29 toukokuuta 2022

PIHASUUNNITELMIA

 

Tänään tuli kaivattua vesisadetta, joten innostuin suunnittelemaan pihaa ja hieman taas jotain uutta ja jotain muutosta. Etupihalle aion vaihtaa koristekirsikan kolmeen pieneen syreenipuuhun. Talon sivustalle hieman pensaita koirien aitausta vasten ja ehkä hävitän samalla yhden ruusupuskan.

 


 

Naapuri laittoi hyötypuutarhaan lavakauluksia ja niistä sain inspiraatiota itsellekin. Joten suunnittelin meille kanssa hyötypuutarhaa neljällä kasvatuslaatikolla joihin siirrän yhteen unikot, toiseen mustikat ja hortensian, kolmanteen ja neljänteen raparperia ja jotain muuta. 

 


Takapihalle menee terassilta puuvarastolle kivistä tehty polku, mutta osa kivistä on jo niin piilossa nurmikon alla, että taidan ottaa koko polun pois. Ja jos tilaan multaa kuormallisen, niin sitä riittää sitten takapihalle paikkauksiin ja hieman nurmikolle levitykseen, koska osittain nurmikko on niin kitukasvuinen.

 


 

Tässä sitä taitaakin olla seuraavalle kahdelle viikolla iltapuuhaa. Miten sitä joka kesän alussa saa uutta inspiraatiota ja uutta projektia pihamaalle?

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin26 toukokuuta 2022

PEILI JA LEHTITELINE

 


 

En varmaan olekaan vielä tänne laittanut olohuoneesta kuvia missä näkyy keväällä hommatut lehtiteline ja peili. Meillä on lehtipinoja ollut siellä sun täällä ja sitten tuli vastaan kiva lehtiteline niin pitihän se tilata. Kiva kun ei enää joka tuolilla epämääräisiä lehtipinoja vaan kaikki yhdessä paikassa. Ja joo, vaatekaapissa on pari isompaa lehtipinoa odottamassa mitä niille tekisi. Kun ei niitä lehtiä sitten tule kumminkaan uudestaan luettua.


 

Olohuoneen uuden järjestelyn myötä olohuoneeseen halusin vuosia seinällä olleen taulun tilalle jotain muuta ja hommasin tovin haaveissa olleen peilin. Ja peili kyllä avartaa tilaa entisestään. 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

23 toukokuuta 2022

TERASSIN SISUSTUSTA


 

Vihdoin alkaa olla sen verran lämmintä ja aurinkoista että terassilla tarkenee viettää aikaa. Täksi kesäksi nostin grillin terassilta pihamaalle. Valkoisten futon-tuolien kanssa laitoin entisen marmorisen sohvapöydän. Kiva kun on nyt tavallaan kolme istuinryhmää terassilla. Kiva laittaa vähän erilailla terassia joka vuosi vaikka samat huonekalut siellä onkin. 

 

 

Äitienpäiväksi ostetut hortensiat olivat ensimmäiset kesäkukat terassilla. Muihin ruukkuihin ajattelin laittaa mansikkaa ja tomaattia sekä muutaman muun yrtin. Ehkäpä tuon vielä jukkapalmun kesäksi terassille. 

 


 

Haluaisin kunnon viherhuoneen tästä, paljon valkoisia kukkia, viher- ja hyötykasveja. Katsotaan miten kesää kohden innostunut kasveja hankkimaan. Eilen laitoin jo amppelimansikan terassille.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

22 toukokuuta 2022

IHANA LOMALTA TUNTUVA VIIKONLOPPU


 

Tämän viikonlopun aikana tajusin sen miten helppoa elämä on 4-vuotiaan kanssa kun ei enää nuku kotona päiväunia. Voi lähteä extempore minne vain, kun ei ole enää muuta aikataulua päivissä kuin koirien lenkkeilyt ja ruokailut. 

 


Meillä on mahtunut tähän viikonloppuun niin paljon kaikkea, että tuntuu kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla. Vaikka tein niin perjantaina, kuin lauantaina vähän töitä.

 


Perjantaina me käytiin A:n kanssa kaupungilla, siellä oli juuri kesäkauden avaus, joten A pääsi polkuautoilee Taitokorttelissa ja sitten käytiin torilla syömässä vohvelit.

 


Lauantaina tuli puhetta uimisesta, joten lähdettiinkin iltapäivällä uimahalliin. Vesi ei tuntunut niin kylmältä kuin talvella, joten viihdyttiin siellä hyvin. A innostui liukumäestä ja laskikin monta kertaa putkeen, otin aina just ennen veteen menoa A:n kiinni niin ei tullut pärskeitäkään naamalle. Saunominen keskellä päivää katkaisi päivän niin, että illalla tuntui että lauantaihin sopi kahden päivän tunnit.Tänään kävin eilen ostamille kesäkukille multaa ja nyt on kesäkukat laitettu niin takapihan terassille kuin kuistille. Lasitetulle terassille käyn vielä myöhemmin tomaatintaimia, tänään laitoin jo amppelimansikan sinne.

 


Se mikä ihmetyttää, miksi sunnuntaisin ei ole ravintolat auki? Tänään saimme idean lähteä syömään ja samalla viettämään synttäreitäni ennakkoon ja tosi moni ravintola minne meinattiin mennä, olikin kiinni. Mutta päästiin syömään ja herkullista oli, melkein ainoat asiakkaat oltiin. Tällaisen lomalta tuntuvan viikonlopun jälkeen on taas kiva palata arkeen ja työn touhuun.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

16 toukokuuta 2022

VIERAS-/ TYÖHUONE?

 


Mietin tässä että miksihän meillä on vierashuone, kun yövieraita käy kumminkin niin harvoin loppujen lopuksi? Voisin nimittäin muuttaa vierashuoneen meidän työhuoneeksi. Joku levitettävä daybed tai nojatuoli olisi kätevä, koska menisi pienempään tilaan kuin tuo sänky mikä tässä huoneessa nyt on. 

 

Ja toisaalta, meillä on varastossa monta varapatjaa, niin miksi me tarvitaan varasänkyä? Tuo huone toimii siis yleensä mieheni työhuoneena mutta voisin tehdä siitä myös oman työhuoneen, silloin kuin muita ei ole kotona. Toisaalta tästä saisi myös ison leikkihuoneen…

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

15 toukokuuta 2022

ORKIDEAT RUUKUSSA


 

 

Ostin 8 viikkoa sitten kukkakaupan alesta kaksi orkideaa 12,90 eurolla. Ja miten pitkään niistä onkaan iloa. Vieläkin kaikki kukat kukkivat kauniisti ja kaiken puolin näyttää elinvoimaisilta. Sain kukkakaupasta ohjeet, että riittää kun kastelee parin viikonvälein, varsinkin jos kukat eivät ole suoraan auringonpaisteessa. Olen noin 2-3 viikon välein upottanut orkideat lannoitettuun veteen ehkä puoleksi tunniksi (välillä olen unohtanut) ja sitten suihkuttanut lehdille hoitosuihketta. 

 

 

Orkideat ovat mun mielestä ihanat kun laittaa muutaman orkidean samaan suureen ruukkuun.  Ja myös niin, kun leikkaa oksan maljakkoon leikkokukaksi, ehkäpä yksi oksa noista päätyy leikkokukaksi joku päivä. 

 


Aurinkoista sunnuntaita!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin