23 syyskuuta 2020

TYÖN JA LAPSIPERHEARJEN SUJUVUUS

 


Täällä on jo kohta kolme kuukautta takana työn ja lapsiperhearjen yhdistämistä takana. Aluksi meni muutamia viikkoja opetellessa miten tunnit riittää päivässä, mutta nyt arki sujuu pääosin todella hyvin. Väliin toki mahtuu niitä päiviä kun töitä ja tekemistä onkin enemmän kuin tunteja päivässä, mutta niin sen ruuhkaan vaan saa lopulta purettua kun vähän yöunista nipistää. 

 


Yleensä aina nimittäin menee niin että on joko väljää tai että työt kasaantuu. Keskitietä ei kyllä yrittäjyysaikana ole ollut. Mutta kun tähän kaikkeen on tottunut, niin arki sujuu kaikesta huolimatta hyvin.

 


Pääasiassa en tee töitä tietokoneella silloin kun A on hereillä ja olen yksin kotona hänen kanssa. Päiväunien aikaan teen aina kaikki suunnittelutyöt, mitkä vaativat täyttä keskittymistä. Sitten palaverit onnistuvat milloin vain. Joko A:n leikkiessä vierellä (tai katsoo videoita) tai niin, että hän on päiväunilla. Tai jos käyn esimerkiksi aloituskokouksissa, on hän mukana tai mieheni tulee töistä kotiin A:n luokse. 


 

Nykyään kun tulee hoidettua työasioita soittamalla, viesteillä, sähköpostilla kuin WhtsAppilla ei kellonajalla ole aina väliä tai sillä missä on. Joskus hoidan puhelinpalaverit lenkillä ollessa tai vastaan viesteihin sängyssä. Välillä herään aamulla ennen muita tekemään töitä ja toisinaan A:n nukahdettua teen töitä puolille öin.

 


Se miten kaikki toimii, niin tärkeintä ovat rutiinit. On niitä päiviä, kun öisin on herätty ja väsyttäisi. Mutta koska hommat tulee tehdä ja pienen kanssa olla ja leikkiä niin rutiinit auttaa. On tietty päivärytmi, sama aamu- ja iltapala sekä aamu- ja iltatoimet. Meidän päivärytmiin kuuluu myös noin neljä koiranulkoilutuslenkkiä, pisin lenkki tehdään aina päiväunien aikaan. 


 

Toinen on se, että ei ole liikaa kalenterissa ohjelmaa. Mullahan on paperikalenteri johon merkkaan menoja, mutta en kyllä yleensä kalenteria katso kuin ehkä kerran viikossa. Menoja on sen verran, että ne piirtyvät mieleen silloin kun kirjoitan kalenteriin ja osa menoista toistuu joka viikko, niin ne ovat mielessä aina.


 

Muita keinoja arjen sujuvuuteen on se, että joka maanantai pesen viikon pyykit ja teen viikkosiivouksen. Kerran kuukaudessa käy siivooja siivoamassa vessat, pesuhuoneen, saunan lasit ja peilit. Sekä kerran viikossa tilaan viikon ruokaostokset kotiinkuljetettuna cittarista. Minusta on ihanaa helpottaa arkea niin, että jää leikkiä ja lukea A:lle. Olla vain ja köllötellä sekä leikkiä ja antaa huomioita koirille myös.

 

Ja paras keino on mennä vain lapsen ehdoilla <3. A tulee aina ensin, koska töitä ehtii tehdä myöhemmin A:n kasvettua.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.