19 toukokuuta 2019

VIIKKO KUVINA


Hetkiä tältä viikolta kännykkä kuvin. Koska päivät koostuvat pitkälti koneella töitä tehden, niin sitä oppii nauttimaan niistä kaikista pienistä hetkistä mitä päivään mahtuu.
 


MAANANTAI

Rakastan aloittaa viikon tehokkaasti. Koska työlista on niin pitkä, jää maanantainen viikkosiivous vain petivaatteiden vaihtoon ja pyykin pesuun. Jostain on tingittävä, ettei päivä veny tiistain puolelle. Nautin auringonpaisteesta, linnunlauluista lenkkeillessä koirien kanssa. Yleensä käymme noin 4-5 kertaa lenkillä päivän mittaan. Nautin enemmän ja enemmän vihertävästä luonnosta. Ja siitä, että vettä on näkyvillä jo kotikadun päästä saakka.


 

TIISTAI

Puhuimme jo pari viikkoa sitten että voisimme käydä minilomalla, sillä molemmilla meillä on synttärit toukokuussa. Niinpä selasin matkoja ja ostin miehelleni myöhäisenä syntymäpäivälahjana lomamatkan reilu viikon päähän. Nyt pääsee taas lenkille bunkkerimuseolle ja siellä käydään varmaan kolme kertaa viikossa (koska Luka haluaa, heh). Perus kahvihetki sohvalla, Miku tulee useasti aivan minuun kiinni nukkumaan, jos istun sohvalla.

 KESKIVIIKKO

Herään tuttuun tapaan kuuden aikoihin Lukan herättäessä. Aloitan aamun lyhyellä lenkillä ja kehonpaino treenillä.  Aamupalaksi söin kaurapuuron chiasiemenillä ja mansikoilla samalla kun työskentelen koneella. Teen töitä pari tuntia ja lähden kuukausittaiselle hierojakäynnille. Kello on jo noin 13 kun tulen kotiin, teen pikaisesti töitä koneella ja lähden päivälenkille koirien kanssa. Ehdin tehdä hetken töitä ennen käyttöönottotarkastukselle lähtöä. Kotiin tullessa teen vihdoin viikkosiivouksen ja nautin puhtaasta kodista ja koirat päiväunista. Jatkan töitä ja lähetän viimeisen sähköpostin klo 23, menipäs taas myöhään.

 

 

TORSTAI

Nautin lounassalaatin terassilla, uunilohta, pinaattia, tomaattia ja vuohenjuustoa. Koska punkkeja on kuulemma todella paljon, otan koirille Insect Shield huivit käyttöön.  Noissa huiveissa on permetriini-käsittely, jonka pitäisi suojata hyttysiä, punkkeja, kirppuja kuin myös kärpäsiä vastaan. Katsotaan toimiiko. Aikaiset heräämiset ja myöhäiset illat verottavat sen verran, että iltapäivän 10 minuutin päiväunet tekivät hyvää.
 


 

PERJANTAI

Ihastelen ikkunasta tulvivaa valoa makuuhuoneessa, petaan pedin joka aamu aamulenkin jälkeen. Kävin postissa ja puutarhalla. Puutarhalta ostin kaksi jukkapalmua 10 e/kpl joista toisen laitoin kuistille ja toisen terassille. Postipaketissa tuli alennuksesta tilaamani sisäkengät, jotka taisi olla niin räikeät että Mikua nauratti. Kello oli jo yli puolen yön, kun vihdoin suljin työkoneen. Mutta se tarkoittaa sitä, että viikonloppuna ei tarvitse tehdä töitä. 

 LAUANTAI

Lauantaina tuntui niin kesältä. Ensimmäistä kertaa tarkeni farkkuhameella. Vihdoin pääsin pihatöihin takapihalle, missä vaihdoin kuolleet omenapuut ja päärynäpuun hortensioihin. Ja olipa päärynäpuu tiukassa, viimeinen juuri piti sahata poikki, jotta saan puun pois maasta. Kuudessa vuodessa oli aikamoiset juuret kasvattanut. Koska päivä meni minulla ulkona, kävi mieheni pizzat ruuaksi. Ruuan jälkeen pieni ruokalepo sohvalla Mikun nukkuessa kyljessä kiinni. Illalla istun hetken terassilla ilta-auringossa.

 

Villa H:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.