02 elokuuta 2016

PIHAMAALLA TAPAHTUU


Viime viikolla sain kärrättyä kivet etupihan kukkanurkkauksen reunalle. Sinne minne olisi tarkoitus tulla iso kukkapenkki vuosien saatossa. Tällä hetkellä siellä kukkii ruusut niin kauniisti. Talveksi meinasin laittaa ruusujen päälle pakkasharsoa (vai mitä lie nimeltään) jottein ne paleltuisi heti ekana talvena.


Takapihalla auringonkukat on kasvatteet niin korkeat varret. Kukat on niissä nupuillaan, joten jospa siellä kohta puoleen ois kukkaloistoa. Istutuslaatikoista on tullut satoa. Herneitä ja salaattia syöty jo moneen otteeseen. Mustaherukan oksat notkuvat marjojen painosta maassa ja pensasmustikat tekivät ensimmäiset marjat. Mansikoitten kimpussa ei ole linnut vaan L. Mansikoita poimiessä L on aina tuolla verkon sisällä. Niin hyvät tuoksut vissiin..

Terassilta puu/kesävarastolle on nyt valmis kivipolku, samalla laitoin kiviä myös terassin portaitten eteen riviin. Väleihin laitoin pienempiä mustia sokkelinvieruskiviä. Nyt piha näyttää valmiimmalta. Ja kotoisalta. Nurmikko kasvaa silmissä ja vihertää taas kauniista. Kiitos kuukausi takaperin tehdylle lannoitukselle ja sateille. Kyllä nyt kelpaa lomailla.

10 kommenttia:

 1. Todella kaunis piha! Meillä pitäisi laittaa pihaa oikein ajatuksella, tällä hetkellä se on vain sekalainen seurakunta meidän hoidossa selvinneitä kasveja... Ja tyhjää niissä, mistä on puita/pensaita kuollut :) Ei oikein olla viherpeukaloita... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu, paljon se teettää työtä jos jotain haluaa. Mutta mie rakastan puuhata pihamaalla. Tehdä ja vaikka seuraavana kesänä uudestaan... kunhan vain olen tyytyväinen lopulta :D. Ei se niin justiinsa, siinä sitä oppii kun yrittää. En miekään ennen ollut lainkaan viherpeukalo, mutta omalla pihalla musta on tullut sellainen, tai siis yritän ainakin olla :D.

   Poista
 2. Kaunista! Mieletön riipputuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, se on kyllä ihana, just sopivasti aamu- ja ilta-auringossa

   Poista
 3. Toi riippukeinu!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on <3, lapset haluaa aina kiikkumaan :D

   Poista
 4. Kiva piha ja toi riipputuoli.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Näyttää huomattavasti rehevämmältä kuin kesäkuussa, kaunista! Lämpö ja vesi tekevät ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, silloin oli kyllä niin säälittävä ja vaalea kitukasvuinen nurmikko :D. Ja lannoitus on kans kyllä hyväksi :).

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.