30 elokuuta 2021

TERASSIN SIIVOUS SYKSYÄ VARTEN


Viikonloppuna siivosin terassilta kesäkukat ja kuihtuneet yrtit ja tomaatin pois syksyä ja tulevaa talvea varten. Viherkasvit ja runkohortensian istutin kukkapenkkeihin talvehtimaan toivoen niiden selviytyvän ensi kesään, jolloin voisin ne taas istuttaa ruukkuihin.

 


Terassi näytti ihanan raikkaalta ja avaralta vietyäni lähes kaikki vihreän pois sieltä. Jätin vielä heinät ruukkuihin, ja mietin, jos ne siinä kestäisi ensi kesään. 

 


Sytytin kynttilöitä ja laitoin kuivakukkia maljakkoon. Lehteä selatessa nautin kauniista ja lämpimästä loppukesän illasta terassilla. Toivottavasti syksy on lämmin, niin ei tarvitse vielä viedä sohvaa ja pehmusteita talvehtimaan varastoon. Ja mietin myös, etten ensi kesänä taida niin montaa kasvia terassille edes tuoda. Luonnon vehreys ja puutarhassa kasvavat kasvit tuovat myös terassille väriä ja seurattavaa.

 

 

Tänään minulla on ensimmäinen työpäivä kahteen vuoteen yksin, sillä A aloitti nyt päiväkodin. Ihanaa alkavaa viikkoa!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin4 kommenttia:

 1. Uuden äärellä olette, aika ihanaa:) Varmasti kivaa vaihtelua saada taas tehdä hommia ihan yksin ja toisaalta A. saa uusia muistoja ja kokemuksia ilman äiskää. Terassilla näyttää kyllä niin kodikkaalta. Minunkin pitäisi laitella pihaa, esim. syyslannoitteet levittää ja vähän harjata koivun siemeniä laatoilta pois. On välillä ärsyttävää haravoida ja siivota kaikenlaisia puiden roskia, kun yksikään niistä ei ole oman pihan puista peräisin vaan naapurustosta.. Ihanaa syksyä teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja neiti nauttii niin paljon päiväkodista ettei eilen olisi malttanut kotiin lähteä. Ihana vain kun viihtyy <3. No joo, meillä ei onneksi ole isoja puita lähistöllä, niin pääsee vähällä haravoinnilla. Ihanaa tiistaita sinne!

   Poista
 2. Kaunis ja viihtyisän näköinen terassi teillä! Meillä ei ole lasitettu, eikä siihen sellaista tulekaan, koska sitten se muuttuisi ihan grilliksi. Parhaillaan tehdään siihen kestopuista lattiaa ja ylhäällä on uusi markiisi, jota voi avata ja sulkea kaukosäätimellä. Ensi kesää jäävät nämä melkein vaan odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä niin loistava varsinkin kun on lasitettu. Tulee niin paljon enemmän käyttöä, kun pysyy tuuli ja sateet poissa terassilta, niitä kun täällä Suomessa riittää ;). Kiitos ilmansuuntien meillä ei koskaan paahdu terassilla ja kiitos avattavien ovien, saa harvinaisilla kesähelteillä tuuletusta.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.