09 toukokuuta 2018

HÄÄJUHLA PUUTARHASSA – IKEA KATTAUSKILPAILU

Kaupallinen yhteistyö, IKEA


 

Lämmin tuulen vire, auringonpaiste, vehreys, runsaat kukkivat niityt ja linnunlaulu... onko ihanampaa paikkaa viettää kesä häitä? Kesämekot ja paljaat varpaat. Rentoa menoa ja puheensorinaa. Myöhään jatkuvat juhlat, herkullinen ruoka eikä kiire minnekään. Inspiraation kattaukselle sain kesäisistä niityistä sekä maalla vietetyistä kesäpäivistä. Tällä mielikuvalla lähdin toteuttamaan kattausta Kuopion IKEA-tavarataloon.


Viime viikolla postasin kattaussuunnitelman ja nyt on sitten aika julkistaa valmis kattaus. Kattauksen teemana on rennot häät, joita vietetään pienellä porukalla vehreässä puutarhassa maaseudun rauhassa. Kattauksessa on runsaasti vihreää sekä valkoisia kukkia, niin kuin ympäröivässä luonnossa. Pöydän yläpuolelle tulee roikkumaan tunnelmavaloja, jotka syttyvät juhlien edetessä iltaa kohden ja samalla valot tuovat myös näyttävyyttä kattaukseen. Kattauksen juhlavuus tulee valkoisesta ruokapöydästä sekä tuoleista, valkoisista astioista sekä upeista laseista. Kattauksen väreinä on valkoinen ja ripaus vihreää.


Tein kattauksen INGATORP-ruokapöydälle OFANTLIGT-lautasista, OFANTLIGT-leipälautasista ja OFANTLIGT–kulhoista. Kulhoihin asettelin SMYCKA-tarhaneilikat ja GULLMAJ-lautasliinat taittelin ja asettelin yksinkertaisesti lautasten väliin. Laseina ovat IVRIG-samppanjalasit ja FLIRMA-viinilasit ja aterimina ovat GAMMAN-aterimet.

 
Pöydän päälle laitoin riippumaan kahden kokoisia SOLVINED-aurinkokennovalaisimia ja kukka-asetelman, joka on koottu: SMYCKA-neidonhiuspuu, SMYCKA-lilja ja SMYCKA-lumipallo -oksista.
Halusin tuoda vehreyttä ja runsautta muuten valkoiseen kattaukseen viherkasveilla ja valkoisilla kukilla. Mutta en halunnut asetella kukkia perinteisesti maljakkoon pöydän keskelle vaan ripustin ne pöydän yläpuolelle pois katseitten edestä. Sidoin ensiksi vihreitä neidonpuunoksia neljä limittäin ja sen jälkeen sidoin koko nipun roikkumaan pöydän päälle. Lopuksi asettelin liljat ja lumipallokukat roikkuviin oksanippuihin. Tein näitä kaksi samanlaista, jotta sain enemmän runsautta. Lopuksi asettelin aurinkokennovalaisimet roikkumaan tästä kukka-asetelmasta.
 

 

Kaikkiin tuoleihin tein omat herkät kimput neilikoista, neidonpuunoksasta, eukalyptuksesta ja liljanoksasta. Rentoutta ja pehmeyttä kattaukseen toin tuoleille laitetuilla tyynyillä ja vilteillä sekä sitomalla jokaiseen tuolin selkänojaan kukkakimput. Miten ihana onkaan sitten illan viiletessä kääriytyä viltteihin ja jatkaa juhlia lämpimänä viltin alla.


Suunnittelin ja toteutin kattauksen Kuopion IKEA-tavaratalon ruokailukalusteosastolle ja kattaus on esillä 5.6.2018 saakka. Kaksi Kuopion IKEA-tavaratalon sisustussuunnittelijaa toteutti myös omat kesäjuhlakattaukset ja näistä kolmesta kattauksesta voitte äänestää sitten omaa suosikki kattaustanne.

Kattauskilpailu toteutetaan samaan aikaan kaikissa IKEA-tavarataloissa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme 50 € IKEA-lahjakorttia. Lisäksi kattauksia voi äänestää IKEA Suomen some-kanavissa.
 

Follow me on:


6 kommenttia:

 1. Ei ole todellista, miten kaunis! Upeista upein lopputulos Heini! Olen vasta viimeaikoina oppinut ymmärtämään, miten kauniita pyöreät pöydät ja niihin tehdyt kattaukset ovat. Ei tarvitse kahta kertaa kuvitella tätä kattausta nimenomaan kesäiseen puutarhaan ja hääjuhliin. Kukkiakin olet käyttänyt niin upeasti, vau! Sanoinko jo tarpeeksi monta kertaa, että kattauksesi on täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana palaute Laura! Kiitos älyttömästi. Sitten onnistuin kyllä luomaan sen tunnelman minkä halusin. No just siksi valitsin pyöreän pöydän kun kotona suorakaiteen muotoinen. Ja jossain välissä jo haaveilin meille pyöreää pöytää, mutta mitäs tuota toimivaa ja hyvää pöytää vaihtamaan .. Ihanaa helatorstaita!

   Poista
 2. Aivan ihana kattaus :) muistan, kun tein viime vuonna omani ja se oli kyllä hauska projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niin oli, tosi ihana suunnitella ja toteuttaa!

   Poista
 3. Superkaunis kattaus Heini! Kekseliäästi olet noita kukkia käyttänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos älyttömästi. Noista tuli kyllä kivat, eikä vieneet pienestä pöydästä tilaa :).

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.