28 kesäkuuta 2021

PIONIT

 


Olen tehnyt meidän sivupihalle pionipenkin ja tänä vuonna pioneita on tullut niin paljon ja osa on vielä nupuillaan. Ensimmäistä kertaa siellä kukkii myös ihastuttava, viininpunainen pioni. Olen istuttanut ainakin 12 erilaista pionin tainta, niin valkoisia, vaaleanpunaisia kuin viininpunaisen. Vielä sinne sopisi muutama viininpunainen lisää. Ainakin.

 



Kävin ennen ukkosmyräkkää leikkaamassa kukkia maljakoihin. Ja vaikka poimin kukkia runsaasti kahteen maljakkoon, jäi kukkapenkkiin vielä todella paljon kukkia ja nuppuja. Harmi vain, että tuolla meidän kukkapenkissä ja pioneissa on niin paljon muurahaisia, ei kukkia voi sisälle tuoda. Toisaalta kuka sitä kesällä sisällä vapaa-aikaa viettää, kun terassilla on paljon ihanampi istua ja oleskella.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

25 kesäkuuta 2021

KUKKASEPPELE JUHANNUKSEEN

 

 

Juhannusaatoksi tein A:lle kukkaseppeleen päähän. Tämä seppele me tehtiin niistä kukista mitä maljakosta ja pihamaalta löytyi. Tein seppeleen muun muassa norjanangervosta, niittyleinikistä, harsokukasta sekä pihamaalta löytyneestä sinisestä kukasta. Valkoiset kukat ovat kukkakaupasta ja muut kukat pihamaalta kerättyjä.

 

 

Me vietetään juhannusaatto kotona siskoni perheen kanssa. Aamupalalla olimme A:n kanssa takapihalla terassilla, kun muut vielä nukkui. Siistin hieman pensasaitaa ja kävimme uimarannalla. A leikkii rannalla kuin kala vedessä. Viskelee kiviä ja vanhemmat lapset niitä sitten sukeltelee takaisin. Onneksi hän on varovainen vedessä eikä suin päin sukeltele ja juokse syvään. Illalla taidamme olla pihamaalla ja grillata.

 



Ihanaa ja aurinkoista juhannusta!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin


24 kesäkuuta 2021

IHANAN RENTO KUKKAKIMPPU



 

Kesän rennoin kukkakimppu syntyi kun nappasi vain kaikenlaisia kukkia kukkakaupasta ja laittaa sekaan kukkia niin luonnon helmasta kuin omasta puutarhasta. 

 



Meidän pihamaalla kukkii tällä hetkellä pionit, jasmike ja unikot. Hetki sitten kukki syreenit ja juhannusruusu. Seuraavaksi sitten vaaleanpunainen ruusu sekä syyshortensiat. Ihanaa vihreää saa maljakkoon leikkaamalla oksia norjan angervosta. 

 


 

Kesä ja vehreys on kyllä niin ihanaa aikaa. Aika menee pääasiassa ulkona, jos ei ole töitä tietokoneella. Ihana kun A haluaa syödä kans aina terassilla. Tehtiin pikaiset kakut yhdessä, A pursotti kermavaahtoa vohveleitten päälle ja koristeeksi mansikoita ja syreeninkukkia.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

21 kesäkuuta 2021

TÄNÄ KESÄNÄ


  

Tänä kesänä:

Käymme usein piknikillä takapihan terassilla. Miten ihana on mennä omalle pihamaalle, terassille, retkelle. A voi polskutella altaassa tai käydä pomppimassa trampoliinilla ja välillä nauttia eväitä. 

 


Mennään A:n kanssa mummolaan yökylään. Kesällä maalla on niin kaunista. En ole ollenkaan kesämökki tyyppiä, mutta maaseudulla tykkään kesällä olla. Mun porukoiden tila on aivan ihana.

 


Mennään lomalle Helsinkiin. Kuten sanoin, en tykkää mennä kesämökille vaan kaupunkiin hotelliin. Ehkäpä heinäkuussa menemme lomalle Helsinkiin. Korkeasaaressa olisi kiva käydä ainakin. Muuten mennään ilman suunnitelmia.

 


Käydään meidän lähellä olevalla kotieläinpihalla. A odottaa jo että pääsee katselemaan possuja, vasikoita ja kanoja.

