28 helmikuuta 2012

SÄHKÖSUUNNITTELUA

Kävin eilen sähkösuunnittelijan luona. Oon hieman myöhässä, mutta vielä on onneksi aikaa muutama viikko... Sähkösuunnitelma tulee olla tehtaalla hyvissä ajoin, jotta putkitukset elementteihin tulee oikein..  ja on se mukava että kaikki on valmiina ajoissa :). Olin jo jotain miettinytkin valmiiksi, mitä haluaisin. Mutta nyt kaikki on selvempää ja sain vielä suunnittelijalta uusia ideoita. Pihavalot on vielä auki ja tässä vaiheessa jätetäänkin vaan varaus. Pihasuunnitelman teko ei ole mun juttu, niin se katsotaan myöhemmin.

Meille tulee paljon spotteja, esim. meidän mh, k, oh, ph ja et:seen. Niin ja ulos tulee spotteja räystään alle pitkille sivuille, ainakin etupihalle. En halua seinään kiinnitettäviä ulkovaloja. Kyllästyisin kumminkin niihin äkkiä. Monella on spotit myös takan päällä, mutta en ajatellut laittaa. Takka itessään on sitä varten, että sieltä tulee kaunista valoa, niin miksi siihen laittaa spotteja, en tiedä.

Makuuhuoneeseen tulee spotit liukuovikaapiston eteen sekä yleisvalo keskelle huonetta ja sitten paikat sängyn molemmin puolin katosta roikkuville valaisimille. Alla inspiskuva.

Kuva lainattu täältä.
Terassille tulee terassin pintaan upotetut valaisimet seinän vierustoille. Olin ajatellut kattoon valot samalla lailla, mutta suunnittelijalla olikin hyvä idea. 

Ruokapöydän päälle tulee paikka kolmelle valaisimelle. Voi sitten laittaa joko kaksi pienempää tai yhden isomman valaisime jne. Hyvä tässä vaiheessa laittaa eri vaihtoehtoja. Ja sitten jos haluaakin kääntää pöydän toisinpäin, niin ehkä joku valaisimista sattuu pöydän keskelle :). 

Tämä tulee olkariin tai sitten ruokapöydän päälle.

Kuvat lainattu täältä.
Keittiön välitilaan meillä tulee se lasi, joten en halunnut sinne kaappien alapuolelle sellaista isoa pistorasiamötikkää. Ja toiseksi en halua, että sitä lasia pitää leikata. Joten sinne päätyseinälle ei tule ollenkaan pistorasioita, vaan ne laitetaankin sivuseinille, molempiin päätyihin tason sivuille. Keittiöön on tulossa myös sellainen digiradio ja kaiutin valokatkaisimen yläpuolelle samaan linjaan.. Saarekkeeseen liesikuvun molemmin puolin tulee ainakin varaus riippuvalaisimille.


Tällaisia pistorasioita yms. olen ajatellut:

Kuva lainattu täältä.
Saunaan sekä pesuhuoneeseen ammeen päälle tulee kuidut. Saunaan seinän vierustoille ja ehkä selkänojiin. Wc:hin tulee peilin päälle peilin mittaiset halogeenivalot. Suurempaan wc:hen saattaa tulla sinne peilin taakse molemmille sivuille.. saa nähdä, en ole niitä vielä miettinyt.

Siinäpä olikin taas jonkinmoista pohdintaa...

24 helmikuuta 2012

TH

Laitan taas tähän alkuun muutaman inspiraatiokuvan.

Tämä on ihan lemppari :), varsinkin seinänväri ja tuoli.Meidän työhuoneen kaikki seinät maalataan samalla maalisävyllä, samoin kun makuuhuoneessa. Tykkään ylimmästä kuvasta sen verran paljon, että alla olevalla sävyllä taitaa tulla seinät, ehkä vielä vähän vihreämpää niinkuin kuvassa.

Mentoli

Työhuoneeseen tarvitaan pöytä kahdelle läppärille. Mieluiten joku kapea tasomainen, ei mikään työpöytä, ehkä valkoinen tai vaaleaa puuta. Ja ylly mapeille yms. Väreinä vaaleaa puuta, valkoista ja tuota sinivihreää.

21 helmikuuta 2012

MH

makuuhuoneeseen haluan rauhallisia ja maanläheisiä sävyjä.

Kaikki seinät maalataan, ajattelin beigeä, vaaleaa sävyä. Ehkä laama ja vulkaniitti sävyistä jompikumpi. Jotain alla olevaa voisi olla.Lattiamateriaaliksi vaaleaa tammensävyistä laminaattia ja katto maalataan valkoiseksi. Makuuhuoneeseen tulee huoneenlevyinen liukuovikaapisto. Valkoinen runko ja ovet valkoista maalattua lasia. Pitäisi suunnittellakin loppuun kaapin sisältö. Paljon tankoa ja ehkä kengillekin jotain. En halua peiliä liukuoviin, koska sitten täytyisi laittaa kaikki ovet peilillä ja huoneesta tulisi aika peilisali. Peili erikseen. Seinälle joku kiva naulakko miehen käyttövaatteille, jotta ne ei ole aina lattialla :). Alla kiva idea, valkoiseksi maalattuna.

