12 joulukuuta 2020

NE HETKET ENNEN JOULUAATTOA

 


Minun mielestä joulussa on parasta juurikin nämä hetket ennen jouluaattoa, jouluaaton ja joulun pyhien lisäksi. Oikeastaan koko joulukuu. Kun pikku hiljaa tehdään jouluisia juttuja ja nautitaan niistä pienistä jouluista hetkistä ennen joulua. Vaikka joululehtien lukemista suklaarasian kanssa (miten ihana kun löytää maidottoman suklaarasian) joululaulujen soidessa taustalla, kuunnella ja laulaa joululauluja aamusta iltaan, paketoida ja hankkia kummilasten joululahjat, leipoa ja koristella pipareita, jutella tontuista A:n kanssa, koristella kuusi, sytyttää jouluvalot joka aamu ja koristella kotia jouluisemmaksi, suunnitella mitä haluaisin jouluna syödä ja leipoa vähän jouluherkkuja, tehdä kukka-asetelmaa ja väkertää kranssia.

 
Kun nauttii näistä pienistä hetkistä ja tekee jotain jouluista joka päivä, niin joulu tulee vähän niin kuin itsestään. Jos jotain ei ehdi tehdä, niin tulee se joulu taas vuoden päästä. Jouluruoka voi olla yksinkertainen ja vaikkapa juuri sitä lempiruokaa. En osaa itse stressata joulusta, koska olen luonteeltani tunnelmoija ja niin hetkessä eläjä, etten ajattele yleensä tätä päivää pidemmälle.

 Tänään me leivottiin pipareita, oikaistiin sen verran, että tilasin ruokaostosten mukana valmistaikinaa. A söi taikinapallonsa ja minä tein pipareita tontun tuomalla Afrikka muotilla sekä vanhoilla suomi- ja kukkamuotilla. Joka aamu saan herätä siihen kun A sanoo vieressä: mitähän tonttu on tuonut joulusukkaan? Mikähän yllätys siellä nyt on?

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin2 kommenttia:

  1. Ihania touhuja. Ihan parhaita. Varsinkin kaikki pieni väkertäminen ja lapsen kanssa se tunnelma moninkertaistuu. Hyvää joulun odotusta. Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihana kyllä kun A on juuri siinä iässä että puhuu tontuista ja tykkää tehdä kaikkea jouluista <3. Kiitos ja sinne myös ihanaa joulun odotusta.

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.