05 heinäkuuta 2020

VANHEMPAINVAPAA MENI


Villa H, adoptio, perhe-elämä, äitiys, eteinen


Viikon puolivälissä loppui vanhempainvapaa. Miten se 9 kuukautta kotona lapsen kanssa meni ja nautinko tästä ajasta? Minulta on monesti kysytty mitä tykkään olla kotona. No tykkään todella paljon. Oon nauttinut älyttömästi. Edelliset 7 vuotta olenkin pääsääntöisesti kotona ollut, sillä teen töitä kotona. Se mikä muuttui, niin lapsi tuli osaksi meidän perhettä ja arkea. En lopettanut töitä kuin noin viideksi viikoksi kokonaan, suurin piirtein hakumatkan ajaksi. Ei sitä työntekoa osannut unohtaa täysin kokonaan yrittäjä-äitinä. 

Villa H, sisustus, eteinenKoska en halunnut laittaa yritystä pöytälaatikkoon vanhempainvapaan ajaksi, tein töitä ehkä sen verran, että sain yrityksen kulut hoidettua. Joka viikko oli työt mielessä. Mutta mulle se oli vain se oma juttu äitiyden rinnalla, kuten tämä blogikin ja valokuvaaminen.  


Meillä on neidin kanssa mennyt todella hyvin. Täydellisesti, jos niin voi sanoa. Eipä sitä etukäteen voinut kuvitella millaista vanhemapana olo on ja vielä vähemmän sitä millainen lapsi meille tulee. Eikä lapsen tuloon ehtinyt valmistautua kun sen viisi viikkoa ennen hakumatkaa. 


Villa H, adoptio, perhe-elämä, äitiys, eteinen

Meillä nukutaan hyvin, äidin ja isän välissä tietty <3. Kiintymyssuhde on muodostunut molempiin vanhempiin hienosti ja ruoka maistuu. Neiti puhua pulpattaa paljon ja laulaa innoissaan milloin mitäkin. Lyhykäisyydessään normaalia meidän näköistä elämää vietetään.

Villa H, eteisen sisustus, koti


Niin ja kyllähän tätä ehdin odottaakin sen 9 vuotta, että saan olla lapseni kanssa kotona. Ja nyt nautin vielä pitkään. Nautin siitä, kun saan kerrankin ottaa rennosti, tehdä vain sen verran töitä kun haluan. Ennen en oikeastaan osannut sanoa ei. Nyt osaan. Teen niitä töitä mistä tykkään. Ja samalla saan viettää aikaa maailman parhaimman neidin seurasta <3. Seurata kehitystä ja kasvaa itsekin siinä samalla. Opettaa hänelle uusia taitoja. Nauttia joka hetkestä, niistä jokaisesta hetkestä, mitä saan lapseni kanssa kerran elämässä kokea.

Villa H, adoptio, perhe-elämä, äitiys, eteinen


Siksi meinaan jatkaa samalla tyylillä seuraavan vuoden. Hoitaa tytärtä kotona itse ja samalla teen vähän töitä. Käydä välillä kerhoissa, leikkiä piilosta, ulkoilla ja lenkkeillä. Mutta se mikä muuttuu, enää en tee sunnuntaisin töitä.


  Villa H:

4 kommenttia:

 1. Adoptio-odottaja6.7.2020 klo 10.06

  Ihana teksti! ♥️ Mukava kuulla positiivisia kokemuksia lapsiarjesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ja pakko kyllä sanoa, että on tämä lapsiarki paljon helpompaa kuin työarki :D

   Poista
 2. Ihana postaus! <3 Kyllä tuo aika kun saa olla kotona lapsen kanssa on vaan niin ihanaa ja arvokasta. Aikoinaan mietimme, miten taloudellisesti pärjäämme kun toinen vaan käy töissä. Mutta, hyvin pärjäsimme ja aika lapsen/lasten kanssa on paljon arvokkaampaa kuin yksikään lantti. Ihania kesäpäiviä ja tulevaa vuotta teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ♥. Tää on kyllä ihanaa, vaikka välillä tietysti haasteita missä välissä niitä omia töitä tekee, ettei mene siihen että istun koneella kaikki illat. Meinasinkin kirjoittaa viikonloppuna enemmän talouspuolesta lapsen kanssa kotona ollessa. Mutta just noin, pärjää sitä vähemmälläkin. Ja kiitos, samoin sinne ihanaa kesää!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.