Toiseen makuuhuoneeseen, joka toimii vierashuoneena, tulee kaikki seinät valkoisella maalilla. Ei mitään sen ihmeempää, ehkä jotain värikkäämpää sitten tekstiileillä ja muulla sisustuksella.

17 helmikuuta 2012

KEITTIÖ

Keittiön kalusteet kävin suunnittelemassa jo hyvissä ajoin viime vuoden lopulla. Eipähän pitäisi tulla ylläreitä rakentamisvaiheessa.. Päädyttiin Puustellin keittiöön. Toiveitani oli valkoinen keittiö, maalatut sileät ovet (ei kiiltävät). Vetimet on vielä auki. Tason väri on vaihtunut jo moneen kertaan. Aluksi mietin tammenvärisiä, sitten ne vaihtui mustaksi ja nyt ne vaihtu vielä valkoiseksi. Kodinkoneet otimme valkoisina.

En halunnut alunperin yläkaappeja ollenkaan, mutta tulee niitä muutama kumminkin. Kaappi kupeille yms, kuivauskaappi ja integroitu mikro. Päätyseinälle olen katellut Annikki ja Ilmari Tapiovaara: 2+3 tapettia ja välitilaan lasia. Yläkaappien alle haluan huomaamattomat valot, spotit. Ikkunan toiselle puolen on haaveissa Artemide Tolomeo valaisin, Tolomeo Micro Parete. Täytyy muistaakin mainita sähkösuunnittelijalle.

Kuva lainattu täältä


Kuva lainattu täältä.

Tässä näkee tapetin ja valaisimen.

Muuten valaistussuunnitelma on tekemättä. Menen ensi viikolla sähkösuunnittelijan luokse, niin eiköhän se siitä sitten synny.

Saarekkeeseen tulee myös lasia. Lieden eteen tulee lasisuojasermi ja saarekkeen "takaseinään" tulee lasi. Saarekkeen kohdalla seinään tulee saarekkeen levyinen (900 mm) valkoinen hylly, jonka alle olen suunnitellut posliininuppeja pyyhkeille ja patalapuille esimerkiksi. Alla suloisia nuppeja, tässähän tuleekin valinnanvaikeus :).Kuvat lainattu täältä.

Loput keittiön seinät maalataan valkoisella maalilla. Mietin vielä tulisiko jollekin seinälle valkoisen maalin alle magneettimaalia. Täytyy pohtia. Keittiön lattiaan tulee Laattapisteen ilf explorer lappato -laattaa (30x60 cm, lähes mustaa).

Siinäpä oli muutamia ajatuksia ja haaveita keittiön osalta :)

16 helmikuuta 2012

PINTAMATERIAALI POHDINTAA

Olen miettinyt laminaatti vai parketti kysymystä. Tällä hetkellä laminaatin kannalla. Se on sitten helppo vaihtaa, jos kyllästyy :). Tilasin jo syksyllä malleja. Olen miettinyt vaaleaa, tammen sävyä. Paradorilla on yksi kiva sävy, minkä mallipalan tilasin vahigossa. Siitä taitaa tulla olohuoneen, työhuoneen ja makuuhuoneiden lattia. Tätähän voi vielä pohtia loppukesään saakka. Haluan kumminkin joka tapauksessa 1-sauvasta, kuten alla olevat malli.


kuvat lainattu täältä
Keittiöön ja eteiseen valitsin Laattapisteen Ilf Explorer lappato-laattaa (lähes mustaa). Keittiön kohdalla mietin pitkään laitanko laattaa vai laminaattia. Olen sen verran tohelo, että laatan ei pitäsi mennä rikki pudottaessa tavaroita. Nykyisessä asunnossa laminaattiin on tullut "reikiä" siitä syystä. Laatan saumavärinä musta. Kuvissa laatat eivät ole todellisennäköisiä, mutta sinne päin.

eteisen ja keittiön lattialaatta
Seinät maalataan ja muutamaan seinänpätkään tulee tapettia. Keittiön välitilaan ja saarekkeen alaosaan ajattelin lasia. Kodinhoitohuoneen yhdelle seinälle haluan sellaista erikoispaneelia vaakaan laitettuna ja valkoiseksi maalattuna. Tämä paneli on Herrala Talojen KOKO taloa varten suunniteltu uudenlaisella profiililla tehtyä panelia.Alla Avotakasta otettu kuva:

Takana näkee panelin profiilia. Mutta meille tulee vaakaan.Kuva lainattu täältä.

