22 marraskuuta 2020

DIY JOULUKALENTERI LAPSELLE - MITÄ LUUKKUIHIN TULEE

 


Halusin tehdä tänä vuonna itse joulukalenterin A:lle hänen omaan joulusukkaan, joka roikkuu lastenhuoneen ovenkahvassa. Joka aamu hän saa sitten käydä kurkkaamassa mitä tonttu on sinne piilottanut.

En halua mitään turhaa tavaraa, vaan olen hommannut joulukalenteriin niin tekemistä kuin tarpeeseen tulevaa käyttötavaraa. Ja tietysti joku päivä sieltä löytyy suklaata. 

 


 

Pukeutuminen:

Esimerkiksi A on virahtanut pituutta viime talvesta niin paljon, että nykyiset yöpuvut alkaa olla hihoista ja lahkeista 5 cm liian lyhyitä, niinpä parina päivänä joulusukasta löytyy sitten uusi yöpaita.

Muita tarpeeseen tulevia ovat sukat ja alushousut. 

 


 

Leikit:

Muovailuvahat ovat nyt ahkerasti käytössä ja entiset on jo mennyt niin huonoiksi, että uusille on todella tarve. Niinpä tilasin nukukuulta muutaman muovailuvahan, alustan, muotteja sekä muovailuun työvälineet. Näitä laitan varmaan useampana päivänä joulusukkaan.

PikkuVaniljasta tilasin ilmapalloja. A on pyytänyt minua ostamaan hänelle ilmapalloja, kun entiset on käytetty loppuun ja niillä olisi niin ihana leikkiä. Sanoin hänelle, että nyt voit toivoa tontulta ilmapalloja joulukalenteriin.

A tykkää hoitaa nukkeja ja on myös innostunut vaihtamaan vaatteita, niinpä tilasin muutamia Olli Ella - nukenvaatteita hänen nukelleen.

Jos ei olisi jo joka päivälle kalenteriin täytettä, olisi vesiväritarvikkeet myös kivat.

 


 

Asusteet:

A:lla on hiuksissa joka päivä joku rusetti, niinpä ostin Happy Parrotilta vihreän samettirusettipinnin sekä Zarasta samettisen hiuspannan. 

 


 

Hampaiden ja hiustenhoito:

Lisäksi hiustenhoitoaineita kuluu meillä niin paljon, että joku päivä löytyy joulusukasta näitä purkkeja. Uudelle hammastahnalle on myös lähiviikkoina tarve.

Muita tähän liittyviä, mitä voisi kalenteriin laittaa, ovat laastarit, kylpyvaahto ja ksylitolipastillit.

 


Tekemistä:

Joku päivä joulusukasta löytyy Afrikka piparkakkumuotin kanssa lappu, että leivotaan joulupipareita ja joku päivä tarroja joulukorttiaskarteluun. Muita tekemiseen liittyviä on mäenlasku (jos lunta), glögiretki terassille, pullan leivonta, karjalanpiirakoiden tekoa ja yökylä mummolaan.

 


Näitähän keksii vaikka miten paljon, joskus voisi tehdäkin pelkästään tekemiseen liittyvän joulukalenterin. Me ostetaan A:lle vain yksi joululahja, mutta kyllähän näistä kalenteriin tulevista yllätyksistä kertyy jo vähän liikaakin lahjaa, mutta tämä äiti taisi hieman innostua, kun ensimmäisen kerran pääsi toteuttamaan itse joulukalenterin.

 

 Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

1 kommentti:

  1. Vau! Olet keksinyt todella hyviä juttuja mitä voisi laittaa joulukalenteriin. Hienoa että olet sekoittanut aineettomia lahjoja, kokemuksia ja muita yllätyksiä. Meillä on tällä hetkellä suosikkina ksylitolipastillit, varsinkin nämä ovat lemppareita https://www.hammaskeiju.fi/xylitol-pastilles-c-8.html Kiitos todella hyvistä ideoista!

    VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.