03 kesäkuuta 2018

PIHAKIERROKSELLA

piha & puutarha, Villa H, puutarha, chihuahua, koira,
Villa H, valkoinen talo, päärynäpuu, piha, puutarha, lasitettu terassi
norjan angervo, pensasaita

 
Tervetuloa pihakierrokselle! Tänä keväänä niin haravointi kuin pensasaidan kitkeminen jäi tekemättä, mutta silti nurmikko vihersi ennätys aikaisin tuuheana (nyt sitten onkin osittain palanut) ja eturajalla norjanangervot kukkivat niin kauniisti. Talvesta ei selvinneet viime kesänä istutetut Moskovan kaunottaret ja niinpä kävin ostamassa neljä uutta puunalkua.
 
Syreeni, moskovan kaunotar, lasitettu terassi, Villa H
Villa H, piha, ulkona, puuvarasto
hyötypuutarha, kasvilaatikot, villa h, mustaherukka, valkoinen omakotitalo

 
Sen verran pidin taukoa töistä, että yhden lauantain vietin aamusta iltaan puutarhahommissa. Kymmenen säkkiä kuoriketta ja 25 metriä mustaa suodatinkangasta siihen meni, että sain siistittyä kaikki puiden ja pensaiden alustat sekä kaivettua osittain kuolleet puut maasta ja istutettua uudet. Ensiksi kitkemistä ja nurmikon lapioimista pensaiden ympäriltä vähän suuremmalti kuin viime kesänä ja sitten suojaamalla kankaalla ja kuorikkeella. Pionipenkkiä vähän kitkin, mutta ruusupenkissä vielä ruusujen kanssa kilvan kasvaa rikkaruohot. Ensi viikolla voisin hoitaa kukkapenkkejä lisää (onneksi niitä on vain kaksi). Näyttäisi siltä, että tänä vuonna  tulisi monta pioninkukkaa ja juhannusruusu kukkisi jo aivan pian.
 
 
chihuahua, kasvulaatikko, mustaherukka, piha, puutarha
lasitettu terassi, Lumon, Villa H, chihuahua, koira,
pionit, pionipenkki, Villa H


Puutarhanhoito on niin terapeuttista. Kun oot yöllä puoli neljän aikaan herännyt koiraa ulkoiluttamaan ja samalla saanut idiksen suunnittelukohteeseen ja mielessä käy töitten aloittaminen keskellä yötä, on puutarhanhoito seuraavana päivänä kyllä yksi parhaista keinosta saada työt mielestä.
 

omenapuu, piha ja puutarha
Villa H, lasitettu terassi, terassilasit, Lumon, terassi elämää, chihuahua, kesäolohuone


Nyt on sitten aika vain ihastella kaunista pihaa, joka on näin 5-6 vuoden asutun vuoden jälkeen jo kaunis ja vehreä. Osittain pensasaidatkin on jo kivasti saaneet mittaa sekä  raparperia on jo kerran käyty omasta puutarhasta leivontaan. Mutta vielä menee muutama vuosi siihen että saan kerättyä maljakkoon syreeninoksia noista omista puista.
 
 
 
 Seuraa Villa H:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.