 


Käydään kaupungilla syömässä ja jäätelöllä mieluiten vaikka joka viikko.

 


 

Haaveilen pitäväni melkein lomaa heinä- ja elokuun. Tekisi kyllä niin hyvää työntäyteisen kevään ja kesän alun jälkeen.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

13 kesäkuuta 2021

HELPPOA JA HERKULLISTA RUOKAA

 


Kesällä ja varsinkin helteillä ei niinkään tee mieli syödä raskasta ruokaa. Ja tekeekin enemmän mieli salaatteja ja kasviksia. Tein yhtenä päivänä herkullista lohisalaattia lounaaksi. A:n annokseen lisäsin salaatin tilalle makaronia.

 

Salaattiin tuli salaattia, pinaattia, tomaattia, kurkkua, vesimelonia, fetaa ja pannulla paistettua lohta. Niin hyvää, että voisin syödä tätä joka päivä.

 

Ja viime sunnuntaina tein aamupalaksi munakasta, johon kävin terassilta pinaattia ja lehtikaalia sekaan. Lisäsin myös maidotonta juustomurua sekä kirsikkatomaatteja. Ai että miten hyvää tuli helposti ja nopeasti.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

12 kesäkuuta 2021

VIIKON PARHAAT

 

Mikä ihana helteinen viikko takana. Me ollaan oltu varmasti yli puolet ajasta ulkona. Ja miten ihana on kun A suoraan söngystä juoksee takapihalle leikkimään ja altaaseen läträämään. Tämän viikon parhaat hetket ovat:

 


Torstaina tuli pitkään odotettu trampoliini. Ja A tilasi saman tien kumminsa kasaamisavuksi. Niinpä illalla parin tunnin kasaamisen jälkeen päästiin pomppimaan. Ja ai että miten hyvää liikuntaa se on itsellekin. Olen joka ilta käynyt hetken trampalla pomppimassa. Ja se on kyllä niin hauskaa koko perheestä.

 


Perjantaina menimme siskoni kanssa aamupäiväksi kaupungille. Kävimme torilla syömässä ja sitten kuplavohvelijäätelöllä. Ai että miten ihana oli vain seurata kaupungin vilskettä todella pitkästä aikaa.

 


Syreeninkukat ja se tuoksu.

 


Terassin ruukuista haettu lehtikaali pizzaan ja pinaatti munakkaaseen sekä mansikkaminttu smoothieeseen. Niin parasta kun saa vain hakea omasta hyötypuutarhasta tarvikkeita keittiöön ja ruuanlaittoon. Tomaatti alkoi juuri kukkimaan, joten satoa varmasti tulossa siitäkin.

 

 

Oma aika autossa. Tänään kävin työmaalla yksin (A monesti töissä mukana) ja miten ihana oli pitkästä aikaa istua yksin autossa tunnin verran.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

06 kesäkuuta 2021

PIENIÄ MUUTOKSIA KOTIIN

 



Tällä viikolla sain niin monta keskeneräistä asiaa kotona eteenpäin. Tilasin viime viikolla keittiöön uudet vetimet ja tietysti saman tien tilauksen tultua innostuin laittamaan ne paikoilleen. Keittiöön on tulossa muutakin muutosta, mutta vasta hieman myöhemmin.

 

Kodinhoitohuoneeseen tulee myös uudet vetimet (samat kuin keittiöön) sekä uudet tasot. Näin kodinhoitohuoneesta tulee samanlainen kuin keittiöstä.


Vessoihin tilasin uudet altaat ja hanat. Vielä pitää uusi kaluste tilata pienempään vessaan ja kunhan saan kaikki, niin päästään asentamaan niitä paikoilleen. 

 


Lisäksi päätin että kyllä tuo meidän makuuhuoneen nykyinen sävy on se oikea sävy meidän kotiin, enkä nyt maalaa sitä sittenkään vaaleammaksi. Nyt pitää vain käydä tilaamassa verhokiskot ja uudet verhot, niin saan huoneen valmiiksi. Hieman pitää myös kitata ja maalata ruuvinreikiä ja sitten laittaa uudet naulakot ja peili seinälle.

 

Huomaa kyllä, että olen viime viikkoina tehnyt vähemmän töitä tai normityöpäivän verran töitä, koska olen saanut kaikki keskeneräiset projektit ja monen vuoden haaveet eteenpäin kotona. 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin