31 elokuuta 2017

IHASTUTTAVA JA VALLOITTAVA LISSABON


Lissabon oli rakkautta ensi silmäyksellä. Minulla ei ollut etukäteen oikeestaan mitään odotuksia kaupungista, ajattelin vain että onpa ihana lähteä lomalle lämpimään sekä itselle uuteen kaupunkiin. Mutta Lissabon ihastutti ja valloitti täysin. Rauhallinen tunnelma, kauniit kuvioidut mukulakivikadut, vanhat kauniit rakennukset sekä ystävälliset ihmiset. Kaakelipäällysteiset rakennukset oli niin upeita, voisinko saada kivitalon ja siihen kaakelit ulkoseiniin? 

Hotellin hyvä sijainti oli ehkä kaiken a ja o, tällä reissulla hotellin valinta meni nappiin. Lentokentältä pääsi kätevästi hotellin viereen metrolla ja hotellilta oli kävelymatka paikkoihin missä kierreltiin. Lähtiissä saimme vielä aamupalapussit matkaan. Meidän hotelli sijaitsi aivan Rossion aukiolla. Aukion vastakkaiselta reunalta lähti molempiin suuntiin shoppailukatuja sekä katuja jotka oli täynnä ravintoloita. Toiseen suuntaan kävelemällä pääsi vanhaan kaupunkiin, Alfamaan. 


Kävelyreitti Alfaman kapeilla kujilla kukkulaa ylös ja alas kävelleen kohti rantaa ja siitä takaisin hotellille kesti reilu pari tuntia. Lauantaipäivä meni kiertelemällä Alfamaa sekä Rossion aukion tuntumaa. Sunnuntaina vuorostaan kävimme reilun puolentoista tunnin turistibussikierroksen. Tuo turistibussi ajelu oli kyllä kiva tapa nähdä kaupunkia laajemmalta alalta.

27 elokuuta 2017

PARASTA TÄLLÄ VIIKOLLA

chihuahua, interior, sisustus, olohuone
interior, sisustus, olohuone, chihuahua
banaanipuu, interior, house doctor, stingray, keinutuoli, olohuone

Ehdottomasti viikon paras aloitus ja kohokohta oli vihdoinkin alkanut kesäloma kesän toissä aherruksen jälkeen. Edessä oli aurinkoa ja lämpöä 4 päivää. Perjantaiaamun 4.22 herätyskään ei tuntunut missään koska loma oli vielä edessäpäin.


olohuone, interior, chihuahua, koirat

Viikon paras kuva on Mikun ja Lukan sohvaköllötys/päikkärit. Tuon pienemmän kaverin asento näyttää niin rentouttavalta. Heh. En taida samaan venyä noin rentona.


hortensia, olohuone, interior, koti

Pitkäkestoisin kukka on tuo punertava hortensia. Ei se nuukahda millään. Jo reilu kolme viikkoa kukka on kestänyt maljakossa, mikä siinä onkaan kun valkoiset hortensiat ei aivan yhtä pitkään säily! Mieluummin valkoisia leikkokukkia katselisi viikkotolkulla.


stingray, keinutuoli, chihuahua, beni ouarain
stingray, keinutuoli, interior, design, livingroom
banaanipuu, olohuone, sisustus
pholch tage, zarro, olohuone, koti, sisustus, interior, beni ouarain matto

Viikon kutsuvin paikka on tuo banaanipuun juurella nököttävä keinutuoli. Siellä on monta hetkeä mennyt kirjaa lukien sekä pinterestiä selaillessa. Pinterestistä pinnailen usein inspistä niin pukeutumiseen, lomamatkaan kuin sisustamiseen. Nykyisin tosin instagramin kokoelmat on kans todella näppärät inspiraation tallentamiseen.

Viikon viimeinen kerta taisi olla nurmikon leikkuu viimeistä kertaa tälle kesälle. Joko leikkurin saisi laittaa ensi kesää odottamaan?

Aurinkoiset terveiset etelämmästä!

24 elokuuta 2017

KEITTIÖSSÄ NYT


Keittiössä nyt. Hetki sitten keksin paikan talouspaperirullalle. Pitkäänhän siinä meni... Mieheni nosti rullan pöydälle ja minä perässä takaisin pois silmistä. Heh. Rumbaa jatkui monta vuotta kunnes nyt laitoin rullan näytille marmoritarjottimelle. Toinen löytö tai hyvä ostos oli sokokselta pieni Nicolas Vahen sankko koiran ruuille. Eipä tarvitse enää joka aamu- ja päiväruuan aikaan käydä eteisen kaapilla ruokapussilla vaan ruoka on keittiössä tarjoiluvaunussa ruokakippojen äärellä.

id

Eniten leivottu  piirakka meillä on tämä helppo kaikki sekaisin rahkakakku, johon kylläkin aina käytän kermaviiliä rahkan sijaan (sitä on aina jääkaapissa toisinkuin rahkaa) ja päälle ripottelen mustikoita. Tässä ohje peruspiirakkaan, tässä raparperipiirakkaan ja tässä luumupiirakkaan. Jos haluan pehmeämmän pohjan, leivon sen gluteenittomiin jauhoihin (laitan 2 dl 2,5 dl sijaan). Tuota piirakkaa tulee usein tehtyä lapsivieraidenkin kanssa koska se on helppo sekoittaa lastenkin ilman äänekkäitä koneita.

