29 helmikuuta 2024

MAKUUHUONEEN VAATESÄILYTYS – JÄRJESTELYÄ

 


Nyt vilautan makuuhuoneemme vaatekaapistoa ja sen järjestystä. Tuttuun tapaan kaappi on aina siistissä järjestyksessä ja tyhjää tilaakin löytyy. Meillä vaatehuollon teen minä, eli pesen, silitän/ viikkaan ja tuon vaatteet kaappeihin, näin ollen minulle mieleinen järjestys pysyy koko perheen vaatekaapeissa aina, heh.

 


Kaapiston päällä, ylähyllyllä on samanlaiset laatikot kuin eteisessäkin, Ikean hemmafixare-sarjan säilytyslaukut. Ylähyllyllä säilytetään taljat, viltit, tyynyt ja peitot. Aiemmin ylähyllyllä olevat tavarat olivat erilaisissa pusseissa ja kasseissa, niin nyt on niin ihanan rauhallinen vaatekaappi, kun kaikki samanlaisissa bokseissa. 


 

Toisessa reunassa on minun vaatteeni, toisessa reunassa mieheni vaatteet ja keskimmäisen liukuoven takana pääasiassa minun vaatteitani, mutta myös P:n henkareilla säilytettävät vaatteet.

 


Talvisin kesämekot ja säilössä säilytyslaukuissa keskimmäisen vaatekaapin hyllyllä, yhdessä laukussa säilön myös häämekon vanteineen, kesällä vuorostaan osa neuleista ja vain talvella käytettävistä vaatteista siirtyy säilöön ja kesävaatteet käyttöön.

 


Tykkään pitää housuja, paitoja ja mekkoja henkareissa, kun taas neuleita vetokorissa pystyviikattuna. Kaapistosta löytyy just kivasti niin tankoa, hyllyjä kuin koreja meidän tarpeisiimme. Mun vinkki onkin, että säilytä vaatteita niin kuin ne parhaalta tuntuu. Toiset tykkäävät pysty viikata ja toiset tykkäävät pitää vaatteita henkarissa. Järjestele vaatekaappi niin miten se tuntuu luontevimmalta ja siten, miten vaatekaapissa helpoiten pysyy järjestys yllä. 


 

Olen ostanut vetokoreihin pienempiä laatikoita niin, että sukat, alushousut, bikinit, sukkahousut jne. on kaikki omissa lokeroissaan.

Meillä on näköjään myös vaatteet aika lailla sinistä, valkoista, mustaa, harmaata ja beigeä. 

 


 

Tässä vielä mun vinkit siistiin vaatekaappiin:

  • Laita väärän vuodenajan vaatteet laatikoihin ylähyllyille
  • Käytä henkareita, yksi vaate per henkari ja muista väljyys kaapissa. Ei liikaa vaatteita samaan vaatetankoon.
  • Silitä puhtaat vaatteet heti pesun jälkeen ennen kuin laitat takaisin henkarille ja kaappiin.
  • Käytä erilaisia laatikoita tai koreja jakamaan samalle hyllylle tai vetokoriin tulevia pieniä vaatteita.
  • Karsi turhat pois.
  • Lähde viiden vaatteet vuosi- haasteeseen mukaan. Näin tulee mietittyä tarkemmin vaateostoksia, tarvitsenko todella uutta paitaa tai mekkoa? Ei haittaa, jos uusia vaatteita tulee hankittua enemmän kuin viisi, tärkeintä että miettii ostokäyttäytymistä.
  • Järjestä paikka puolipitoisille vaatteille. Minulla on ne henkareissa niin että puhtaat on toisessa reunassa värijärjestyksessä ja puolipitoiset toisessa reunassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.