Viime aikoina olen taas innostunut leipomisesta. Tässä viime aikoina syntyneiden herkkujen reseptejä, mitä olen muokannut muista ohjeista maidottomiksi.
MAIDOTON UNELMATORTTU:
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150g Keiju merisuola levite
2dl tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
1rkl vaniljasokeria
sekä mansikkahilloa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista 200 asteessa n. 8-11 min tai kunnes kypsä.
Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotellun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneelle kääretorttulevylle ja täytteen päälle vielä mansikkahilloa. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Ja herkuttele. En malttanut edes käyttää torttua jääkaapissa vaan pitihän se heti nauttia.
MAIDOTTOMAT LUSIKKALEIVÄT:
200 g Keiju merisuola levite
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Väliin:
n. 1 dl omenamarmeladia tai vadelmamarmeladia
Pinnalle:
hienoa sokeria
Mittaa rasva teräskattilaan ja anna sulaa ja kiehahtaa. Sekoita, ja keitä sulanutta rasvaa hyvin alhaisella lämmöllä 10 - 15 min. Sekoita välillä, nosta sitten kattila levyltä.
Mittaa sokerit sulan rasvan päälle ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.
Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille.
Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.
MAIDOTON LUUMURAHKA:
1 prk Valio Oddlygood Easy Whipping
1 prk Valio Oddlygood Dream Fraiche
sokeria maun mukaan
½ purkkia tai enemmän luumumarmeladia
Vaahdota kerma, sekoita muut aineet sekaan ja herkuttele!
Villa H:
Kiitos vinkistä! Lusikkaleivät ovat suurta herkkuani - ja myös tosi hyviä vierastarjottavia - mutten ole muistanut leipoa niitä varmaan viiteen vuoteen. Nytpä tiedän, mitä seuraavaksi leivon 😊 Missä/ miten muuten säilytät lusikkaleipiä, että pysyvät rapeina?
VastaaPoistaNe on niin herkullisia, pitäisi tehdä itsekin useammin. No nyt on sit aika leipoa :). Meillä puolet meni maistellessa, mutta puolet laitoin lasikipossa heti pakkaseen. Ne sulaa tosi äkkiä huoneenlämmössä sit kun ottaa tarjolle.
Poista