18 helmikuuta 2018

KODIKAS VIERASHUONEEMME


Pikku hiljaa vierashuoneen sisustus on muotoutunut minulle mieleiseksi. Täällä on monta huonekalua jotka on kannettu edellisestä ja vielä edellisestä kodista. Sänky on ostettu silloin kun lähdin opiskelemaan Helsinkiin lukion jälkeen. Työpöytä ja kaappi ovat mieheni lapsuudesta. Niinpä sisustus on rakentunut näitten olemassa olevien huonekalujen ympärille. Maalasin muuton jälkeen kaapin ja sängyn valkoiseksi, koska puiset kalusteet eivät olleet niin mieleiset. Nyt kaikki huonekalut käyvät yksiin, sekä huone on toimiva ja kodikas ilman että tila näyttää varastolta.
 

 
Ikean korkkipöytä on viherpöytänä talven ajan ja kesäisin olen vienyt sen terassille sohvapöydäksi. Nyt kyllä näyttää vahvasti siltä, että talven aikana olen tappanut monta noista terassin ja kuistin pelargonioista jotka ovat talvehtimassa korkkipöydällä. Harmi, nimittäin tuoksupelargonia oli yksi minun suosikki kesäkukistani. Ehkäpä jätän tähän talveen tuon kukkien talvehtimisyrityksen ja suosiolla hommaan joka kevät uudet kasvit terassille ja kuistille.
 

 
Uutta täällä huoneessa on Sukhimatoilta saatu mustapohjainen Beni Ouarain -matto*. Tämän maton toimituksessa ja valmistuksessa meni kyllä hurjasti aikaa. Nimittäin taisi olla viime heinäkuuta kun tuo matto meni työn alle. Ei kiireisen immeisen matto! Heh. Mutta toisaalta mikäs kiire sitä on, kun lopputuloksena saa käsityönä tehdyn laadukkaan maton. Nyt tosin toimitusaika on kuulemma max. 12 viikkoa. Tuo mustapohjainen matto on myös uutta mallistoa mikä lanseerattiin viime syksynä. Vierashuoneen matto on tehty tuolla tyypillisellä geometrisellä muodolla toisin kun työhuoneeni Beni Ouarain -matossa on erilaisia symboleja mitä näkee mielestäni harvemmin. Koirat ottivat maton heti omakseen ja nyt heillä onkin sitten kaksi huonetta missä käydä aamuisin heti herättyään pyörimässä villamattojen päällä. Niin suloisia kun ne pyörivät ja loikoilevat matoilla ♥.
 

 
Sängyllä päiväpeittona on pellavapussilakana. Olen ostanut niin pellavaverhon kuin pussilakanan H&M:ltä. Sieltä saa kyllä edullisesti pellavatuotteita, varsinkin kun on vielä joku alennus päällä. Päiväpeiton päälle laitoin vielä viltin tuomaan vähän kontrastia huoneeseen sekä muutamia maanläheisiä sävyjä olevia tyynyjä. Tykkään edelleen tuosta seinien sävystä vaikka välillä olen pohtinutkin uutta sävyä huoneeseen. Toisaalta tämä on myös mieheni työhuone ja hän ei varmaankaan kovin innokas ole roosan värisistä seinistä mitä olen tuonne suunnitellut.
 

Nyt tämäkin huone näyttää lopulta mieleiseltä ja viihtyisältä. Eikä siltä että sinne on kannettu kaikki loput kalusteet mille ei ole löytynyt muuta paikkaa kodissa. Nimittäin rakennusvaiheessa sanoin miehelleni ettei meille tule yhtään varastohuonetta minne kannetaan vain kaikki ylimääräiset ja turhat kalusteet edellisestä asunnosta (no meillä sitä vaaraa ei ollut kun muutettiin 45 m2 asunnosta 117 m2). Näitä huoneita näkee niin monissa myytävänä olevissa asunnoissa. Yksi huone on varastona, jonne on kannettu vanha olohuoneen sohva ja kaikki muu ylimääräinen. Meillä lähtee kyllä kaikki kiertoon mille ei löydy paikkaa.
 
*matto saatu bloginäkyvyyttä vastaan Sukhimatoilta.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana vierashuone! Ja mun mielestä toi seinien sävy on mieletön, jotenkin samaan aikaan inspiroiva ja rauhoittava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itekin tuosta seinän sävystä, kivan vihertävän harmaa, eikä liian tumma. Kiitos paljon Jossu, kyllä tuolla voisi itekin yöpyä :)

   Poista
 2. Teidän koti on kyllä aina yhtä ihana! Vierailla on mukavat oltavat!
  Ja kiitos kivasta yhteistyöstä; lohdutuksesi matosta kiinnostuneille voin kertoa, että toimitusaika on lyhentynyt noin 8-12 viikkoon, ei sitä pidemmäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla! Kiitos myös teille, matto on kyllä ihana! Lisäsin tekstiin että toimitusaika ei tosiaan ole enää noin pitkä :D.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.