17 maaliskuuta 2018

ONKO MEILLÄ AINA SIISTIÄ?

valkoinen keittiö, siisti koti, keittiö, leivontapäivä
elämää keittiössä, valkoinen keittiö
 
 
Onko meillä aina yhtä siistiä ja siloiteltua kuin blogikuvissa näkyy? Sisustusbloggaajaporukkamme tämän kuukauden haasteen laittoi alulle Char and the City -blogin Carita:      
                                              
”Sisustusblogeja selaillessa usein unohtuu se, että sisustusbloggaajan(kaan) kotona ei aina ole supersiistiä, vaan ihan tavallista elämää siellä vietetään. Koska blogit ovat nykyään niin viimeisen päälle viilattuja, tuodaan sekaan pientä arkirealiteettia. Sisustusblogiin valokuvaavan etu on siinä, että kauniin asetelman vierellä olevan kaaoksen voi rajata pois. Mutta minkälainen olisi behind the scenes -kuva, jossa mitään ei rajata pois?”


chihuahua, koira, sohvatyyny, olohuone

Minä kuuluun luultavasti siihen outoon ihmistyyppiin jonka kotona on aina siistiä. Ja ei, en tarkoita tällä sitä etteikö meillä välillä olisi koirankarvoja lattialla ja pölyä nurkissa vaan sitä, että meillä ei ole tavarapinoja lattioilla tai pöydillä, sukkia makuuhuoneen nurkassa tai petaamaton sänky koko päivän. Kahden aikuisen taloudessa, missä kaikelle on paikkansa, ei vaan sotkua synny. Tai sanotaanko, että kahden aikuisen taloudessa jossa asuu himojärjestelijä, ei vaan sotkua synny. Varsinkin kun mieheni on paljon töissä ja itse työskentelen pääsääntöisesti kotona, tulee tavarat raivattua ja vietyä paikoilleen niitä käytettäessä tai siivottua keittiö heti leivottua tai ruuanlaiton jälkeen. Minulle on erityisen tärkeää siisti ja järjestyksessä oleva koti.  Rakastan järjestelyä ja mietin parempaa ja toimivampaa järjestystä ihan kaappien sisältä asti. Siivoukseni saattaa alkaa siitä että puran kaapin sisältä kaiken ja järjestelen entistä paremmin tavarat paikoilleen.
 
yleiskone, villa h blogi, keittiö, leipominen, siisti koti
pavlova, leipominen,
 


Enkä tarkoita sitä, ettenkö kestäisi sotkua, tai että en antaisi lapsivieraitten meillä leikkiä ja sotkea. Ja kyllä, mielellään olisimme ottaneet pienen tytön tai pojan joka olisi tuonut vipinää arkeen ja aiheuttanut sotkua kotiimme. Mutta kaikki ei mene niin kuin haluaisi ja meille tätä ei ole suotu. Miten ihana onkaan kun saan pieniä tädin rakkaita hoitoon ja yökylään niin hetkellistä leikkisotkua syntyy. Mutta eihän sitä ikinä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan…

eteinen, koti, sisustus, koirat, chihuahua

Pakko myöntää, että tämä järjestely innostus ei vain rajoitu meidän kotiin. Kylässä käydessä saatan ensimmäisenä raivata lasten lelut paikoilleen ja siirrellä sohvatyynyjä. Mutta teen tätä vain sisaruksillani käydessä (heh, miksihän minulla ei ole muita ystäviä kuin sisarukseni). Vähän aikaa sitten siskoni perheen luona otin pyykit kuivumasta ja laitoin märät pyykit kuivumaan samalla kun vaihdoimme kuulumisia. Kerran tyttöjenillasta lähtiessä talon emäntä sanoi että täällä on siistimpää kuin teidän tullessa.

keittiö, valkoinen keittiö, villa h blogi, oma tyyli

Teen kodin järkkäilyä ja siivousta ihan huomaamatta, sohvalta noustessa pöyhin tyynyjä ja asettelen paremmin. Siivoan ja nostan roskia lattialta ja matoilta ohi mennessä jne. Postauksen kuvat otin samalla kuin leivoin: miltä keittiömme näyttää kun siellä touhutaan. Kuvia arkisesta elämästä siis. Sekä totta kai kuvat meidän kahdesta karvapallerosta, jotka välillä laittaa matot rullalle ja sohvatyynyt uuteen muotoon.

16 kommenttia:

 1. Meillä on huomenna varmasti paljon raivattavaa juhlien jäljiltä, tervetuloa! ���� ei vaan, ihana nähä!! ❤ Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko siellä on sankari parantunut? Harmi kun ei juhlat onnistuneet, mutta toinen kerta :).

   Poista
 2. Kuulostaa harvinaisen tutulta 🤗 täällä kanssa himo järjestelijä, ja aina juuri ohimennessä sitä oikoo paikkoja mikä ei silmää miellytä, järjestys siis pysyy yllä 🤗 joku opittu tapa vai mistä lienee, mutta tää ei vaan osaa olla sotkun keskellä 🤗

  Mukavaa viikonlopun jatkoa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis oon aina rakastanut siivousta ja järjestelemistä. Siivous rentouttaa ja lapsuuden kodissa yksi mun lemppari kotihomma oli pyykkienlaitto ja pyykinpeseminen. Samalla kun vein vaatteita sisarusten kaappeihin niin järjestelin ja viikkasin vaatteet siisteihin pinoihin. Luonteesta kiinni luulen minä :).

