05 joulukuuta 2016

5. JOULUN TRENDIKKÄIMMÄT KUKAT JA PARI ASETELMAA

Joensuun kukkatalo, huonekuusi, amaryllis
Joensuun kukkatalo, jouluruusu
jouluinen kimppu
kynttilä asetelma, luonnonmukaisuus
stingray, design, interior
interior, joulu, painting, diy, sisustus
jouluinen kukkakimppu, interior, design, sisustus


Kävin viime viikolla haistelemassa tämän joulun kukkatrendejä Joensuun Kukkatalolla. Siellä olikin jo niin jouluinen tunnelma.. joululaulut, -valot ja -kukat unohtamatta muita jouluisia tuotteita. Kukkakaupat on kyllä upeita paikkoja!

Tämän joulun trendikkäin kukka? Vai jyrääkö perinteiset kukat vuodesta toiseen?

Perinteiset punaiset ja valkoiset ruukkukukat ovat aina suosittuja. Mutta nyt on in jouluruusu, huonekuusi sekä erilaiset eukalyptuksen oksat. Huonekuusi on helppo ja huoleton sekä samalla myöskin sisustuselementti. Ruukkukukista hyasintti on tullut uudelleen, esimerkiksi sammalta sipulin ympärille ja asetelma on valmis. Eli luonto ja yksinkertaisuus!

Leikkokukista amaryllis on suosittu. Esimerkiksi pitkän omaisena asetelmana. Amarylliksen varren päässä oleva kuminauha kannattaa antaa olla paikoillaan ettei varsi lähde rullautumaan. Amaryllikselle maljakkoon viileää vettä. Jos haluaa kukankestoa pidentää niin vie kukka yöksi viileään! Niin ja ei pidä unohtaa tulppaaneita.

Trendikkäin kimppu?

Rönsyilevä ja luonnonkukkamainen kimppu tai jopa yksittäinen kukka. Kimpuista ei enää haluta niin sliipattuja, nimittäin luonnonmukaisuus on nyt todella trendikästä. Luonnonmateriaalit, itsetekeminen.. Arvostus kimppuun kasvaa, kun se on itse tehty. Niin ja esille tuli, että nyt pinnalla olevat luonnonkukkamaiset kimput on hankala tehdä viljellyistä kukista, niissä pitäisi olla luonnonkukkia. 

Kuvissa on pari tämän joulun trendiä: luonnonmukaisuus kynttilä asetelmassa ja blingnling rönsyilevässä kimpussa. Pimeänä aikana pattereilla toimivilla valoilla saadaan kukkakimppuun näyttävyyttä ja samalla se tuo valoa. Kynttiläasetelmaan on käytetty käpyjä, sammalta, neilikkaa ja krysanteemia. Noissa pitää muistaa paloturvallisuus! Kukkakimpussa on mm. eukalyptusta, ruusuja,  joulupalloja, vihreää ja syreeninoksa.

kimppu saatu.
 Mikä on sinun suosikki joulukukka?

4 kommenttia:

 1. Kaunis kimppu! Just eilen kävin kukkatalolla ja todellakin oli jo jouluista siellä, paljon kauniita asetelmia. Täällä lähtee nyt tuo eukalyptuskranssi toteutukseen, piti jo viime jouluna kokeilla. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Erilainen mitä yleensä meillä.. Nyt tuli idis että ois pitänyt laittaa kahenlaisia eukalyptuksen oksia sekaisin.. no ensi kerralla :). Kiitos samoin!

   Poista
 2. Kauniita asetelmia. Joulukimppu on minun juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mun lemppareita on yksittäiset kukat ja näyttävät rönsyilevät kimput. Jouluksi vois jotain hieman erikoisempaa..

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.