22 kesäkuuta 2018

KESKIKESÄNJUHLA KAUPUNGISSA

*Karkit saatu Maxikarkki.fi.

olohuone, juhannusherkut, britakakku, chihuahua
Villa H, pionit, keskikesänjuhla, juhannuskimppu


Me ollaan vietetty monta juhannusta kaupungissa, kotona. Ilman suunnitelmia. Kotona oleilua ja välissä kylässä käyntiä. Juhannusaattoilta on mennyt monena vuonna kylässä maaseudun harmaassa. Niin tänäkin vuonna, menemme nimittäin ystäväperheemme luokse.

villa h, pionit, chihuahua, leivonta, resepti, olohuone

 
Rakastan sitä, että saa vain olla. Jalat sohvalla kirjaa lukien. Mansikkakakkua syöden. Välillä grillata ja välillä herkutella. Välillä lenkkeillä vaikka vesisateessa ja välillä nukkua päikkärit sohvalla, kuten nuo kaksi pientä karvakamua. Juhannus kaupungissa on erittäin jees.

villa h, olohuone, sisustus, chihuahua, koirat, pionit,
Villa h, britakakku, resepti,
 
Me emme kumpikaan ole mökki tyyppiä ja itikat on vaan niin pahinta mitä tiedän. Lomilla me suuntaammekin ennemmin kaupunkiin tai ulkomaille kuin maaseudulle. Onneksi voi tehdä sitä mistä nauttii! Ja toisaalta onko rentouttavampaa paikkaa kuin koti?

britakakku, marjat, marja raparperi kakku, orvokit
minisuklaapatukat, maxikarkki.fi

Se mikä juhannukseen on aina kuulunut on grillaaminen, muurinpohjaletut ja muut herkut. Leivoin aamulla juhannukseksi gluteenittoman Britakakun. Viime vuonna leivoin suussa sulavaa Budapest-leivosta ja nyt marja-raparperi Britakakkua. Ja tietysti tarjolla on karkkia sekä mini suklaapatukoita* makean nälkään.

pionit kukkapenkistä, villa h
 
Meillä on nyt aikamoisen huumaava kesätuoksu olohuoneessa. Kävin valkoisia pioneita kimpun kukkapenkistäni juhannuskukiksi ja ai että, mikä tuoksu niistä lähtee! Tänä vuonna ensimmäistä kertaa pionipenkkini on täydessä kukkaloistossaan. On vaaleanpunaista, valkoista ja pinkkiä. Niin monta pioninkukkaa avonaisena ja osa vielä nupuillaan. Kaunista!

Villa h, chihuahua, hattaramatto, minisuklaat, britakakku
 
Nyt vielä maailman parhaita pikkupizzoja leipomaan. Tässä on leipomani Britakakun ohje:

BRITAKAKKU
pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen taikinaan. sekoita lopuksi jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
marenki:
 
4 valkuaista
2 dl sokeria
 
Vaahdota ensiksi valkuaisia hetki ja lisää sitten pienissä erissä sokeri joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
 
Täytteeksi ja kakun päälle laitoin raparpereista keitettyä hilloa, mascarbonekermavaahtoa sekä mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Koristeeksi laitoin vielä valkoisia orvokinkukkia.

 
stingray keinutuoli, banaanipuu, olohuoneen sisustus, juhannuskakku, mansikkakakku

Täällä aamunharmaus ja vesisade on vaihtunut siniseen taivaaseen ja auringonpaisteeseen. Joten toivotan vielä aurinkoista juhannusta!


Seuraa Villa H: 

2 kommenttia:


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.