Tulipas syksyiset säät kerralla, pitäisi jo melkein toppatakki olla lenkillä tuolla viimassa. No nyt on aika sytytellä kynttilät iltaisin ja tunnelmoida kotona.

Tunnelmallista torstaita!

21 elokuuta 2017

MAANANTAIN MANSIKKATORTUT


Tänään ei maanantaiaamu alkanut kumminkaan mansikkakuppikakkujen leivonnalla, niin kuin viikko sitten. Vaan perinteisellä maanantai siivouksella ja pyykinpesulla. Täditettävä haluaa usein leipoa kanssani, joten viikko sitten aloitettiin maanantai leipomalla näitä herkullisia mansikkatorttuja. Ensiksi kävimme kaupasta litran verran tuoreita mansikoita ja sitten päästiin leipomaan. Ohje on Leila Lindhomin Kupikakkuja, ole hyvä! -kirjasta. Tuo kirja on täynnä suussasulavien herkkujen ohjeita, joten suosittelen kyllä kirjaa. 


Elokuu on minulla mennyt herkkulakossa, ei karkkia, sipsiä, limpparia, keksiä eikä jäätelöä, mutta muutama pulla tai torttu silloin tällöin. Nyt kolmen viikon jälkeen huomaa ettei makeaa voi kyllä enää niin paljon syödä. Monesti jo yhdestä kakkupalasta tulee kiintiö täyteen. Ehkäpä tätä "lakkoilua" voisi jatkaa eteenpäinkin, ihan pysyvänä muutoksena sillä ei tuota karkkia ole tehnyt mieli laisinkaan. Ihanaa alkanutta viikkoa!

19 elokuuta 2017

HABITARE LIPPUJA TARJOLLA


Kohta koittaa syyskuu ja Habitare. Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen.  Viime vuosi jäi minulta välistä lomamatkan takia joten nyt olen menossa innolla messuille heti keskiviikkona. Kuinka moni teistä on menossa?

Sain Messukeskukselta kaksi pääsylippua blogiini arvottavaksi. Yksi lippu oikeuttaa yhteen kertakäyntiin messuilla ja sillä pääsee kaikkiin samanaikaisin tapahtumiin. Liput lähetetään sähköpostilla, ja ne ovat kertakäyttöisiä. Osallistumaan pääsee kommentoimalla tähän postaukseen ja arvonta päättyy keskiviikkona 23.8.2017. Muistathan jättää sähköpostiosoiteen, jos kommentoit anonyymina. 

Mukavaa lauantaita! 

edit. arvonta suoritettu ja voittajille laitettu sähköpostia!

17 elokuuta 2017

MAKUMATKA MAURITIUKSELLE


Se kun näkee tai haistaa jotain tuttua, sellaista josta tulee mieleen joku lomamatka, tietty maku tai mennyt hetki. Lohikäärmehedelmästä loma Vietnamissa, aamupalan hedelmäpöytä sekä viljelmät tienreunustalla. Väsymyksestä yöllinen ajomatka Torontosta New Yorkiin. Matchateestä kahvila Soulissa. Muistot koirien hakureissuista ja ensikohtaamisesta. Ranta-asusta loma Thaimaassa ja Gambiassa. Käsirasvan tuoksusta leivokset. Mansikoista ensimmäinen kesätyö 13-vuotiaana mansikkatilalla...


Näin paikallisen pikkuputiikin kylmäkaapissa vaaleanpunaisen freez-limpparin ja heti tuli Mauritiuksen loma mieleen. Muistoja ja tunnelmia. Kävely rantaa pitkin kauppaan ja ravintolaan. Hetket puistossa. Leppoisat ja pimeät illat. Tuota limppari tuli nimittäin lähes joka maussa maustettua Mauritiuksella. Eipä ollut aiemmin tullut missään muualla vastaan joten samantien kävin pari pulloa ostamassa kotiin. Makumatka Mauritiukselle.

14 elokuuta 2017

TOIMIVAMPI ARKI // HYVÄT SIIVOUSVÄLINEET




Se on taas uusi viikko aluillaan ja maanantainen siivouspäivä. Miten ihana onkaan aloittaa uusi viikko ensiksi jynssäämällä koti puhtaaksi pyykkikoneen huristessa taustalla ja imurin puhaltaessa raikasta tuoksua. Vaihtaa lopuksi vedet leikkokukkiin tai käydä maanantaikimppu kukkakaupasta. Tykkään siivoamisesta ja se onkin mielestäni todella rentouttavaa. Hyvät siivousvälineet onkin kaiken a ja o. Ostin pari vuotta sitten Roboclean imurin johon olen todella tyytyväinen. Joka viikko syväpuhdistan matot, sohvan ja sängyn siivouksen yhteydessä. Eipä muuten oikein voisi koirataloudessa karvoja kerävää villamattoa pitää. 

 
Ensiksi tuolit ylös ja pölyjen pyyhintä. Seuraavaksi imurointi terassia myöten ja lopuksi vielä lattioiden moppaaminen. Kylläpä muuten helpottaa arkea pyykkikori. Hommasin sen vasta muutama viikko sitten Clas Ohlsonista. Siellä oli tyylikkäitä pyykkikoreja harmaana, valkoisena ja vaaleanpunaisena. Enpä voinut vastustaa ja harmaan ostin kotiin. Nyt ei tarvitse enää suoraan koneesta nostaa pyykkejä telineelle ja korilla on kyllä näppärämpi kuljettaa viikatut vaatteet makuuhuoneeseen.

Mukavaa maanantaita!