03 joulukuuta 2018

JOULU 2018 - JOULUKAKKU


joululeivonnainen, joulukakku, Villa H, porkkanakakku, christmas cake

 
Tämän vuoden joulukakun koristelen joulukaupungiksi. Leivoin suussa sulavaa porkkanakakkua kinuskitäytteellä lauantaisiin pikkujouluihin.  Porkkanakakku on yleensä minun vakioleivonnainen ja olen kehitellyt piirakan ohjeesta tämän kakun. Tämä onnistuu lähes aina ja maistuu koko perheelle. 

Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake
leivonta, Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake

Porkkanakakku

 
 
Pohja:
4 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl gluteenitonta (sunnuntai) jauhoja
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
2,5 dl oliiviöljyä
225 g porkkanaraastetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-muna vaahtoon. Lisää oliiviöljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.


1.     Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (halkaisija noin 20 cm). Voitele vuoka oliiviöljyllä. Paista kakku noin 45 minuuttia (testaa onko kypsää, porkkanakakun kuuluu jäädä hieman kosteaksi). Paistoin ensiksi puoli tuntia noin 180 asteessa ja sen jälkeen pudotin lämpöä 150 asteeseen (kiertoilmassa).
Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake, leivonta


 
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ¾ dl tomusokeria
100 g pehmitettyä voita
2 tl vaniljasokeria
 
 
Vaahdota täytteen ainekset keskenään.
 
Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake
 
 

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
 
 
Mittaa kaikki kinuskikastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja jäähdytä.


2.     Jäähdytä pohja mieluiten yön yli. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällistä voi tasoittaa hieman). Aseta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle ja levitä puolet täytteestä. Tee täytteen keskelle syvennystä ja kaada syvennykseen puolet kinuskikastikkeesta. Tee toinen kerros samalla lailla ja käytä loput täytteestä ja kinuskikastikkeesta. Viimeiseksi laita kansi päälle.

Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake


Kuorrute:
 
1 purkki kookoskermaa
 
Piparit:
250 g valmista piparitaikinaa

 
Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä mieleisiä talon mallisia pipareita. Koristele paistetut talot pikeerillä.


3.     Kuorruta kakku kookoskermalla. Reunoilta saa näyttää nakukakulta.  Koristele kakun reunat talonmallisilla koristelluilla pipareilla. Käytin valmista piparitaikinaa josta leikkasin talon malliset piparit. Laita kakun päälle tulevat talot vasta hetki ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät pystyssä eikä pehmene liikaa. Viimeistele tomusokerilla.
 

Villa H, resepti, porkkana kinuski kakku, joulukakku, christmas cake

 

Ja sitten herkuttelemaan jouluista kakkua kahvin tai glögin kanssa.
 
 
  Seuraa Villa H: 

 
 

2 kommenttia:


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.