   Poista
 3. Olet dear H aina tervetullut meille ja saat järjestellä niin paljon kuin haluat 😘

  Isot halit ❤️ Olet huipputäti, sinun siskot on onnekkaita ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi kun asutaan niin kaukana <3. arvaa mitä, yläasteella kun tehtiin niitä ammatinvalinta testejä niin mulle tule joskus siivooja tai joku vastaava ja sen jälkeen tein testin niin ettei varmastikaan enää tule siivoojaa koska se oli mun mielestä niin noloa :D :D. haha. eli minkäs luonteelle voi kun rakastaa siivoamista ja järkkäilyä ja siistiä kotia. Ja halit takaisin ♥. Täällä leikkii just kaksi pientä siskonlasta. Tulivat eilen yökylään.

   Poista
 4. Täällä toinen samanlainen, vai pitäiskö sanoa kolmas, kun Stella Vanilja kommentoi jo mun suullani :) Niin ja toivottavasti sun siskot osaa arvostaa sun mahtavaa panostasi (tähän kuuluisi sydän, mut ei tällä tabletilla taida saada tai en osaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinäkin ♥. Kyllä mie luulen.. jos joskus tarvitsen apua niin saan varmasti vastapalveluksia.

   Poista
 5. Piti jo illalla kommentoida, mutta kännyllä ei onnistunut, joten piti ihan palata tänne kommentoimaan. :D Olen aika pitkälti samanlainen luonteeltani. Toki olen joutunut joustamaan, kun kaksi muuta perheenjäsentä ei ole ollenkaan ajatusmaailmaltaan samanlaisia. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että ekaluokkalainen on alkanut omatoimisesti siivoamaan huonettaan. Ongelma on se, että hänellä on huoneessaan liikaa tavaraa, joista hän ei ole valmis luopumaan. Meille aikuisille luopuminen ei tuota onneksi vaikeuksia, joten koti pysyy aika hyvin mallillaan, kun kaikelle vain on paikkansa.

  Ihana postaus ja hei, ihana nähdä pian! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kuljen mieheni perässä laittamassa kaapinovet kiinni jne. Haha, en kestä jos ne on auki ja yritän keskittyä itse esim tekemään töitä. Ja toisaalta onhan se niin luonteesta kiinni.

   Oi, ne on nyt kaikki niin rakkaita tavaroita että eihän niistä voi luopua ♥.

   Ja kiitos Jenni ♥ kohta tosiaan nähdään!

   Poista
 6. Meillä on myös siistiä aina, kun en yksinkertaisesti viihdy sotkuisessa ympäristössä ja tavarat pitää olla paikoillaan, koska se myös helpottaa kovasti siivoamista.
  Tuli vaan sellainen mieleen, että oletteko koskaan Joensuun alueella olevat sisustusbloggaajat ajatelleet järjestää sellaista tapahtumailtaa, jonne me lukijatkin voisimme osallistua? Olisi kiva tavata ihan kasvotusten ja saada kenties ihan ystäviäkin teistä.
  Nina

  ps. Ja kiitos siitä Hayn naulakon kuvasta talvitakeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun on muitakin samanlaisia ♥. Tosiaan eikö olekin helppo siivota kun kaikki tavarat on jo paikoillaan. Ei tarvitse kuin pyyhkiä pölyt, imuroida ja luututa..

   Kiitos ideasta! Pitääpä laittaa työn alle, jospa vaikka alkukesästä tai keväästä vois sellaisen toteuttaa. Kuulostaa kyllä kivalta! Palataan tähän ♥

   Poista
 7. Meillä on kyllä kaaos vaikka samalla kombolla 2 aikuista + 2koiraa asutaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, onneksi meitä on moneen lähtöön eikä kaikki ole samanlaisia. Tää on varmaan vaan luonteesta kiinni. Opiskelija-asunnossa mulla oli kämppiksen kanssa yhteinen vaatehuone ja mie järjestelin hänenkin vaatteet :D en vaan kestänyt sotkuisia vaatepinoja :D. Tälle ollaan naurettu kyllä edelleenkin. Mut joo, oon silti mielestäni ihan rento tyyppi ja saa meillä lapsivieraat sotkeakin :D

   Poista
 8. Tunnistan itteni. Meillä olis kans aina siistiä, ellei olis koiraa, seittemää lasta ja miestä sotkemassa koko ajan. 😂 en vaan yksinkertaisesti kerkeä enää siivota ja raivata samaa tahtia, mitä muut sotkee. Mutta eipä tämä vaihe kauaa kestä, joten koitan jotenkin sietää sitä. Ja onpahan ainakin siivouspäivänä talo hetken sen näköinen mitä sen haluaisin olevan koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin siellä vähän enemmän sotkijoita kuin täällä ;). Meillä mies on yleensä vielä kuusi päivää viikossa töissä niin puhtaana ja siistinä koti pysyy. Nuo pienet koiratkaan ei pahemmin sotkua saa aikaiseksi. Se on totta, ei se pysyvää ole ja toisaalta ehkä siihen vähän tottuukin sitten jos olisi vaikka lapsia ettei koko ajan voi olla siistiä ;). Ihanaa pääsiäisenaikaa sinne ♥ ja kiitos kivasta kommentista!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.