12 toukokuuta 2020

KUISTIN PÄIVITYSTÄ KEVÄÄSEEN JA KESÄÄN


Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, ulko-ovi


Täällä on viime viikkoina puuhailtu pihamaalla aina auringon paistaessa. Etukuistille istutin viherkasveja sekä valkoisia pelargoneja. Valkoiset pelargoniat ovat hortensian tavoin yksiä lempikukkia ulos. Noista tuli kyllä ihanan kodikkaat asetelmat portaille. Sain myös rattaita varten olevan luiskan hieman piiloon tuonne istutusten taakse. 

Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, ulko-ovi
Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, viherkasvit, pelargonia


Takapihalla on poistettu istutuslaatikot ja tehty uutta kukka/raparperipenkkiä sekä hommattiin jo hiekkalaatikko ja kiikut, jotka eka pitää käsitellä samaan sävyyn terassin ja kuistin kanssa. Ihana tehdä oma leikkipuisto pihalle, koska ei ole helppoa koirien kanssa mennä leikkipuistoon (koirat ei kauaa rattaissa viihdy).


Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, istutukset, kukat
Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, ulko-ovi, istutukset


Ensimmäiseksi etukuisti piti käsitellä mustaksi talven haalistumien ja nastakenkien jälkien peittämiseksi. Aikamoisessa kunnossa nuo kuistilaudat alkaa jo olla. Luulen, että muutaman vuoden vielä kestää ennen kuin pitää kokonaan uusia. Musta kuisti etelään päin on tosi kovalla rasituksella auringonpaisteessa muutenkin. Ehkä jotain muuta materiaalia, sellaista mikä kestää nastakenkiä paremmin.


Villa H, piha ja puutarha, kuistin istutukset
Villa H, etukuisti, musta kuisti, sisääntulo, istutukset


Juuri kun olin saanut kukat istutettua kuistille, alkoi sataa rakeita. Taisin olla hieman ajoissa kukkien kanssa, mutta en malttanut. Kunhan nuo istutukset hieman kasvaa ja kukat alkaa kukkia niin tulee varmaan entistä kauniimpi meidän sisääntulosta. Terassille olen myös istuttanut jo mansikkaa ja kesäkukkia. Kevään edetessä lisään sinne viherkasveja sisältä ja ehkäpä istutan kukkia lisää.Aurinkoista tiistaita!  Villa H:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.