Testailin tässä yksi päivä pääsiäiskattausta. Ensiksi valkoinen pellavaliina kaikkineen ruttuineen pöydälle juhlan kunniaksi. Sitten joka päiväisessä käytössä olevat Arabian Lumi-sarjan* lautaset, vihreät pellavaiset servetit* sekä Iittalan verna-lasit, Clas Ohlsonilta ostetut messinkiset aterimet ja jälkiruokakulhoina Bloomingvillen lasikipot*. Pääsiäistä tuo jälkiruokakulhoissa olevat pienet suklaamunat, Klong constella kynttelikkö* sekä valkoiset tulppaanit.
Leivoin viikonloppuna pääsiäiseen sopivaa valkosuklaatorttua, joka oli niin maukasta, että laitan ohjeen tänne blogiinkin ylös.
Pääsiäisen valkosuklaatorttu
(tein puoltoista kertaiset annokset ja leivoin samalla pienen kakun irtopohjavuokaan)tumma pohja:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1,75 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoseosta
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
1/2 kermaa
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Kääntele varovasti kerma ja voisula taikinaan. Paista 190 asteessa (kiertoilma) noin 20 min. Kokeile kypsyys!
täytteeksi valkosuklaamoussea:
2 dl kermaa
200 g valkosuklaata
180 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1/2 dl sitruunanmehua (johon liotetaan liivatelehdet)
Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Liota liivatelehdet kiehautettuun sitruunamehuun ja kaada moussen sekaan samalla sekoittaen. Levitä pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Koristeeksi valkosuklaata rouhittuna sekä pieniä suklaamunia.
Ja hei, oisko teillä vinkkiä pääsiäisen ruokiin? Mitähän sitä tekisi ruuaksi?
* Sisältää mainoslinkkejä
Follow me on:
Todella kaunis kattaus ja tuo kakku on varmasti super hyvää 💛
VastaaPoistaKiitos ♥ ja joo oli kyllä niin herkullista ja makeaa!
PoistaOi, miten kaunis kattaus ja piirakka kuulostaa sekä näyttää hyvältä!
VastaaPoistaVoi kiitos! Tuo oli, tein toisesta kerroskakun ja huomenna vien tyttöjeniltaan suklaalla koristeltuna.
Poista