14 maaliskuuta 2021

KEITTIÖN KAAPEILLA

 


Täällä koko viikko meni joko töitä tehden, ruokaa laittaen tai ulkoillen. Meillä oli parhaimmillaan 6 A:n serkkua yökylässä. Ihana kun A:lla oli kavereita koko viikon, sillä minulle kasaantui töitä parin viikon edestä ja sain tehtyä sitten urakalla töitä, kun minua ei tosiaan tarvittu kuin ruokaa laittamaan ja yhdessä ulkoilemaan, joko lenkille tai luistelukentälle. Luistelukärpänen puraisi minuakin ja huomenna taidetaan heti aamusta lähteä luistelemaan A:n kanssa. Luistelu on niin rentouttavaa.

 


Perjantaina ruokaostoksia kaappeihin laittaessa mietin, miten käteviä vetolaatikot keittiössä onkaan. Ja mietin myös sitä, miten tänä päivänäkin näkee uudiskohteissa vetolaatikoiden sijaan edelleen kaappeja, miksi? Sillä kun laatikon vetää auki, saa kerralla näkymään koko sisällön. Näin ei jää mikään unohduksiin tai vanhentumaan kaapin perukoille eikä järjestelyyn tarvitse ostaa erillisiä laatikoita ja purkkeja. Kaikki pysyy suorassa rivissä ja sieltä saa kätevästi nostettua juuri sen jauhopussin minkä milloinkin tarvitsee.

 


Meillä kaikki kuiva-aineet, säilykkeet yms. on yhdessä 70 cm vetolaatikossa. Ruuat tilataan kerran viikossa kotiintoimituksella, niin eipä mitään jemmaa tarvitse kotiin kerätä. Pakkasesta löytyy aina jotain syömistä jos ruoka meinaa loppua.

 


Leivät, hapankorput, keksit yms. säilytetään taas yhdessä vetolaatikossa. Eli parissa vetolaatikossa on kaikki ruoka-ainekset, yksi vetokaappi mausteille ja yksi kaappi (mikron päällä) on kahvipaketeille (joo näitä on aina lähes 10 kpl) teelle ja suodatinpusseille. Ja sitten kaikki muut kaapit ovat astioille, kattiloille yms. tarvikkeille. Yksi kapea vetolaatikko on koirien märkäruuille ja puruluille. 

 


Meidän perheelle tämä keittiö on juuri sopivan kokoinen. Kaappitilaa on runsaasti ja kaikki sopii hyvin kaappeihin. Mutta yhden muutoksen aion nyt tehdä. Tilata vihdoin lisäkaapit jääkaapin ja pakastimen päälle, sillä tyhjä kolo on vain turha pölynkerääjä. Sinne saa sitten ylimääräiset maljakot ja kynttilät oven taakse säilöön. Jos rakentaa uudiskohdetta, kannattaa miettiä etukäteen mitä siellä keittiönkaapeissa säilyttää ja minkä verran kaappitilaa tarvitsee.

 


Tilasin ennen A:n tuloa valmiiksi muutamia lasten muoviastioita, koska kuvittelin että niistähän ne lapset syövät, mutta aika äkkiä tajusin että miten turhia ostoksia ne olivatkaan. Samoista posliinilautasista ja laseista meillä syö ja juo kaikki.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Vetolaatikoita olen miettinyt itsekin, mutta kaipaisin niitä pieniä 50-luvun vaneri- tai kokopuisia vetolaatikoita, joissa ei ole liukukiskoja. Meillä nimittäin on kaksi sarjaa 80-luvun vetolaatikoita, kummassakin 5 alekkain, ja kummassakin osasta liukukiskon rulla lentänyt pois paikoiltaan. Mekanismi on sen verran vanha, että varaosia ei ole enää olemassa. Koko laatikosto on sitä kokoa, että se pitäisi teettää uudestaan puusepällä, koska itse sen väsääminen kaikkine mittaamisineen tuntuu ylivoimaiselta urakalta... Muuten vetolaatikot on jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! oi, kuulostaa näppräiltä laatikoilta nuo kokopuiset. Ja joo, ikävää jos ei enää varaosia saa. Yhdelle asiakkaalle tuli puusepän tekemä keittiö, mutta en katsonut millaiset laatikot olivat, tuliko jotkut valmiit kiskot.

   Poista
 2. Kivoja kuvia ja niin siistiä teillä! Meilläkin on uudiskohteessamme, tosin jo useampi vuosi asumista takana, vetolaatikoita. Ollaan tykätty! Säilytämme niissä samanlaista kuin te: kuiva-aineksia ja astioita. Meillä on runsaasti laatikoita, mutta myös yläkaapit ovat tarpeen tässä huushollissa, koska tarvitaan niin paljon erilaisia ruoka-aineita ym.,kun tykätään kokata monenlaista, leipoa jne. Tosin pakko myöntää, että joka kerran, kun niitä yläkaappeja järjestää, niin löytyy jotain vanhentunutta purkkia..:) Meilläkään ei lapsi ole muoviastioista syönyt, koska se on ollut sellainen rauhallinen mutustelija. Jos taas naperoinen olisi ollut kovin villi tyyppi, niin veikkaanpa, että muoviastiat olisivat tulleet meille tutuiksi ihan suosiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo meillä on siistiä AINA, koska en pysty tekee töitä kotona, jos sotkua ympärillä. Mut toisaalta hyvä näin, koska tulee rutiinilla laitettua aina kaikki paikoilleen suoraan. Tuo on totta, lapsesta riippuu millainen syöjä on. Varmasti eriasia jos olisi lapsi talossa vauvasta saakka, meillä 1,5 vuotias osasi jo hienosti syödä ja rauhallisesti :). Mie leivon nykyään tosi harvoin, ja yleensä aina vaan pullaa.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.