Tässä tulee parhaan omenapiirakan resepti, jonka olen muokannut K-ruoka sivuston reseptistä maidottomaksi. Niin nopea leipoa, kun ei tarvitse kuin sekoittaa lusikalla ainekset ja maistuu meillä koko perheelle. Mieheni pyysi jo leipomaan uuden piirakan, kun oli niin herkullista. Olen tehnyt piirakkaa pyöreään vuokaan, mutta jos teet kaksinkertaisen annoksen, saat pellillisen herkullista piirakkaa.
AINEKSET:
125 g Keiju Merisuola margariinia, tai muuta maidotonta
4 dl vehnäjauhoja
1 ¾ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl Planti YogOat maustamaton ”jogurtti”
1 kananmuna
TÄYTE:
noin 4 pientä omenaa, tai monta pilkottua vuokaan sopii
kanelia
fariinisokeria
VALMISTUS:
Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita rasva joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan ja säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi.
Sekoita isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan ”jogurtti” ja kananmuna, eikä haittaa, että taikina jää hieman paakkuiseksi.
Levitä taikina voideltuun vuokaan.
Asettele mieleisellä tavalla omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele ensiksi päälle kanelia ja fariinisokeria, ja lopuksi taikinamuruseos.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Maistuu herkulliselta tuollaisenaan tai maidottoman vaniljajäätelön kanssa.
Tein samalla reseptillä myös mustikkapiirakan niin, että lisäsin lopuksi pohjaanvielä ½ tl kardemummaa ja täytteeksi tuli mustikoita ja hieman perunajauhoja.
Villa H:
Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.