02 helmikuuta 2019

MITÄ RUTIINEITA MINULLA ON ENNEN MATKALLE LÄHTÖÄ?


Villa H, koti, sisustus, olohuone, sohvapöydällä

Viime lomasta on jo pitkä aika. Olimme viimeksi Kööpenhaminassa viikonloppulomalla viime toukokuussa. Nyt talven lomamatka häämöttää edessä ja ajattelin kirjoittaa rutiineista joita teen yleensä aina ennen matkalle lähtöä.
 
Villa H, rutiinit ennen matkalle lähtöä, kahvihetki, olohuoneen sisustus

 
Rakastan tulla reissusta puhtaaseen kotiin, joten puunaan kodin wc:tä myöten. Vaihdan puhtaat pyyhkeet sekä petivaatteet. Tosin petivaatteet vaihdan myös siksi, että kodin ja koirien hoitajat voi nukkua meidän sängyssä.  Laitan leikkokukille puhtaat vedet ja kastelen ruukkukasvit.  Silitän silitettävät vaatteet silityskorista ja tiskaan loput astiat käsin vielä ennen lähtöä. Sekä vien kaikki roskat kierrätykseen.
 

sisustusinspiraatio, kahvihetki


Annan hieman enemmän huomiota koirille, jotka vaistoavat lomalle lähdön viimeistään kun otan matkalaukut esille. Siksi jätän pakkaamisen aina viime tinkaan. Yleensä pakkaan edellisenä päivänä ettei koirat stressaannu.

Lukan ja Mikun vakiohoitajat, kaksi pikkusiskoani, tulee yleensä aina meille hoitamaan koirat ja kodin. Tämä järjestely on niin kätevää, koirat saa olla kotona. Ostan ruokatarvikkeita ja herkkuja ”kodinhoitajille”. Kysyn monesti etukäteen, mitä he haluaisivat syödä jne. sekä ostan pakkaseen vähän kaikkea hyvää. Käymme polttopuukassit täyteen puita, jotta poissa ollessamme on helppo lämmittää takkaa.

 
kahvihetki, inspiraatio, olohuone, sohvapöytä


Käyn hierojalla sekä nyt kävin myös hammaslääkärissä ennen lomaa. On nimittäin paljon mukavampi istua lentokoneessa kun ei pakota niskoja ja veri kiertää päässä. Ja se mikä on tärkeintä: pitää vapaa päivä ennen reissuun lähtöä. Silloin ehtii nauttia muutaman kupin kahvia ja lukea lehteä kaiken muun touhuamisen keskellä. Nauttia ja fiilistellä tulevaa lomaa.

 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin samantapaisilta rutiineilta kuin itsellänikin. Ja, tuo vapaapäivä ennen lähtöä on ihan ehdoton. Tosin nyt en vapaata pysty pitämään ja joudun töitä ottamaan hiukan mukaanikin reissuun, joten tuleva loma ei ihan kaikkia toiveita täytä. Mutta, yritän päästä lomafiilikseen vaikka töitä onkin hiukan mukana!
  Mukavaa lomaa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ja ihanaa tulevaa lomaa sinnekin! No en kyllä osaa ihan lomalla ite olla ja sähköpostit luen aina lomallakin jne. Mut onhan se ihan eri kun ei koti ympyröissä ole. Vaikka vähän töitä lomalla tekee :)

   Poista
 2. Onko sulla ns. pakkauslistaa? Matkalle lähtemisessä mä inhoan eniten pakkaamista. Siinä hiukan auttaa, että on lista kaikesta mitä pitaä ottaa mukaan. Mutta ehkä muilla ihmisillä ei ole mun kaltaista pakkausraivoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään listaa. Pakkaan aina edellisenä iltana tai samana päivänä (riippuen monelta lähtö :)). Ja mulla on tavallaan päässä pakkauslista. Tiedän mitä otan mukaan millekin lomalle. Ehkä mulla on pään sisällä pakkauslistat :). Pakkaan nimittäin aina meidän molempien tavarat, mieheni ja mun :D.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.