04 kesäkuuta 2022

SITRUUNAPAI


 

Meidän koko perheen lempipiirakka on sitruunapai. Lupasin reseptiä, joten tästä tulee (tämä on maidoton ja gluteeniton versio). Jos laitat vehnäjauhoja, niin niitä tulee 1,5 dl.

 

Pohja

100 g keiju merisuola margariinia

½ dl sokeria

1 kananmuna

1 dl perunajauhoja

1 1/4 dl gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte

2 dl appelsiineista puristettua mehua

1 dl sokeria

3 keltuaista tai 4 pienen munan keltuaista

2 rkl perunajauhoja

½ dl sitruunamehua

25 g keiju merisuola margariinia

 

Marenki

3 valkuaista tai 4 pienen munan valkuaista

1 dl tomusokeria

 

Ensiksi tehdään täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi.

Seuraavaksi pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ja paista 200 asteessa noin 8 min.

Lisää jäähtynyt sitruunakiisseli pohjan päälle ja paista 7 min.

Kun pohja on uunissa on nyt viimeistään aika laittaa marenki tulemaan. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä n. 5 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Pitää kokeilla tätä. Kiitos! Senni

    VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.