06 helmikuuta 2021

HELMIKUUN HELMET


 

Jos tammikuussa tökki korona ja se ettei pääse lomalle, niin helmikuun aurinkoiset ja kevättalviset ilmat antaa toivoa ja iloa tulevaan. Toivoa keväästä. Retkistä ja tulevista minilomista vaikka keväiseen Helsinkiin.

 

A: äiti, haluan mennä täti Monikan lailla torille. Minä: joo mennään, mennään linja-autolla torille kahville ja jäätelöllä, kunhan lumet sulaa. A: joo, mennään!

 

Noin 2,5 vuoden ikä lapsella on kyllä niin täydellinen. A on vähän liiankin omatoiminen minun mielestä välillä, mutta se että on, on ihanaa. Hänen kanssaan tulee kivoja keskusteluja ja välillä nauretaan vedet silmissä hänen vitseilleen. Se että, miten helppoa hänen kanssaan on. Tai en tiedä, en ole kyllä koskaan kokenut mitenkään vaikeaksi lapsen kanssa, mutta siis helpompaa, koska hän viihtyy ja touhuaa omiaan kun teen kotitöitä. Haluaa mennä yksin sisälle, kun teen ulkona lumitöitä ja niitähän on riittänyt viime viikkoina.

 


Nautin kyllä niin paljon siitä, että minulla on mahdollisuus tehdä töitä ja samalla olla kotona tyttären kanssa. Se että, saan nauttia niistä kaikista ihanista hetkistä. Ja aion nauttia vuosia eteenpäinkin. Toistan tällä varmaan itseäni, mutta pakko kehua miten ihanaa tämä on.

 

Nyt on monta ihanaa herkkupäivää, eilen Runebergin päivä ja kohta ystävänpäivä ja laskiainen. Kun me leivotaan, A:n tehtävä on kananmunien rikkominen. Hän on siinä jo niin hyvä.

 


Minusta on niin mahtava, kun nykylapset oppivat kierrättämisen heti pienestä pitäen. A on yhtä innokas siivoaja kun minä ja kerää kotona vastaantulevat pölyt ja roskat roskikseen. Hän kysyy minne tämä tulee? Ollaan opeteltu mikä on bio-, seka-, muovi-, metalli-, lasi- ja pahviroskis.

 

Ja nyt kaikkein mieluisimmat vaatteet ovat mekot ja hameet. Sillä helmat heiluvat niin kauniisti kun pyörähtelee. A:n mielestä kaikki mekot on prinsessamekkoja ja niin ne ovatkin. Ja tämä äiti tykkää ainakin, että mekkoja käytetään, onhan ne niin kauniita.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.