03 toukokuuta 2018

KINUSKIDONITSIT JA RAUHALLINEN VAPPU


vappudonitsit, iittala lumi, sohvapöytä marmori, sima

Vappu tuli ja meni samalla vauhdilla. Päivä meni pitkälti töitä tehdessä, koska maanantai meni matkustaessa takaisin kotiin minilomalta. Totta kai töitten lomassa piti donitseja leipoa ja koristella. Ostin  nimittäin varta vasten viime viikolla donitsipellinkin. Leivoin donitsit tällä Annin Uunissa-blogista löytyvällä ohjeella. Sen verran muokkasin ohjetta, että käytin maidon tilalla kermaa. 
 
Kuorrutteeksi tein kinuskia helpolla perus ohjeella (tai luulin tekeväni): 1 dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria sekä loput valkosuklaat mitä kaapista löysin. Noh kinuskistahan tuli valkosuklaiden laiton jälkeen niin rakeista ja jäykkää, että eihän sitä saanut levitettyä donitsien päälle. Niinpä laitoin kinuskin takaisin kattilaan ja soitin siskolleni Etelä-Koreaan: apua, mitä teen nyt :). Siskoni ohjeilla sain kun sainkin kinuskin pelastettua ja donitsit kuorrutettua. Ja ai, että miten herkullisia niistä tuli!
 
vappu herkut, leivonta, villa h blogi
 
Vappuherkkuihin kuului myös irtokarkit. Pitihän se heti ostaa irtsikoita kun kuukauden herkkulakko päättyi. Ja yksi rennosti ottava vapunjuhlijakin mahtui kuvaan.
 
kinuskidonitsit
vapun herkut
 
Vappu kukkina toimi ikuisesti (tai ainakin pari vuotta) kestävät valkoiset ruusut laatikossa.
 
herkulliset kinuskidonitsit, donitsit uunissa,
 
Mitäpä muuta sitä vappuna tarvitsee kuin muutaman donitsin/munkin sekä kupillisen simaa ja rentoa kotoilua. Vähän ulkoilua koko perheen voimin ja hieman töitä siinä sivussa. Koirat nauttivat kun oltiin molemmat kotona ja illalla saimme vielä vieraita. Arkivapaat kyllä katkaisee viikon kivasti.
 
 

 
Follow me on:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.