31 toukokuuta 2018

VINKIT ONNISTUNEISIIN JUHLIIN

Villa H, ruokailutila, pavlovat, vinkit onnistuneisiin juhliin
 
Toukokuu on meillä aina juhlakuukausi koska molemmat olemme syntyneet toukokuussa. Viime tiistaina sanoin siskolleni, että haluaisin järjestää meidän tyttöporukalle omat synttärit muille yllätykseksi. Niinpä perjantaina saimme meille reilu kymmenen vierasta meille viettämään iltaa ja herkuttelemaan juhlakattauksen äärelle. Rakastan järjestää juhlia sekä leipoa niin ei tainnut yllätyksenä pysyä syntymäpäivieni vietto vierailta.
 
pionit, villa h, mansikkainen popcorn-valkosuklaakakku, minipavlova
 
Sisustusbloggaajien toukokuun haasteen laittoi alulle tällä kertaa Inspired by love -blogin Sanna, joka haastoi meidät jakamaan parhaat vinkkimme onnistuneisiin juhliin.
 
Kevät ja lähestyvä kesä antavat monta aihetta juhlaan. Bloggaajien arjesta saa nostettua esille monta ilahduttavaa hetkeä, mutta niin ikään on mukava virittäytyä aina silloin tällöin juhlatunnelmaan – oli tämän ilon mahdollistajana sitten valmistujaiset, syntymäpäivät, puutarhajuhlat tai häät. Näistä tunnelmista on varmasti myös lukijoille inspiraatiota jaettavaksi. Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi onnistuneisiin juhliin?
 
suolaiset minipalat, salaatit kulhoissa, resepti täytteeseen
 
 
Tässä tulee mun vinkit onnistuneisiin juhliin:
 
Nauti järjestelystä ilman stressiä. Tykkään järjestää juhlia nopeallakin aikataululla enkä ole itse stressaaja tyyppiä. Juhlien järjestäminen on enneminkin rentouttavaa puuhaa, leivonnan ohessa saa nollattua työt mielestä sekä siirtämällä viikkosiivouksen  juhlia edelliseen päivään vapautuu aikaa muulle.
 
 
Villa H, vinkit onnistuneisiin juhliin,
 
Suunnittele tarjoilut etukäteen ja tee kaikki mahdollinen edellisenä päivänä valmiiksi. Syntymäpäivilläni tarjoilin mansikkaista popcorn-valkosuklaakakkua (klikkaamaalla ohjeeseen), minipavlovia, täytettyjä ruisnappeja sekä suolakeksejä, raparperitäytteisiä muffineita (klikkaamalla ohjeeseen), irtokarkkeja ja kahdenlaista salaattia minikipoissa: mansikka-leipäjuusto-salaattia ja tomaatti-mozzarella-salaattia.
 
 
minipavlovat, raparperitäyte, leivonta, juhlat
 
Pavlovapohjat leivoin pari päivää aiemmin valmiiksi, kakun leivoin hyytymään edellisenä iltana sekä tein samalla myös valmiiksi pienten suolaisten täytteen. Pari tuntia ennen juhlia silitin pellavaliinan pöydälle, katoin pöydän valmiiksi, koristelin kakun sekä pavlovat ja tein salaatit pieniin kippoihin valmiiksi ja täytin pienet suolaiset tarjottavat sekä ehdin vielä leipoa raparperitäytteisiä muffineita. Olinhan pari päivää aiemmin luvannut neljävuotiaalle siskontytölle leipoa synttäreille omista raparpereista jotain. Pavlovat täytin mascarbone-kermavaahto täytteellä ja päälle laitoin raparpereista keitettyä hilloa (samaa kuin muffineihin).
 
syntymäpäiväjuhlat, tarjoilut, juhlat, villa h
 
 
 
Tässä muuten herkullinen kasvistäyte pieniin suolaisiin tarjottaviin:
 
100 g valion keisarinna juustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
1/2 punasipuli
1 paprika 
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 1/2 dl rucolaa
ripaus mustapippuria
 
Tee juustosta pientä silppua. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, rucola, paprika ja punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta lopuksi.
 
 
raparperitäytteiset muffinit, resepti, villa h, juhlat, tarjoilujuhliin
 
 
Koristele koti kukilla. Kesällä rennot kimput koristamaan kotia saa luonnonhelmasta, mutta nyt meillä oli pionikimppu kahvipöydässä ja muualla hortensioita.
 
 
Jos et jotain ehdi niin ei huolta, rennot juhlat on parhaita. Kukaan ei huomaa jos servettejä ei ole aseteltu justiinsa, joku tarjoilu onkin ostettu valmiina tai muutama kuppi on unohtunut tiskialtaaseen. Parasta on se kun tilan täyttää puheensorina ja lasten iloiset kiljahdukset. lloa, naurua ja yhdessäoloa.
 
 
juhlakattaus, vinkit onnistuneisiin juhliin, kesäjuhlat, ruokailutila, kukat juhliin
 
Ja aina löytyy syy juhlaan ja kutsua läheisiä kylään. Juhlien ei tarvitse aina olla suuria yli viidenkymmenen vieraan juhlia joiden järjesteleminenkin vie hieman enemmän aikaa. Pienet ystäväporukalla tai perheen kesken vietetyt juhlat on mielestäni niitä parhaita.
 
 
Mitkä on sun vinkit onnistuneisiin juhliin?
 
 
Seuraa Villa H:
 

6 kommenttia:

  1. Täällä toinen innostunut juhlien järkkääjä 🤗 viikonloppuna pääsen synttäreitäni järkkään 🤗

    Ihanat tarjoilut siellä 😍💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihania juhlahetkiä sinne! Ja kyllä oli herkullisia ;)

      Poista
  2. Vitsi miten ihanat kuvat täälläkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sanna ja kiitos vielä kivasta haasteesta!

      Poista
  3. Voi video miten kauniita herkkuja osaat loihtia! Mistä olet hankkinut nuo pienet coctailkipot salaatille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaisia niin onnistuu, heh. Oon ostanu nuo varmaa reilu vuosi sitten cittarista. Oon pessyt aina käytönjälkeen koneessa ni menee useasti. On siis jotain kertakäyttö kipposia.

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.