27 maaliskuuta 2016

PASTELLINEN PÄÄSIÄISKAKKU


Tänään meillä oli siskoni perhe syömässä ja leivoin pääsiäiseen sopivan pastellisen kakun. Mangojuustokakkua kuorrutteella. Herkullista oli, jos tykkää mangosta :).


MANGOJUUSTOKAKKU
(noin 20 cm vuokaan)

Pohja:
  220 g kaurakeksejä
  120 g voita

Täyte:
  200 g mangotuorejuustoa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
  4dl kermaa
  2 prk mangososetta (piltti)
  2 tl vaniljasokeria
  10 liivatelehteä
 
Kuorrute:
kermaa ja vihreää elintarvikeväriä

Täplät:
1 tl öljyä
1 tl tummaa kaakaojauhetta
+sivellin 

sekä koristeeksi karkkia.
 
Murskaa kaurakeksit ja sekoita voisula sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää tuorejuustot, vaniljasokeri ja mangosose kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos täytteeseen sekoittaen samalla koko ajan. Kaada vuokaan ja laita kylmään hyytymään, mielellään yön yli.
 
Ennen tarjoilua vatkaa kerma ja lisää lopuksi sokeri sekä väriaine. Kuorruta kakku. Seuraavaksi sekoita öljy ja kaakaojauhe. Ja sitten sivellintä apuna käyttäen roiski pisarat kakkuun ja laita muutama kourallinen karkkia koristeeksi.

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, ja tykkäsin myös, ei ollut vain päältä kaunis :).

      Poista
  2. Voi mitä kuvia Heini :)! Aivan upeita!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä kakku! Ja mitkä kuvat! Olisinpa nähnyt nämä kuvat ennen omia leipomuksiani niin olisin matkinut ja tehnyt vihreän kakun - niin tosi herkullisen näköisen tuo on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Marja <3. Tämä on onneksi just passeli kakku kevääseen, joten eikun vain leipomaan vielä vihreä kakku myös :).

      Poista
  4. Tosi ihanan näköinen kakku. Ja hienot noi roiskeet. Katoin eka että onpa ihana lautanen, vasta myöhemmin huomasin että ne pisteet olikin tullu siitä suklaaroiskeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pakko oli testata noita roiskeita kun jossain näin kuvan :D. Ja hyvinhän nuo onnistui... vaikkakin aika sotku oli sen jälkeen keittiössä.

      Poista
  5. Täydellinen kakku, ihanat kevään värit! Olet taitava ja kuvasi ovat upeita! Iloisin terkuin, Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna ihanasta kommentista! Oon aika harjoittelija näitten kakkujen kanssa, tai no paremmin nämä sujuu kuin ruuanlaitto :).

      Poista
  6. Olipa ihana kakku pääsiäiseksi. Pitää tehdä gluteenittomista digestivekekseistä ,kun on niin paljon lapsissa gluteenittomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tää oli kyllä hyvä. Nykyään tulee harvoin leivottua enää tällaisia kun en ole maidottomana testannut. Pitää kyllä joskus kokeilla

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.