06 toukokuuta 2018

SISUSTUSAAKKOSET OSA 2

No niin nyt tulee jatkoa viime viikkona tulleisiin sisustusaakkosiin. Täältä löytyy aiemmat aakkoset A-M.
 
 
N

Näkymät. Se miltä näyttää minne päin tahansa katsoo kotona. Niin että silmä lepää ja on kaunista joka puolella, eikä niin että selän takana on kaaos ja edessä siistit asetelmat ja puhdas koti. Se millainen näkymä on eteiseen tullessa, antaa kuvan kodista. Rakastan sitä avaraa näkymää mikä meiltä näkyy ulko-ovesta sisään astuttaessa: näkymä pitkälle takapihalle saakka olohuoneen lähes lattiasta kattoon olevista ikkunoista. Koti näyttää heti paljon avarammalta ja tilavammalta.

 

 
O

Oma tyyli, jonka löysin vuosien kuluessa. Tiedän mitä haluan eikä virheostoksia niinkään tule. Saatan haaveilla pitkäänkin ja vuosia jostakin sisustusasiasta ja pohtia haluanko todella ennen kuin teen hankinnan. Ja näin mielestäni säästyykin niistä virheostoksista. Vasta tätä kotia rakennettaessa pääsin sisustamaan ja toteuttamaan omaa tyyliäni oikeasti. Ja matkaan toki on mahtunut muutama virheostos, mutta niin vain se oma tyyli lopulta löytyi. Pinterest on tähän muuten loistava apu!

P

Pehmeys ja pyöreät muodot. Minä suosin enemmän pehmeitä ja pyöreitä muotoja kuin vaikkapa graafisia tai voimakkaita musta-valkokuvioita. Meidän eteisessä on mustavalkoinen matto, joka oli hetken aikoinaan olkkarissa, mutta nimesin sen migreenimatoksi ja niinpä se saa olla eteisessä.
 


Q

Quality. Laatu. Laatu on tärkeää. Kertakäyttökulttuurista en tykkää enkä siitä että ostetaan halpaa joka menee lyhyessä ajassa huonoksi ja ostetaan taas uusi. Haluan ostaa laadukasta joka kestää vuosikymmeniä. Esimerkiksi jos ostaa laadukkaampia tai kalliimpia vaatteita, tulee niitä hoidettua paljon paremmin ja niin ne kestävätkin vuosia. Sama juttu on esimerkiksi sisustustyynyissä ja vilteissä. Haluan ostaa aitoja materiaaleja ennemmin kuin keinokuituja jotka menevät nuhjuiseksi pienessä hetkessä.

R

Remontti. Minulle on tärkeää että koti on aina siisti kaikkia pintoja myöten. Pientä pintaremonttia pitää tehdä myös jo näin 5 vuotta vanhaan taloon. seinissä näkyy elämistä jne. Maalaus ryhdistää ja talo näyttää paljon kauniimmalta kuin vähän remontoi. Kotiin saa helposti uutta ilmettä vain kunnostamalla. Jos valkeissa seinissä näkyy tahroja niin nopea ja helppo tapa on kyllä raikastaa maalaamalla seinät uudelleen.
 


S

Stingray. Meidän keinutuoli. Ai että se on lokoisa paikka. Välillä siellä keinutaan koirat kainalossa ja varsinkin vanhempi koirista monesti illalla hyppää lenkin jälkeen keinuun nukkumaan ja möyhimään lampaantaljaa. Lapsivieraat ovat yleensä aina erityisen innoissaan tästä tuolista, miksihän? heh.

 

T

Tekstiilit. Tykkään vaihdella aina välillä tyynynpäällisiä, taljoja tai vilttejä. Tekstiileillä on niin helppo muuttaa sisustusta ja päivittää tilan ilmettä. Mutta puolestaan taas meillä on ollut jo viisi vuotta samat verhot ikkunoilla. Meillä ei ole mitään tyynyvarastoa vaan pyörittelen välillä huoneesta toiseen samoja tyynyjä ja säilön vain muutamat lempparit vuodesta toiseen. Taljat ovat talvisin esillä ja keväällä laitan ne kaappiin odottamaan koleaa syksyä.

 
U

Unelmat. Sisustamiseen liittyy paljon unelmia ja haaveita. Onneksi aina voi haaveilla ja ihailla jotain vain muilla. Ja parasta on se että kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa itse vaan voi vain ihailla muilla.

 

V

Valo ja erityisesti luonnonvalo. Rakastan valoisaa kotiamme. Kiitos siitä isojen ikkunoiden ja sitä että valo pääsee esimerkiksi olohuoneeseen kolmesta ilmansuunnasta. Se kun kotimme tulvii luonnonvaloa. Meillä ei ole sälekaihtimet käytössä kuin makuuhuoneessa öisin, koska en halua katkaista näkymää ulos ja sitä että valo kulkee sisälle katkeamatta. Tähän olisi voinut laittaa myös valaisimet. Voiko niitä olla koskaan liikaa?


X

Xmas. Joulu on ihanaa aikaa. Olen löytänyt sopivan ja mieleisen joulusisustuksen. Kuusi palloineen, joulukukat ja jouluinen kattaus, ei sitä muuta tarvitse. Joulu on niin tunnelmallista ja ihanaa aikaa herkullisineen ruokineen ja yhdessä oloineen.
 


Y

Yksityiskohdat. Kodista persoonallisen tekee pienet yksityiskohdat. Rakastan tehdä asetelmia tasoille niin olohuoneen sivupöydälle, keittiöön kuin yöpöydillekin. Miten olinkin näin pitkään ilman yöpöytiä? nimittäin vasta syksyllä ostin meille yöpöydät.


Z

Zarro. Mun lempi sisustusputiikki. Zarro on niin sisustajan karkkikauppa ja siellä käyn usein Helsingin reissulla haaveilemassa ja ihastelemassa.
 

Ä

Ähky. Rakennusaikaan ja uuteen kotiin muutettaessa tuli ähky ostamiseen. Koko ajan piti hankkia jotain rakennustarvikkeista ruokapöydän tuoleihin.


 
Aurinkoista sunnuntaita!


Follow me on:

4 kommenttia:

 1. Tällaiset listat ovat todella kivoja lukea (olenkin vähän listahullu), niissä usein paljastuu jotain yllättävää tai tulee esiin sellaisia juttuja toisten kodeista, joita ei ollut edes ajatellutkaan.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin on minunkin mielestä! Ja näitä on ihana tehdä. Kiitos ja ihanaa viikkoa sinne!

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja mukavat oli nämä loputkin aakkosista!

  VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.