Pitäisikö ensi kerralla tehdä vain taikinaa, kysyi A kun lusikoitiin ties monetta lusikallista taikinaa piirakkakulhosta suuhun? Eilen kaupassa meinasin napata ostoskärryyn toscapiirakkaa, mutta sitten mietin, että kyllähän se omatekemä on paljon parempaa. Siitäpä se inspiraatio tuli ja tänään leivottiin toscapiirakkaa maidottomana. Välillä reseptien muuttaminen maidottomaksi vaatii testaamista, että tulee hyvää, mutta tästä tuli täydellistä heti. Käytin reseptin pohjana Valion toscapiirakka reseptiä, josta tein ½ annoksen.
Piirakkavuoallinen toscapiirakkaa maidottomana resepti:
Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
½ dl alpro whipping
100 g eleplant kasvimargariinia
Toscakuorrutus:
50 g eleplant kasvimargariini
75 g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl alpro whipping
1 rkl vehnäjauhoja
Ohje:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, alpro whipping ja jäähtynyt rasvasula kevyesti sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai suoraan voideltuun vuokaan.
4. Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
5. Valmista kuorrutus: Yhdistä kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
6. Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 14 min eli kunnes pinta saa kauniin värin.
Meillä on A:n kanssa tullut jo perinteeksi syödä arkivapailla uunilohta. Tänään syötiin uunilohta perunamuusijauheesta tehdyn muusin kanssa, josta jäi puolet yli. Leivoin saman tien perunarieskoja yli jääneestä muusista, niin herkullisia! Parhaita kuumana, mutta herkullisia jäähtyneenäkin. Lisäsin muusin joukkoon (noin 3 dl), vähän suolaa, 3 dl vehnäjauhoja ja yhden kananmunan. Taputtelin pellille jauhojen kanssa ja paistoin 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Villa H:
Thanks for being a beacon of positivity in the online space.
VastaaPoista