12 joulukuuta 2016

12. JUHLALLINEN KATTAUS

kattaus, arabia lumi, joulu, table setting
vihreä neilikka, arabia lumi, kattaus, table setting
kattaus, arabia lumi, joulu, table setting
kattaus, arabia lumi, joulu, table setting
jul, jouluruoka

Itsenäisyyspäiväksi ostin lähikaupan tuoretiskiltä karjalanpaistia varten lihapalan, pakastimesta sulamaan joulunpyhiksi tehtyä lanttulaatikkoa ja levitin valkoisen pellavaliinan pöydälle. Hieman kimaltavien valkoisten servettien ympärille kiersin vihreän neilikan ja koristeeksi vielä pienen joulupallon. Juhlallista mutta samalla jotain luonnollista. Granitista ostamani kynttilä on niin perinteisen jouluinen ja pieniin maljakoihin ripottelin kimpusta jäljelle jääneet vihreät ja valkoiset kukat.

Lanttulaatikko, karjalanpaisti ja juuri uunista nostettu kinkku ovat lempi jouluruokiani. Joten eipä tämän aterian jälkeen jäänyt enää jälkiruuaksi ostamilleni juustoille tilaa. Mikä on sinun jouluruoka herkkusi? Perinteistä vain aivan jotain muuta?

4 kommenttia:

 1. Aika samoilla linjoilla olen kanssasi noista lempijouluruuista. Lanttulaatikko, kinkku ja kalat eri muodoissa (sillit, graavilohi...) maistuvat paraiten. Ja herkuista sitten juustot, joulutortut ja suklaa. Nam nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta kun voi vähän maistella kaikkea notkuvasta joulupöydästä.. nam, ihanhan tässä nälkä tulee ;). Just kävin hieman ostamassa joulusuklaita ja pitihän se eka purkki avata :D.

   Poista
 2. Kalat ja salaatit kuuluvat minun jouluun. Laatikoita en voi syödä (kuin itse tehtyinä), olen usealle joulumausteelle allerginen. Hieman suppea siis minun joululautanen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam salaatit tosiaan! Pitäisi tehdäkin taas lounaaksi salaattia.. Niin ja omatekemät laatikot on ne parhaimmat! En laita ite mausteeksi kuin suolaa ja aivan parasta lanttulootaa :).

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.