*Karkit
saatu Maxikarkki.fi.
Me
ollaan vietetty monta juhannusta kaupungissa, kotona. Ilman suunnitelmia. Kotona
oleilua ja välissä kylässä käyntiä. Juhannusaattoilta on mennyt monena vuonna
kylässä maaseudun harmaassa. Niin tänäkin vuonna, menemme nimittäin
ystäväperheemme luokse.
Rakastan
sitä, että saa vain olla. Jalat sohvalla kirjaa lukien. Mansikkakakkua syöden.
Välillä grillata ja välillä herkutella. Välillä lenkkeillä vaikka vesisateessa
ja välillä nukkua päikkärit sohvalla, kuten nuo kaksi pientä karvakamua.
Juhannus kaupungissa on erittäin jees.
Me
emme kumpikaan ole mökki tyyppiä ja itikat on vaan niin pahinta mitä tiedän.
Lomilla me suuntaammekin ennemmin kaupunkiin tai ulkomaille kuin maaseudulle.
Onneksi voi tehdä sitä mistä nauttii! Ja toisaalta onko rentouttavampaa paikkaa
kuin koti?
Se
mikä juhannukseen on aina kuulunut on grillaaminen, muurinpohjaletut ja muut
herkut. Leivoin aamulla juhannukseksi gluteenittoman Britakakun. Viime vuonna
leivoin suussa sulavaa Budapest-leivosta ja nyt marja-raparperi Britakakkua. Ja
tietysti tarjolla on karkkia sekä mini suklaapatukoita* makean nälkään.
Meillä
on nyt aikamoisen huumaava kesätuoksu olohuoneessa. Kävin valkoisia pioneita
kimpun kukkapenkistäni juhannuskukiksi ja ai että, mikä tuoksu niistä lähtee! Tänä
vuonna ensimmäistä kertaa pionipenkkini on täydessä kukkaloistossaan. On
vaaleanpunaista, valkoista ja pinkkiä. Niin monta pioninkukkaa avonaisena ja
osa vielä nupuillaan. Kaunista!
Nyt
vielä maailman parhaita pikkupizzoja leipomaan. Tässä on leipomani Britakakun
ohje:
BRITAKAKKU
pohja:
150 g voita
1,5 dl
sokeria
4 keltuaista
2,5 dl
gluteenittomia jauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Vaahdota
pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen taikinaan. sekoita lopuksi
jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle
pellille.
marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota
ensiksi valkuaisia hetki ja lisää sitten pienissä erissä sokeri joukkoon. Vatkaa
kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. paista 175 asteessa noin 20
minuuttia.
Täytteeksi
ja kakun päälle laitoin raparpereista keitettyä hilloa, mascarbonekermavaahtoa
sekä mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Koristeeksi laitoin vielä valkoisia
orvokinkukkia.
Täällä
aamunharmaus ja vesisade on vaihtunut siniseen taivaaseen ja
auringonpaisteeseen. Joten toivotan vielä aurinkoista juhannusta!
Seuraa Villa H:
Ihanaa juhannusta 🍃💕🌸🍃
VastaaPoistaKiitos ja samoin teille!
Poista