10 joulukuuta 2021

JOULULAHJOISTA JA PAKETOINTIA

 


Minusta tämä joulun odotus on sitä parasta aikaa. Rauhassa voi nauttia joulupuuhastelusta, juoda glögiä, koristella kotia, paketoida lahjoja läheisille ja kummilapsille sekä kuunnella joululauluja.

 

 

Joululahjat paketoin kaapista löytyvillä papereilla ja nauhoilla. Käytän aina satiini- ja kangasnauhoja ja nämä samat paperit ja nauhat menee niin joulu- kuin synttärilahjoihin. Papereista osa on vuosia sitten ostettua lahjapaperia ja osa on kierrätettyä silkkipaperia, näihin papereihin on aiemmin kääritty ostoksiani. Tänä vuonna sävyinä mustaa, kultaa, violettia, vihreää ja beigeä.

 


En halua kasvattaa A:ta siten, että hän odottaa joka joulu kunnon lahjavuorta. Mielelläni antaisin hänelle aiempien vuosien mukaisesti yhden joululahjan, mutta tänä vuonna keksin aivan liian monta lahjaideaa ja samalla toteutin hänen toiveitaan, niin hän saa kolme lahjaa.  Meillä siis minä hoidan meidän kaikki lahjahankinnat, jopa omani jos jotain haluan.

 


 

A herää joka aamu niin innoissaan meidän vierestä ja ensimmäisenä kysyy, onkohan tonttu tuonut jotain joulusukkaan. Lasten jouluinto vie niin mukanaan. Se on niin suloista <3. Hän odottaa myös kirjeitä tontulta, koska välillä niitä on sukasta löytynyt. Huomenna hän saa taas tontulta kirjeen piparien koristelutarvikkeiden mukana. Tänään me leivotaan pipareita ja huomenna koristellaan.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

3 kommenttia:

 1. Pienen lapsen into odottaa joulua on niin ihanaa - siitä sopii ehdottomasti nauttia:) Meilläkin tosiaan on yksi lapsi, ja minulle oli tärkeää hänen ollessaan alle kouluiässä, että joululahjoja on runsaasti. Ei kuitenkaan mitään törkyä vaan järkeviä ja myös hänen toivomiaan lahjoja. Sekä leluja, vaatteita että kirjoja.

  Mietin paljon sitä, teenkö väärin, jos hän saa nauttia yltäkylläisyydestä, joudunko hirveään kierteeseen tai tuleeko hänestä materialisti. Mikään pelko ei ole toteutunut. Hänen toiveensa ovat vuosien myötä vähentyneet - ja minä olen vähentänyt paketteja myös. Nyt hän on neljännellä, ja tämä on eka joulu, kun hän ei toivo yhtään uutta lelua. Muita toiveita sitten on, mutta pakettimäärä jää alle 10:een. Onneksi hän vielä toisinaan leikkii vanhoilla leluilla, sillä leikki on niin monella tapaa hyväksi. Haluan siis kuitenkin sanoa, että A:sta ei takuulla tule pinnallista törppöä, vaikka hän nyt saa kolme pakettia yhden sijaan:)

  PS. Tosi kauniita paketteja kuvissasi! Minua harmittaa, että meidän alueen kauppojen paperit ovat niitä iänikuisia tonttuja ym. Halpaa lirua, joka repeilee. Löytyisipä jostain laadukasta ja tyylikästä lahjapaperia, ja siis onhan sitä oltava, koska niin monien joulukuvissa sellaisia vilahtelee;) onneksi tavalliseen ruskeaan voimapaperiin käärimällä ja kauniilla nauhoilla saa ihan kivoja paketteja. Sitä täältäkin tuppukylästä löytyy, ja tietty nettikaupoista ehdin ehkä vielä tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, se on niin parasta <3. No just tuo kun A sanoo aina silloin tällöin et äiti ostaa mulle aina kaikkea. No kun hän kasvaa sellaisella vauhdilla et vaatteita saa välillä päivittää seuraavaan kokoon jne. Ja jos on jotain ihanaa, saatan ostaa <3. Meillä A siis saa vaatteita ja muutaman pienen lelun jo nyt joulusukasta ennen joulua ja jouluaattona saa yhden lahjan jo kuusen alta, joulusukasta. Eli kyllähän niitä kertyy kuukauden aikana monta. Ja aattona tulee vielä kummeilta lahjat. Ja ihana kuulla, että ei se lapsi "pilalle mene" vaikka lahjoja enemmän <3. Toisaalta minusta tuntuu että kyllä tämä reilu 3 v jo ymmärtää jotain kuluttamisesta ja siitä ettei kaikkea tarvitse olla. Mie tilasin tuota beigeä paperia joskus viime vuonna ellokselta, sieltä saa mielestäni laadukasta paperia. Ja niin iso rulla et kestää monta vuotta. Ja kiitos paljon ihanasta kommentista!

   Poista
 2. Iltaa, oi kiitos, mielelläni otan haasteen vastaan! Ja samoin sinne, ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.