09 syyskuuta 2020

KODINHOITOHUONEESSA


Ei kyllä usein tule kuvattua kodinhoitohuoneessa, mutta tänään otin kameran sen jälkeen kun olin silittänyt pyykit ja järjestellyt kaapit. Meillä on siis yleensä aina tässä kunnossa kodinhoitohuone, en halua säilyttää mitään turhaa tasoilla tai penkillä. Maanantaisin on aina pyykkipäivä, jolloin täällä on silloin pyykkitelineet ja rattaat työnnän useasti kodinhoitohuoneen matolle pois eteisestä.

 


Minun lempikotityö on pyykinpeseminen ja viikkaaminen. Olen tykännyt lapsesta lähtien pyykkihommista koska se on niin rentouttavaa. Olla omissa ajatuksissa ja ripustaa vaatteita kuivumaan ja sitten viikata koriin ja järjestellä kaappeihin. Olen aina ihmetellyt karmeita pyykkipinoja, mitä somessa näkee. Miksi kasata puhtaat pyykit kasoihin, kun yhtä nopeasti ne saa suoraan kuivumasta viikattua koriin? 

 


Minähän pyrin kaikessa tehokkuuteen ja kehitän sellaisia toimintatapoja rutiineiksi, että turhat välivaiheet jää pois ja näin hommat hoituu sutjakkaasti ja nopeasti. 

 


Toinen mun lapsesta lähtien ollut lempipuuha on järjesteleminen ja tätä voisin tehdä työkseni, olla ammattijärjestelijä. Aamupäivästä järjestelin ja kävin läpi kodinhoitohuoneen kaapit. Vein vieraspetivaatteet meidän makuuhuoneen vaatekaapin tyhjille hyllyille. Sain noihin kodinhoitohuoneen korkeisiin kaappeihin väljyyttä ja näin ollen nyt näkee kaiken yhdellä silmäyksellä.

 


Reunimmainen korkea kaappi toimii siivouskaappina, mutta kaikki imurinosat ei sinne sovi, niin ne löytyvät tuolta keskimmäisen kaapin kahdelta alimmalta hyllyltä harmaista laatikoista. Keskimmäisessä kaapissa on pyyhkeet ja viltit sekä imurintarvikkeet. Ja kolmannessa kaapissa on miehen työvaatteita, kierrätettävät paperit, pullot ja tekstiilit sekä pihaliituja mm.

 


Järjestelyinspis sai alkunsa siitä, kun halusin väliaikaisesti eteisenkaapissa olevat työpaperini eri huoneeseen. Halusin eteiseen väljyyttä kaappiin, niin ettei kaikki hyllyt ole täynnä tavaraa. Meillä on tuo toinen yläkaapeista ollut ennen pelkästään wc- ja talouspaperien säilytykseen, mutta nyt säilytän osan papereista varastossa ja vähän tuolla ylähyllyllä. Kahdelle hyllylle jäi näin tilaa työpapereille ja kameratarvikkeille.

 


Toisessa yläkaapissa on ”lääkekaappi”, pattereita ja lamppuja sekä A:n pienet vaatteet ja kengät. Ja tason päältä korista löytyy pyykinpesuaineet ja tarvikkeet. On kyllä ihana kun on kaikelle paikkansa, niin pysyy tasot ja kaapit järjestyksessä. Ja löytyy meiltä toinenkin yhtä innokas siivoaja ja järjestelijä <3, A niin matkii aina perässä kaiken. Tänään halusi pyyhkiä eteisen peilin ja olohuoneen ikkunat.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.