Nyt tulee resepti helppoon ja niin herkulliseen (ja makeaan) valkosuklaa-popcorn
kakkuun kesän juhliin. Tein tällä reseptillä pieneen vuokaan kakun ja lopuista
ainekset kokosin laseihin kuppikakuiksi. (Muokkasin hieman aiemmin laittamaani reseptiä.)
Pohja:
145 g valkosuklaata
35 g voita
popcorneja
Valmista popcornit ohjeen mukaan. Mittaa voi sekä paloiteltu valkosuklaa
kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nostele popcornit
suklaasulan joukkoon. Levitä ja painele popcorniseos leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 18 cm).
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk mascarponea
1 tl vaniljasokeria
120 g valkosuklaata
3 kpl liivatelehtiä
Upota ensiksi liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota ensiksi
kerma. Sekoita seuraavaksi kermavaahdon sekaan mascarpone ja vaniljasokeri ja
sekoita tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää sulatettu suklaa
täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Puristele liivatelehdet vedestä ja
liuota pieneen määrään kiehuvaa vettä. Vatkaa liivateseos taikinan joukkoon.
Lopuksi kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Tuo popcorn-pohja on hauskan makuinen, mutta mulla jäi tekeminen yhteen kertaan, koska sitä on niin vaikea leikata. Ei millään saa sellaisia sektorin muotoisia paloja, koska popcorn lohkeaa mistä huvittaa.
VastaaPoistaMun mielestä niin paras kakkupohja etten muuta teekään :D. Mie oon leikannut aina terävällä veitsellä niin hyvin menee poikki siitä mistä haluaa :). Ihanaa viikonloppua!
Poista