05 tammikuuta 2018

TAKKATULEN ÄÄRELLÄ


 
Kun sisällä alkaa olla hieman alle 19 astetta lämmintä, niin on ihana nauttia lämmöstä takkatulen äärellä. Lämpö menee niin luihin asti ja tulta voisi tuijottaa loputtomiin. Olen nyt parina päivänä nauttinut päiväkahvit takkatulen loimutessa. Tulen hiipuessa koirat ryömivät lähemmäksi takkaa ja nauttivat takan lämmöstä monesti taljan päällä nukkuen.
 
Eilen aamulla huomasin seinällä kipittävän jo toisen erikoisen hyönteisen joten kuusi lähti meiltä saman tien jatkokäsittelyyn. Olihan kuusi jo kuukauden verran meille tuonutkin kodikasta tunnelmaa koristeineen ja valoineen. Vielä ei olisi minulla ollut kiire hävittää kuusta, mutta ötökkäkammoisena en kestänyt enempää luultavasti kuusesta tulleita hyönteisiä (luultavammin ne tulivat kumminkin ulkoa). Koiria ei nimittäin kuusi kiinnostanut laisinkaan ja ei se vielä pahemmin karissutkaan. Takassa ne kuusen oksat iloisesti rätisivät ja samalla toi toivottua lämpöä. Nyt sitten saa nauttia vuorostaan avarasta kodista kuusen lähdettyä.
 
Pakkasin eilen työkoneen viikonlopun viettoon ja ajattelin vasta maanantaina ottaa esille, mutta tänäänhän onkin vasta perjantai joten vielä hieman töitä ennen vapaita. Toivotan vielä ihanaa viikonloppua!
 

4 kommenttia:

 1. Joulukuusen mukana kotiin saattaa tulla melkoinen kasa ylimääräisiä vierailijoita. Yhdessä puussa voi olla jopa satojatuhansia pieniä hyönteisiä, hämähäkkejä ja punkkeja.

  Lähde: https://www.radionova.fi/uutiset/ajankohtaista/a-99641

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanaa ;). Noh en taida edes lukea, taidan tästä lähin silti tuoda aidon kuusen sisälle ja toivoa ettei tulisi punkkeja kumminkaan.

   Poista
 2. Takkatuli on niin ihana! Mukavaa tätä vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kohta taas takkatulen ääreen :). Kiitos ja samoin sulle!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.