkin jos haluaa, että ne liehuu ;). Itse en ajatellut ostaa hirven kalliitaa, koska valkoiset verhot ulkona ovat aika hasardi ajatus ;). Hih.

  Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinnehän verhot sopisi loistavasti! Nyt vain keväällä kangaskauppaan ja ompelemaan ;). Mietin et pitäis käydä jossain kangaskaupassa kyselemässä vähän jo millaiset verhot pitäisi olla.. ettei homehtuisi, tai et vois pitää talvellakin? Meillä osittain verhot tulee lasien taakse, niin saattaa liehuminen olla vähäistä mut silti jotkut ohuet, pellavaverhot? tms, ois kyllä kivat. Ja kiitos S, samoin sulle <3

   Poista
 2. Mahtava idea!! Saa ihan uuden, eteerisen tunnelman. Muistatko meiän ruokailutila-olkkari-työhuone -verhoviritelmän? Ruokailutilan ja olkkarin kaikki ikkunaseinät kiertää yks yhtenäinen Ikean Kvartal -verhokisko ja samanlainen jatkuu työhuoneessa. Siihen saa ripusteltua verhoja yhteen, kahteen tai kolmeen kerrokseen, ihan miten tahtoo. Ulkonäkö on hyvä, mutta asennus oli tosi työlästä ja kiskot olis pitäny sahata teollisuussahalla että olis saanu riittävän tarkan (suoran) sahauksen. Ajatuksena oli, että verhot olis saanu luistatettua päästä toiseen huolettomasti mutta käsisahalla tuli niin rouheaa jälkeä että melkein jokaisessa saumakohdassa tökkii. verhot on asennettu seinälle, mutta kattokiinnitys onnistuu aivan yhtälailla tällä kiskolla. Elikkä jos kiskot yhdistää vain kaksi yhteen, lopputuloksen pitäisi olla toimiva. Asennus onnistu mun apupojilta mutta mutta. Oli tosi työlästä ja ruuvit oli osittain Ikea-laatua. Eli iso osa ruuveista toimi, mutta muutama hajos kesken kiristyksen.

  Toisena vaihtoehtona oli julkisista tiloista tuttu kisko, jota ainakin silloin myi Eurokangas. Jälkeenpäin harmittaa, ettei otettu sitä. Ulkonäkö ratkaisi. Suosittelen sitä nyt, jos Eurokangas vielä sitä myy. Sieltä olisi saanut koko palvelun: mittaus, asennus ja vaikka verhot valmiiksi kiinnitettynä paikoilleen.. Eurokankaan valkoinen kisko oli vain vähän ikean kiskoja arvokkaampi.

  Kannattaa kysyä kangaskaupasta suoraan, mikä kangas sopii ulkotiloihin parhaiten. Luonnonkuitu saattaa kellastua ja homehtua. Pellavan näköinen polyesterkangas saattaisi toimia ja on suht edullista. Jos haluaa lisähohtoa elämään niin pari organzakaistaletta pellavan lisänä voisi toimia.

  Soittele jos tulee kysyttävää. Vastaan jos en oo synnärillä ;)

  - e m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa mitä! Tulitkin ekana mieleen kun tein tätä postausta ;). Mietin et pitäiskö vaan suosiolla soittaa sulle.. Pitääpä käydä tuolla kangaskaupassa kyselemässä kiskoa. Miellä tuo pisin sivu on yli 4 metriä. Ja sit jos ne verhot vetäis kahdelle sivulle niin kisko voi olla kahesta osasta. Kiitti älyttämästi vinkeistä! Voi että, nyt tekis niin mieli lähteä kaupoille ;) mut taidan malttaa vielä vähän aikaa ootella.

   Mietin just niitä teiän verhotankoja mut luulin ettei niitä voi laittaa kun seinäkiinnityksellä.

   Meiltähän puuttuu edelleen khh:neen ovesta sälärit, niin sit kato ei tarvii niitäkään hommata kun terassilla on verhot. (tai just siihen oven kohtaan suurin piirtein voi kasata sen verhomytyn.. Meitä se näkymä ulos ei haittaa kun ollaan jo totuttu, mut vieraita saunojia voi vähän häiritä kun näkyy pihalle saakka :).

   Tsemppiä sinne <3

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.