Tämän vuoden joulukakun koristelen
joulukaupungiksi. Leivoin suussa sulavaa porkkanakakkua kinuskitäytteellä
lauantaisiin pikkujouluihin. Porkkanakakku
on yleensä minun vakioleivonnainen ja olen kehitellyt piirakan ohjeesta tämän
kakun. Tämä onnistuu lähes aina ja maistuu koko perheelle.
Porkkanakakku
Pohja:
4
dl sokeria
4
munaa
4,5
dl gluteenitonta (sunnuntai) jauhoja
2
tl soodaa
1
tl suolaa
2
tl kanelia
2,5
dl oliiviöljyä
225
g porkkanaraastetta
Vaahdota
munat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-muna
vaahtoon. Lisää oliiviöljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada
vuokaan.
1.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi
(halkaisija noin 20 cm). Voitele vuoka oliiviöljyllä. Paista kakku noin 45 minuuttia
(testaa onko kypsää, porkkanakakun kuuluu jäädä hieman kosteaksi). Paistoin
ensiksi puoli tuntia noin 180 asteessa ja sen jälkeen pudotin lämpöä 150
asteeseen (kiertoilmassa).
Täyte:
200
g maustamatonta tuorejuustoa
3
¾ dl tomusokeria
100
g pehmitettyä voita
2
tl vaniljasokeria
Vaahdota
täytteen ainekset keskenään.
Kinuskikastike:
2
dl kuohukermaa
2
dl fariinisokeria
1
tl vaniljasokeria
¼
tl suolaa
Mittaa
kaikki kinuskikastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja jäähdytä.
2.
Jäähdytä pohja mieluiten yön yli. Leikkaa kakkupohja
kolmeen osaan (päällistä voi tasoittaa hieman). Aseta yksi kakkulevy
tarjoilulautaselle ja levitä puolet täytteestä. Tee täytteen keskelle
syvennystä ja kaada syvennykseen puolet kinuskikastikkeesta. Tee toinen kerros
samalla lailla ja käytä loput täytteestä ja kinuskikastikkeesta. Viimeiseksi
laita kansi päälle.
Kuorrute:
1 purkki kookoskermaa
Piparit:
250 g valmista piparitaikinaa
Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä mieleisiä talon mallisia pipareita. Koristele paistetut talot pikeerillä.
3.
Kuorruta kakku kookoskermalla. Reunoilta saa
näyttää nakukakulta. Koristele kakun
reunat talonmallisilla koristelluilla pipareilla. Käytin valmista piparitaikinaa
josta leikkasin talon malliset piparit. Laita kakun päälle tulevat talot vasta
hetki ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät pystyssä eikä pehmene liikaa.
Viimeistele tomusokerilla.
Ja sitten herkuttelemaan jouluista kakkua
kahvin tai glögin kanssa.
Seuraa Villa H:
Wau, miten ihana joulukakku!
VastaaPoistaOi, kiitoa paljon! Tuosta tuli kyllä minustakin aika upea ;)
VastaaPoista