Miettikää, kuvittelin aiemmin että suolaiset piirakat on niin vaikeita leipoa. Heh, eihän näissä voi epäonnistua! Lauantaina leivoin vieraita varten tätä herkullista tomaattipiirakkaa. Loppupiirakka menikin sitten aina kahvitellessa..
Juustoinen tomaattipiirakka
pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
3/4 dl sulatettua voita
3/4 dl maitoa
Sekoita ensiksi kuiva-aineet keskenään ja lisää lopuksi sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuun vuokaan, pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 200 asteessa 10 min.
täyte:
125 g punasipulia
1 rkl sokeria
2 rkl voita
250 g koskenlaskija ruokaa maustamatonta
1/2 dl maitoa
2 munaa
200 g erivärisiä tomaatteja
ripaus suolaa
tuoretta basilikaa
Pilko sipuli ja kuullota voissa ja sokerissa. Kaada sipulit pohjan päälle. Sekoita koskenlaskija ruokaa, maito ja munat ja kaada sipuleiden päälle. Lopuksi asettele päälle tomaattiviipaleet ja ripottele viipaleiden päälle suolaa. Paista 200 aseessa 20 min. Ennen tarjoilua viimeistele tuoreella basilikalla.
Maistuisiko piirakka?
No kyllä, rakastan suolaisia ja maikeita piirakoita, nam! Ihanan värikäs ja raikaan näköinen herkku!
VastaaPoistaNyt onnistui kyllä suolainen piirakka, nam! Oli todella herkkua :)
PoistaTodellakin maistuisi :)
VastaaPoistaKahville siis ;)
PoistaNo kyllä maistuis mullekin!
VastaaPoistaKunhan kiireiltäs ehdit niin lomailehan tännekin päin :)
Poista