13 toukokuuta 2021

PUUTARHAHOMMIA

 


Täällä on koko päivä touhuttu pihamaalla. Kävin eilen Joensuun Kukkatalolta syyshortensian sekä tuon pihalla olevan terassin reunalle valkoisia syreeneitä. Alun perin lähdin ostamaan heiniä, jotka toisivat suojaa terassin takareunalle, vähän seinämäisesti. Mutta ostinkin sitten valkoisia syreeneitä, koska meidän pihan tyyli on vähän tällainen mummolamainen, jos niin voi sanoa. Ja syreeneitä meillä on ennestäänkin.

 


Alkukesästä saamme sitten nauttia syreenien kauniista kukista ja tuoksusta ja syksyllä sitten vuorostaan vieressä olevat syyshortensiat luovat kauniin kukkameren.

 


Aamulla ensimmäisenä öljysin tuon terassin sekä etukuistin mustalla sävyllä. Tosi hyvin kyllä pysyi käsittely talven yli vaikka viime kesänä käsittelin terassin heti sen jälkeen kun se valmiiksi saatiin. Ainoastaan oksien kohdista oli maali pompannut talvella pois, mutta nyt siitä tuli taas kuin uusi. Kohta pääsee A uimaan uima-altaaseen terassille.

 

Seuraavaksi sitten kitketään etupihan ruusu- ja pionipenkit. Pitää samalla ottaa kivet kukkapenkkien ympäriltä pois ja puhdistaa nurmikko sieltä kivien väleistä niin tulee taas siistimmän näköistä. Ja totta kai istutetaan lisää kesäkukkia takapihalle, kukkia mitä voi sitten napsia ehkä maljakkoonkin.

 


 Ihanaa iltaa!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

4 kommenttia:

 1. Syreeni on ihana peruskasvi, niinkuin kaikenlaiset hortensiatkin. Meidän pihan vanhat syreenit on aivan rytöjä, mutta haaveilen uusista. Jasmike on muuten kans yks vanha ja kaunis kasvi, jonka kukat tuoksuu huumaavasti! Suloisia puutarhapuuhastelukuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, meillä on jo ennestään tosi monta moskovan kaunotar -syreeniä. Nämä on sitten ekat pensaat. Jasmike onkin uusi tuttavuus, pitääpä googlettaa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Hei, huomasin, että sinulla on mahdollisesti Ikean aurinkotuoli. Millä olet käsitellyt sen mustaksi? Tällä hetkellä sitä myydään vain ruskeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Joo tuo on ostettu joskus ehkä 8 vuotta sitten Ikeasta ja on alunperin ollut juurikin ruskea. Oon käsitellyt ihan tuolla samalla terassiöljyllä (tikkurilan mustaa öljyä) kuin terassitkin. En jaksanut edes hioa ennen käsittelyä vaan siihen vain suoraan sivelsin öljyn. Muutaman kerran piti käsitellä et sai peittäväksi, koska ei niin hyvin joka kohtaan meinannut tarttua.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.