Molempiin wc:hin tulee seinä wc-istuimet. Nämä valitsin ihan siivouksen kannalta. WC-istuimen kohdalle tulee samaa seinälaattaa kuin pesuhuoneessa. Laattapisteen  Ilf pasha-laattaa, 30x60 cm. Ja lattiaan mustaa  Tulipano nero10x10 laattaa. Pesuhuoneen, saunan, khh ja wc1 ja wc2 lattiaan tulee sama laatta. Haluan tiloista yhtenäiset. Teen kaikista erilliset postaukset ja voisin laittaa kalustesuunnittelmiakin samalla.

ph seinät ja wc-istuinten taakse
khh,wc:t,ph ja sauna lattia, täysin musta oikeasti...
Laattojen kuvat lainattu täältä.

14 helmikuuta 2012

TAKKA-LEIVINUUNI

Tämän valinta onkin aika hankalaa. Haluan yksinkertaisen ja lämmitykseen soveltuvan takka-leivinuunin. Vielä sellaisen mallin jossa puita voi polttaa sekä takassa että leivinuunissa. Tämä ihan sen takia, että voin käyttää uunia leivontaan ja ruoanlaittoon. Haluan mahdollisimman tumman, lähes musta olisi unelma. Ensiksi ajattelin valkoista rapattua, mutta niissä luukun kohdalta se pinta tummuu jne. Niinpä tumma olisi huolettomampi. Ja toisaalta tiilipintainen olisi elävämpi... Joten ehkä kallistun tummaan tiilipintaiseen (tiilerin malliin), ei laattoja eikä rappausta.

Tässä on vaihtoehtoja, minkä tyylistä takka-leivinuunia olen ajatellut:Tämä on aika hyvä vaihtoehto, ehkä kuitenkin rosoisempi tiili, kuten alla...


Tiilivaihtoehtoja:
Ruukintiili ruskeanmusta (sisustustiili)

Pusta
 Kuvat lainattu täältä.

12 helmikuuta 2012

TAPETTI VAIHTOEHTOJA

Tykkään suunnittella kaikki valmiiksi etukäteen. Sitten rakennusvaiheessa ei tarvitse kuin tilata tai käydä ostoksilla. Meille tulee lähes kaikkialle maalattua seinää. Mutta keittiöön ja eteiseen olen ajatellut tehosteeksi tapettia.Tykkään ferm LIVING-tapeteista. Alla muutama kiva tapetti.


 Kuvat lainattu täältä.

EN OO YHTÄÄN AJOISSA... :)

Jep, otsikko kertoo kaiken :)

Tein ensimmäiset hankinnat "uuteen kotiin" jo joulukuussa :D Kävin eräässä ihanassa sisustuspuodissa Sotkamossa ja siellä tein löytöjä. Naulakko joko vierashuoneeseen tai eteiseen ja nupit keittiöön.


Olin suunnitellut keittiöön laminaatti/parketti lattiaa (tammen sävyistä) sekä valkoiset maalatut seinät ja tammenväriset tasot. Mutta, sinne tuleekin mustaa laattalattiaa ja tapettia seinälle jne. Niin eihän nämä nupit enää sopineetkaan sinne. Onneksi keksin niille uuden sijoituskohteen kodinhoitohuoneesta.

10 helmikuuta 2012

VÄRITYSTÄ

Aloitin talon suunnittelun väreistä ja talon tyylistä jne. Tykkään erittäin paljon täysin valkeista taloista ja niinpä ulkoseinien väri olikin helppo valita :). Meidän talon väritys: seinät valkoiset, katto musta ja ulko-ovi harmaa-beige-ruskea, muut ovet valkoiset. 


Löysin jo kauan sitten, ennenkuin meillä oli edes tonttia, yllä olevan kuvan netistä. Tykkäsin tästä tunnelmasta niin paljon, että laitoin kuvan talteen. Onneksi löysin parilta valmistajalta samanlaisen oven. Toivottavasti löytyy myös oikea värisävy :).

PIIRUSTUKSIA

POHJA

JULKISIVUT

ASEMAA

RAKENNUSLUPA

Nyt on rakennuslupa :) Tämä tulikin nopeasti parissa viikossa.

09 helmikuuta 2012

PROJEKTISTA

Saimme tontin syyskuussa 2011. Heti tonttipäätöksen jälkeen aloitimme talon suunnittelun. Teen suunnittelua työkseni ja luonnollisesti suunnittelin meidän tulevan talon. Itselle on haastavinta suunnitella, mutta pohja muokkaantuikin helposti yhden perjantai-illan aikana. Laitan kuvia myöhemmin.

Meille tulee Herrala Talot talopaketti. Alun ja lopun teemme yhdessä rakennusmiesten ja urakoitsijoiden kanssa. Itse teemme niin paljon kun osaamme ja ehdimme.

Suunnitelmissa on päästä aloittamaan huhtikuussa rakentaminen.


08 helmikuuta 2012

ALOITUS

Olemme haaveilleet omasta talosta jo muutaman vuoden ajan ja lopulta saimmekin tontin viime syksynä. Tykkään suunnitella ja kirjata asioita ylös ja tämä blogi toimiikin eräänlaisena raksapäiväkirjana. Luultavammin kirjoittelenkin projektistamme ja sen etenemisestä sekä tietenkin sisustuksesta ja kaikesta kauniista.


Tervetuloa seuraamaan rakennusprojektiamme!